Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

000000000

Svejk: Úgy néz ki sikerült megbütykölnöm, hogy Firefox-al se tegyen bele %20-at a fájl nevébe. A .php skriptet értelmezte kissé rosszul a Firefox. Légyszi nézzétek meg, hogy most nálatok is jó néven töltődik-e le?

Gvox: Ha a főorsó sebességét szeretnéd felülbírálni, akkor csak az I/O setup oldalon az SRO csatornára kell beállítanod annak az analog bemeneti csatornának a számát, ahová az analog jelet (potméter) kötöd, illetve a minimum és maximum % értékeket ami közt szeretnéd hogy szabályozza.
Mondjuk arra nem is emlékszem, hogy step/dir főorsót lehet-e SRO-val szabályozni, de meg fogom nézni és jelzem, hogy mi a helyzet vele.

istvan58

000000000

000000000

Svejk: Még annyit, hogy a weboldalon, az UC400ETH oldalán fent van ám az UCx00 automata telepítő is, amivel a fájlnév biztosan jó lesz és ha van fent régi UC400ETH plugin annak a törléséről is gondoskodik, illetve felteszi a plugin könyvtárba a Utility progit is, amivel a hálózatot be tudod hangolni.

Szabó Zoltán

Válaszod köszönöm, gondolom hoztok is magatokkal mindent ha jöttök Debrecenbe.

svejk

Biztosan, de egyrészt ott nem volt internet, másrészt jobb ha látom mi történik.

pl. szerintem az is egy haszontalan, bosszantó találmány volt, hogy ha elindítod a *.m3p file-t akkor felrakja magát ahova kell de egyben ki is törlődik az eredeti.

Megyek pl. Piripócsra a pendrive-on az egyszem m3p fil-al.
Felrakom, aztán valamiért vissza kel állítani a régit majd újra az újat akkor már nincs meg a pendrive-on a file.
(és ez az igény ugye a tesztfázisban előfordul sokszor)

Most már tudom, hogy mindig kell egy biztonsági tartaléknak lennie külön valahol.
Értem én hogy ez az íróasztal mellet olyan nagyszerűnek tűnik, de a valóságban nem az, csak bosszúság adott eseteben a terepen.

svejk

No, letöltöttem azt az auto installert, az faca és ott vannak a régebbi plugin verziók is.  
Szupi, piros pont!

gvox

CNCdrive1! Köszönöm válaszodat

000000000

Sziasztok,

Gvox: Megnéztük és a step/dir főorsóval egyelőre nem működik az analog SRO. Megpróbáljuk megoldani, hogy működjön, talán a következő verzióra meg is lesz.

gvox

Köszönöm, türelmesen várok

izbeki

Sziasztok! Problémám a következő: az UC100 vezérlőt szeretném használni,de
Mach3 betöltéskor "Plugin DLL Defective. Reload." üzenet jelenik meg, de csak XP Home rendszeren,
a Prof-al nincs semmi baja, tökéletesen működik. Valaki találkozott már ilyen hibával?
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

000000000

Szia,

A .NET framework 2.0-t fel kell telepíteni.
Le lehet tölteni a weboldalunkról az UC100 oldalán a letöltéseknél, vagy a Microsoft oldaláról.
A hibaüzenet egyébként tárgyalva van az UC100 adatlapjában is.

izbeki

Köszi az infót, de a Net framework fel van telepítve, sőt már leszedtem és újratelepítettem, de nem ez a baja.
További ötlet?

000000000

Nos, a Mach3 nem ad semmi infót arról, hogy miért nem tudja futtatni a .dll-t, csak annyit ír bármi baja van, hogy "Defective plugin...".
Viszont azt tudjuk, hogy az UC100 pluginnak mire van szüksége ahhoz, hogy futni tudjon, 3 dolog:

1.) A .NET framework 2.0
2.) Visual C++ 2008 Redistributable
3.) Az USB driver

Ez utóbbi kettőt az UCx00 automata telepítő felrakja a gépre, viszont, legalább egyszer be kell dugd az UC100-at az USB portra, ahhoz, hogy a Windows aktiválja az USB drivert, hozzá tudja rendelni az előtelepített drivert az UC100-hoz.
Szóval a kérdés, hogy ez megtörtént-e, az UC100-at bedugtad-e az USB portra?

Amit még megnézhetsz, hogy az eszközkezelőben látható-e az UC100 motion controller az USB eszközök menüben (ehhez be kell dugva lennie az USB portba) és hogy zölddel pipálva van-e, vagyis működik-e a Windows szerint az eszköz?

izbeki

Valóban, az UC100-at bedugva a hiba megszűnt. Két másik gépre rakva nem emlékszem, hogy ilyen baja lett volna. Nagyon köszi a segítséget![#worship]