Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Hehe! :) Nekem meg magyar tudásra. :) Bár az élet furcsasága folytán már másodszor keveredek CNC gépek közelébe, semmilyen szakmai hátterem nincs hozzá. Ennek megfelelően a magyar szakkifejezések jelentős részét nem ismerem. Először a ྖ-es években Németországban programoztam CNC gépeket, akkor németül tanultam meg a szükséges kifejezéseket. Manapság szórakozásból építgetem most már a második gépemet, ehhez a neten olvasgatok a témában, persze angolul. Az a pár magyar kifejezés, amit tudok, itt a fórumon ragadt rám.

000000000

Na, ezt jól kibeszéltük. De, legalább nem változik semmi. A változatlanságnak is vannak előnyei. [#nevetes1]  [#wave]  

svejk

Jobb ha ezek a kifejezések angolul rögződnek.
Sok dolognak nincs is frappáns magyar megfelelője, csak körbe lehet írni.
Netalán ha valaki innen indul neki az igazi CNC világnak annak is csak előny lehet ha már angolul tudja.
Bár meg kell jegyezni hogy az országba került ipari gépek jelentős többsége német nyelvterületről származik, és sok esetben nincs is lehetőség más nyelvre állítani, tehát azt is jó ha megtanulja a felhasználó.

000000000

Valamikor gyerekkoromban hallottam. Akkor ha valaki megmagyarázta alibi szöveggel, mit miért nem, vagy miért igen.
„Az ördögöt kérdezték, miért dugtad meg anyádat? Sötétben nem láttam, hogy ki az.”

VViktor

Béni Gépstressze Windows-os változat. http://hobbymaro.puhasoft.hu/Viktor/Munkaim/gepstressz.exe" TARGET=_fnew>Béni engedélyével :)

sanyi84

Akkor ezért érhető el a linuxcnc nél és az uccnc nél is más más eredmény?

istvan58

ezzel az a gond hogy a Z szorzót nem fogadja el pl. 0,6 nak.  
Vagyis nem fogad el csak egész számot. Ugyanez a szögnövekménynél is.

000000000

Pontot raksz a vessző helyett?  

istvan58

VViktor

Szia. Jogos ennyire nem néztem meg a dolgot de akkor átírom majd ;)
Én csak egész számokkal dolgoztam :)

istvan58

Szia Balázs,

kisérlet megismételve,
Most is CV módban de a look ahead most 300 annyi mint az UCCNC be, de a gyorsulást levettem 800-ról 500-ra. A gép simán veszi a négyszeresét is lépésvesztés nélkül rövid teszteken.
Na de most ujra lefutatva ugyanazta G kódot a végén 0.1mm ert mászot el Mach3 ba futattva....de most másik irányba mint a múltkor...ki érti ezt ??

istvan58

További kisérlet:

generáltam egy rövidebb kódot, ennek a végén 0.01mm az eltérés, 3-4 szer lefutatva már 0.03mm.
Ugyanaz paralel portal tökéletes, "0" mm tévedés.

Most éppen fut a hosszabik kód amelyikel 0.1mm volt a végén a hiba. Most majd meglátjuk paralel portal mennyi.

kr97pwss2

Szia István, el tudod küldeni nekem a teszt Gkódot és az XML fájlodat? Megvizsgálnám én is.

istvan58

teszt kész, összefoglaló:

a #904 ben leírt G kód, 13000 sor.

UC400ETH + UCCNC: hiba a kód végén 0mm
UC400ETH + Mach3: hiba a kód végén 0.1mm !!!
Mach3 parallel portal: hiba a kód végén 0mm.

csak az X tengelyt mértem egyenlőre, és egyértelmű hogy a Mach3 + UC400ETH kombinációval nincs rendbe valami.

istvan58

Szia Balázs,

mindjárt küldöm,  
LPT portal XP allat megy , UC400ETH az win 7-el.

De van egy tippem:

nem az a baj vajon hogy a Béni féle stress teszt nagyon nagy felbontásu számokat generál? azt hiszem több mint 10 számjegy van a tizedes vessző után. De mindjárt küldöm.