Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha van UC300-ad is, akkor ha azzal is letudod futtatni párszor annak az eredménye fontos infó lenne számunkra.
És a kernel freki beállítást légyszi ne felejtsd el megnézni, hogy ugyanaz-e, mert az önmagában okozhat különbséget és problémát ha nagyobb a kernel freki, szóval jó lenne azonos kernel freki beállítással tesztelni, ha összehasonlítasz.

istvan58

Szia Sajnos nincs UC300 am.
Amugy épen most gondoltam én is a kernel frekire. LPT configban 60Khz, mig UC400 al 100khz.
Ugy hogy megpróbálom még 50khz-en is.
Peddig a meghajtóim tudják a 200khz-et.
Na de majd ráteszek egy szkópot ha 50Khz-el jó lesz.
Lehet lekerekiti a jeleket.  
Amúgy most generéltam egy rövidebb kódot, 1200 as gyorsulásal hibamentes volt LPT-n. Most fut az UC400 al

000000000

Szia,

Az UC300-at azért kérdeztem, mert UC300-at írtál a #973-ban, de akkor ezek szerint elgépelés volt csak.
Renden, próbáld ki kérlek 50kHz-en, hogy nagyjából azonos impulzushosszakkal legyen összehasonlítva.

istvan58

Igen, elírás volt az UC300.

Akkor most összefoglalom a ma elvégzett teszteket:

Generáltam egy rövidebb kódot és kissé durvább beállításokat írtam a Mach3 ba hogy kihozzam a hibát minél hamarébb.

Setup1:
Mach3+LPT
Gyorsulás 1200
Kernel 60Khz.

Setup2:

Mach3+UC400ETH  
Gyorsulás 1200
Kernel 100Khz.

Setup3:

Mach3+UC400ETH
Gyorsulás 1200
Kernel 50khz.

XML file-okat és a g kódot küldöm emailben.

Tapasztalatok:

Mach3+UC400ETH, 100Khz  
246. nagy ugrás, megált Y lépésvesztés miatt.
AM882 driver bizonyos sebesség felet kikapcsol lépésvesztéskor.

Újra indítás akkor az 519 sornál ugyanaz.  

Mach3+UC400ETH  50khz kernel:

KB 278-280 as sornál lépésvesztést hallottam, de most nem ált meg, de 500. sornál megállítottam, X tengelyen 0.2mm eltérés.

Majd Mach3+LPT, 60Khz kernel:
Minden gond nélkül lefutott, a kód végén X tengelyen 0 eltérés.

Még egy megjegyzés, de ez lehet csak szubjektív, mintha UC400-al az irányváltások hirtelenben történek, mintha nagyobb gyorsítással mint LPT-n, vahogy nagyobb ugrásokat érzek ha a tengelyen van a kezem, de mondom ez csak "talán"  

istvan58

"Újra indítás akkor az 519 sornál ugyanaz."

ehez annyit hogy a kód ujra az elejéröl ment csak most nem 246 nál hanem 519 nél ált meg.

000000000

István, még a Mach3 verziószámát amit használsz megosztanád velünk, csak hogy kizárjuk, hogy abban van esetleg valami hiba. Mert akkor leszedjük mi is ugyanazt a verziót a mérésekhez, hogy tuti azonos legyen a környezet...

istvan58

istvan58

LPT verzió az XP,standard PC telepites
UC400 win7 32 bittes

istvan58

Szia Balázs,

Két hét után ujra ithon. Ma este megismételtem a #978 ban használt g kód első 1000 sorát, most csak mach3+uc400 konfigban.
Azonos beállítás, most nem volt hiba.
Majd gyorsulás emelve 2000 re, majd 2500 ra,.kernel 100khz. Nem volt hiba!!!

Nos ez most vegyes érzelmeket hoz elő bennem,
Egy részt örülök hogy minden ok, de másrészt nem szeretem az "X" aktákban illő megmagyarázhatatlan dolgokat. Holnap még lefuttatom néhányszor az egész kódot hogy lássam mi a helyzett.
Mert ugye semmi váltózás nem volt csak annyi hogy 2 hétig nem volt bekapcsolva.

000000000

Szia István,

Az elmúlt két hétben folyamatosan teszteltük a plugint, mértük logikai analizátorral, a step/dir jeleket számláltattuk, de hibát nem találtunk benne.
Mindenesetre a Firmware-eket harmonizáltuk az UCCNC és Mach3 között, hogy ne cserélgesse a firmware-t a két program indításakor.

A letöltés:

http://www.cncdrive.com/MC/UC400ETH files for manual installation/Plugin/UC400ETH V1_008.m3p" TARGET=_fnew>UC400ETH plugin 1.008

istvan58

Szia,.ok mindjart letöltöm.
Amugy most bekapcsoltam a gepet, gyorsulást levettem 1000 re. Az imént ránéztem es megállt kb 580. sornál lepesvesztes miatt. Hat nem tudom mit mondjak....van egy kis dolgom amit el tudok vegezni a gep mellet, figyelem mi tortenik.

istvan58

Balazs, azt hiszem egy fontos dolgot nem jegyeztem meg, de a csatolt xml-ben lehett láttátok. Mach3 ban hasznalok egy modbus serial portos kezikereket. Lehet ez kavar be?

000000000

Szia,

A modbus-os kézikerék hogyan van beállítva?
Macropump-ban?
Esetleg okozhatja a problémát, de megfogjuk nézni az .xml-edben, őszintén szólva nem tűnt fel, hogy van benne egy ilyen.
Szerintem próbáld meg kikapcsolni és megnézni, hogy azzal megszűnik-e a probléma.
Ahogy írtam mi kb. két hétig futtattuk az .xml-eddel igaz a modbus nélkül ilyen napi ~8 órákat, de az eredmény mindig jó volt.

istvan58

istvan58

Nos nem szeretném elkiabálni de úgy néz ki hogy a macropump kikapcsolása megoldotta a problémát.
a #978-ban emlitett G kód 2x lefutott hiba nélkül.  
Ez nem olyan nagy gong mert úgy is készülőben egy másik kézikerék ami UCCNC hez is jó lesz.
De azért jól feladta a leckét [#smile]. Holnap még lefuttatom még néhányszor hogy teljesen megbizonyosodjak.