Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

gorbi

Valami gond van az UC100 vezérlőmmel...
Régebben kipróbáltam ment is rendesen, most ujra elővettem de csak a zöld led világít rajta, nem kapcsolódik a számítógépemhez. két gépen is próbáltam, több usb kábelt is rápróbáltam. Járt már igy valaki? Esetleg tud segíteni valaki?

gorbi

Ja az eszközkezelőben sem jelenik meg.

ANTAL GÁBOR

A dot net van a gépeden ?   A Balázsék oldalán van autoinstaller . Én újratelepíteném ....

gorbi

Fent van a gépen minden. és ujra is telepítettem, de fizikailag nem látszik az eszközkezelőben az uc100.

000000000

Sziasztok,

Gorbi: Az eszközkezelőben ha megnézed úgy, hogy az UC100 be van dugva az USB portra, akkor sehol nem jelzi ki az eszközt? Sem az USB eszközök közt? Illetve az egyéb eszközöknél sem FTDI vagy hasonló néven?
Azt is nézd meg kérlek, hogy amikor bedugod, ill. amikor kihúzod akkor van-e a szokásos USB-s új eszköz hang lejátszás, vagy pedig az eszközkezelő lista olyankor frissül-e? Mert ha igen, ha a Windows olyankor újraírja a listát azt látod a képernyőn ha folyamatosan nézed és ha igen, akkor ott van az eszköz valahol és akkor valami driver telepítési probléma lesz csak.
Ha egyáltalán ezt sem csinálja, ha az eszközkezelő egyáltalán nem látja akkor valami komolyabb gond lesz.

gorbi

Szervusz,
Uj eszkoz hang van,megnézem minek jelentkezik be...
Az USB vezérlők közé kerül, de a Mach3 nem látja.

000000000

az USB eszközök közt milyen néven van? UC100 motion controller?

000000000

A Mach3/Plugins könyvtárban pedig ellenőrizd, hogy ot van-e az UC100 plugin dll fájlja?

Illetve a Config Plugins menüben legyen zöld pipálva az UC100 plugin.

Valamint lehet, hogy letiltottad a Mach3-ban a mozgásvezérlők használatát. A Function cfg's menüben a Reset device sel menüpontot nyomd meg és indítsd újra a mach3-at, ezzel kitörli a tiltást.

gorbi

A net framework telepítés hibával áll le, leet hogy ez a gond, de ezt hogy lehet orvosolni?

gorbi

Elvileg fent van a 2.0 verziótól kezdve a 4.0 extended verzióig mind mármint a net framework

gorbi

Az usb eszközök között UC100 motion controller néven fenn van igen, már megtaláltam

2dbfy8y

Köszi Balázs!
Nekem is ez a Reset device megoldotta a gondot.
Rakhatnátok be erről egy képernyőképet a telepítési útmutatóba. Meg a pdf-et is odarakhatnátok a letöltésbe. Hasznos dolog.

000000000

Sziasztok,

Gorbi: Akkor komoly gond nincsen szerintem, azokat nézd/csináld még meg amiket az #1027-ben leírtam.

Pabló: Ezt a letiltást a Mach3 csinálja nem az UC100, illetve akkor tiltja le ha egyszer azt választod indulásnál a Mach3 motion control device selection oldalon, hogy ne mutassa többet az oldalt úgy, hogy a nyomtató portot választod ki. Az UC100 útmutatóba le van írva egyébként meg gondolom a Mach3 adatlapjában is.

gorbi

Az 1027-ben leirtaknak megfelel minden, de inditáskor még mindig nem találja az uc-100 -at.
A dot net dolgot ujra lehet telepíteni valahogy?
Melyik részeit takarithatom ki gond nélkül ujra telepítés előtt?

000000000

Hibaüzenetet ad a Mach3 induláskor? (Defective dll..)