Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Tegnap írtam választ az UCCNC topikba a #3241.

istvan58

most láttom hogy az UC400ETH mach3 plugin már az 1.012 verziónál tart.
Nekem még az 1.006 van telepítve. Valahol valami info hogy milyen változások vannak az új verziókba?

sanyi84

Az UC 100 at már aliexpressen is áruljátok?

dezsoe

Nézd meg jobban: még csak nem is hasonlít az UC100-ra. :) Két lehetőség van: vagy direkt hamisítvány, vagy csak a keresési találatok miatt van a nevében UC 100.

Az első lehetőség egyértelmű, de akkor a külseje is hasonlítana. Legalább egy kicsit... :)

A második lehetőség olyan, mint amikor bármilyen elektronikai alkatrészt keresel, oda lesz írva, hogy "for Arduino". Függetlenül attól, hogy valaha volt-e már összekötve vele. Ahogy az alkatrész keresgélők buknak az Arduino-s cuccokra, úgy remélik, hogy UC 100-ra keresve megveszed az ő rosszjukat.

istvan58

hmmm, és csak kb 13000ft , gyanus ez...

UC100

guliver83

Szerintem lehetséges.

manapság már mindent hamisítanak.
USBCNC is hamisítják akkor az UC100 miért ne?

kr97pwss2

Ez egy teljesen más termék, semmi közünk hozzá. Csak a mi márkanevünket használja fel, hogy többet eladjon. Aki ilyet vesz, ahhoz támogatást nem tudunk adni, csak a mi általunk gyártott termékekre.

ANTAL GÁBOR

Én vennék belőle ( helyetekben ) egyet és azután ki kellene próbálni  és a negatív tapasztalatokat fel kellene tenni  a nyugati közösségi Hobbycnc oldalakra . Az gáz ha mindent sikerült a kínaiaknak leklónozni.
 Képesek a dsPic et visszafejteni ?  
Itt olvastam hogy amikor cocom listásak voltak az ős processzorok akkor a MEV ben a magyarok csiszolatokat készítettek a ( talán 8080 as prociról és a a végén nekünk is sikerült a klón gyártása )....

guliver83

Gondoltam, hogy nem a ti terméketek, de lehetséges hogy a Kínai valamit lekoppintott.

zt2c4wh9

Sziasztok,
Nincsen szó "koppintásról". Egy kínai CNCzone-on hirhedt DDUM ill. Digital Dreams nevezetű mozgásvezérlő gyártó mikrovezérlője van benne.
Azért írtam, hogy hírhedt, mert annyi panasz van rá a CNCzone-on, hogy mára már a gyártó megszüntette a weboldalát is, eltűnt és az ilyenkor szokásos másodlagos feketepiac maradt csak fent utána, amikor névtelen eladók mindenféle online piactereken árulják a termékeiket különféle nevek alatt.
Az UC100 nevet pedig azért írták rá, hátha így eltudják adni, lévén hogy az eredeti UC100 már elég jól ismert a piacon, gondolták, ha ráírják majd jobban fogy és biztos lesz aki nem fog reklamálni ergo profitjuk lesz belőle.

Amúgy a vezérlő mivel nem a mi "kódunk" van benne, hiszen azt azért nem olyan egyszerű szerencsére kilopni, ezért ahogy Balázs írta nem működik a hamisított eszköz a mi szoftvereinkkel, sem az UCCNC-vel, sem a Mach3-as UC100 pluginnal.

d46hvfrdr

Üdv!

Ide is bepróbálkozok, hátha valaki tud segíteni...
Van egy olyan problémám, hogy UC300 ethernetes vezérlőt használok és rettenetes kavargós jelenségeket produkál a gép.
Van amikor gondol egyet és a billentyűn az irányító gombokkal irányítva működik rendesen majd gondol egyet és csak az egyik irányba mozdulnak csak a tengelyek. Ilyenkor ha nyomor azt az irányt amerre nem megy, rányomok egy másik tengely irányító billentyűjét és hirtelen megindul nagy gőzzel, mintha a pufferbe maradt volta az adat és kiüríti ami megrekedt...

De van olyan jelenség, hogy a kézzel beírt Gkód-ot nem futtatja le csak klattyan egy rendszerhang, ilyenkor a koordináta kijelző sem megy se a gép tengelye nem mozdul. A külső nyomógombra kivezetékelt pause billentyűt ha megnyomom az MDI fül alatt, utána végrehajtja a beírt kódot.

A sokadig furcsaság, hogy kézzel beírom neki pl G0 y-1000 vagy akár-1 és végállásig kiküldi az adott tengelyt, pedig a 0 pont jó helyen lett felvéve!

De hogy teljes legyen a katasztrófa, van olyan is, hogy elküldöm az adott tengelyt -100 vagy bármilyen negatív pozícióra a 0 ponttól és az entert lenyomva elkezd futni a + irányba... pedig előtte 1-2 perccel még rendesen ment a beírt irányba...

Vagy pl a külső nyomógombra nem állítja be a 0 pontot a Z tengelyen, az x és y tengelyen viszont igen,  pedig minden jól van beállítva, a bemenet monitoron is látható a bemenő jel csak nem reagál külső nyomógombra...

Számomra érthetetlen, hogy mi okozhatja ezt, próbáltam másik pc-vel  és változatlan! Nem hinném, hogy hardveres lenne!

Valakinek valami ötlet?

kr97pwss2

Amikor a Mach3 fut, az UC300ETH-n a kék led folyamatosan világít, nem villan be néha? Nincs esetleg véletlenül 2db UC300-as dll a Mach3/Plugins könyvtárba? Ha az rendben van, akkor érdemes lenne az xml fájt kitörölni, és újra bekonfigolni, mer néha, ha megsérül az is rejtélyes hibákat tud előidézni. Továbbá, ha a licenc nincs rendben akkor is lehetnek ilyen rejtélyes jelenségek, hogy elindul egyszer csak a másik irányba, illetve megnegálja random a tengelyeken az irányt.

ppxgww95

Hamis UC100

Lent a véleményeket érdemes megnézni.

ANTAL GÁBOR

696 db eladás ( és ebben valószínűleg minden más is benne van és két :" nem működött "   bejegyzés .  Gyalázat.......

remrendes

Aliexpressen jobb velemennyel vannak rola.