Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia István,

Némi háttérinformáció mielőtt esetleg téves következtetést vonnál le:
Az UC-k nem jegyeznek meg semmilyen Mach3 beállítást, adatot. Minden adat, beállítás futás időben töltődik a mozgásvezérlőbe.
Ebből adódik, hogy nem tud olyat megjegyezni, hogy te például letiltottad a Feddhold-ot.
Ezzel szemben a Mach3 megtud jegyezni bármit, eltud menteni bármit az .xml beállítás fájlba és onnan szed minden beállítást.
A másik dolog, hogy az UC mit sem tud arról, hogy a feedhold tiltva van-e vagy sem. Azt tudja csak, ha egy esemény meghívódik. Például a feedhold. Ha meghívódik akkor az UC végrehajtja, ha nem hívódik meg akkor meg nem.

Amit én gondolok az alapján amiket írtál, hogy egy ideig működött a feedhold, most meg nem működik,
hogy valami megváltozott a beállításokban.
Elképzelhető, hogy a Mach3 .xml fájlja sérült meg, ami sajnos egy jól ismert jelenség Mach3-nál.
Ha a PC úgy kerül leállításra, hogy a Mach3 fut, akkor megtud sérülni a fájl.
Én azt javaslom készíts egy vadonat új xml fájlt és nézd meg azzal megy-e a feedhold.

000000000

Közben biztos ami biztos ellenőriztük a feedhold-ot Mach3/UC400ETH-val és nálunk működik gond nélkül.

istvan58

Balázs,
Nem az UC400-at hibáztatom!
Mivel LPT vel is fennáll a dolog. Ugy tűnik valami bekavart a Mach-nak az UC telepítése után.
És mint látod Fa@ is erre gyanakszik, de neki UC100 után.
Valami lett a mach3 al, de csak gyanakszom hogy az UC telepítés után. De nem azonal. Egy telepítés és új XML jó esélyel segítene de jobb lenne rájönni mi is történhetett.  De valószinü tényleg semmi köze csak valami megsérült az XML-ben. Végig néztem de nem látok semmit benne ami esetleg a feedhold ra utal

istvan58

mindenesetre ezt az XML-t elmentem és össze fogom hasolítani az újal.

000000000

István,

Az UC telepítése gyakorlatilag annyiból áll, hogy egy plugin .dll fájlt másol a telepítő a Mach3/Plugins könyvtárába.
Nem tudom ez hogyan tudná a feedhold-ot kikapcsolni ráadásul nyomtató portnál is, szerintem sehogy.

XML hiba miatt pedig ne a feedhold kulcsszóra keresgélj, az túl egyszerű lenne. :)
Az XML meghibásodás annyit tesz, hogy a fájlba például tiltott karakter kerül ami miatt nem tud olvasni bizonyos dolgokat. Vagy például elront zárójelezéseket ami miatt az xml struktúrája elromlik, értelmezhetetlenné válik és megintcsak vagy nem tud bizonyos kulcsokat elolvasni, vagy rossz értékeket olvas.
Az is előfordult már, amit láttam párszor, hogy duplikált belépési pontokat a Mach és utána random jelleggel olvasta ki az értékeket, egyszer innen egyszer onnan.

istvan58

na mindegy, szerintem megoldás XML másolat készítése :)

Amúgy lassan csak átállok UCCNC-re :)
Készül a kézikerék. És remélem Ti is megoldjátok a 4. tengely mosgáshatár kijelzését a diag ablakban

ra8nsmk6w

UC 300-Mach3 alatt szeretném az mpg-t beállitani. Párhuzamos porton már hasznátam, de itt nem sikerült. szinte bármit állitok  a dro-ban lévő számok csak ugrálnak pozitiv és negativ irányban.
Jó egy éve nem frissitettem az uc300-at.

kr97pwss2

Az MPG-t a "Config" / "Port & Pin" oldalon az "Encoder/MPG's" fülre kattintva lehet beállítani. Az MPG #1-nél pipáld ki az Enable oszlopot, majd állítsd be helyesen a Port és pin bemeneteket.
Ha MPG jogolás közben egy helyben mozog ide oda, akkor nem jól van beállítva valamelyik pinje az MPG-nek.
Ha esetleg jól van beállítva és mégse működik, akkor az aktuális plugin innen tölthető le: http://www.polgardidesign.hu/download/UC300%20V1_056.m3p" TARGET=_fnew>UC300 V1_056

ra8nsmk6w

Köszi! Egy kicsit rosszul fogalmaztam.Nem egyhelyben mozog hanem néhány mm határozatlanul az egyik irányba majd vált polaritást miközben egyirányban tekerem a kereket.
A beállitást úgy csináltam ahogy leirtad. LPT-röl igy múködött.
2 gyári tekerővel is próbálom.
Most felrakom az aktuális plug-ot

y9au2mspr

SZiasztok. Az UC300 összeköthető a pc paralell (párhuzamos)portjához,vagy csak usb porton keresztül működik?

Gyati

y9au2mspr

istvan58

Szia Balázs,

kis update a feedhold-al kapcsolatban, légyszi néz be a mach3 topikba a #15346...15348-as bejegyzésekre.

Köszi.

istvan58

sziasztok,
a feedhold problémát ugy oldotam meg hogy teljes mach3 unistall, majd install, ujra config, azután UC400 telepítés. Most jó. Mindenesetre XML kimentve, hogy ha újra előjön legyen egy jó verzió.

Még valami:
ujra lefutattam a 13000 soros G kódot amit a Béni féle stressz tesztel generáltam. Kód végén 0.02mm eltérés. Ezt jónak itéltem. De aztán újra lefutattam és ugy hogy néha leálítottam véletlenszerüen, 3000, 6000, 8000 környékén, az eredmény +/- 0,03mm eltérés váletlenszerüen, a 0.03mm nálam 30 step impulzust jelent. Na ez igy már nem elfogatható. (mindez Mach3+ UC400)

Majd ugyanez megismételve Mach3 LPT -vel bármikor megálítva mindég abszolút nulára ált az óra.

Na akkor ugyanez UCCNC+ UC400 ....ez is tökéletes!

Ugy hogy mostantól kijelentem : SOHA TÖBBÉ NEM PRÓBÁLKOZOM A MACH3+UC400 KOMBÓVAL. (ha csak Balázsék nem kérnek valamilyen tesztet)
Amúgy ahogy egy fórumtárs is mondta magán levelezésbe (nem nevezem meg :)) hogy ez a mach3+UCxxx amolyan "fából vaskarika" , és úgy néz ki igaza van!

Szóval részemröl a megoldás az hogy mihamarabb váltok UCCNC-re. Addig is amig elkészül a kézikerék és még megoldok néhány konfigot amiben segítséget is fogok kérni Tőletek használom a Mach3-at LPT vel :(.

gorbi

Ha a fehérvári talira elviszem az uc100 vezérlőmet, meg tudod nézni, hogy rendben működik e vagy esetleg én bénázok el valamit és azért nem megy? Régebben beszélgettünk már erről, de sajnos nem sok időm volt foglalkozni vele, ezért elmaradt a pontos diagnózis, félbeszakadt a levelezésünk is.
Jó lenne mert néha használnám ...
Előre is köszi!