Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

ygzhw8kag

Üdv
UC300 5lpt kártyát vettem , komplett a programmal együtt.
Mor jutottam el odáig hogy beépítésre került.
A következő a probléma.
Ha csak elindítom a sz. gépet és az UCCNC progit addig minden ok. De ha áram alá helyezem a marót, vagy a szervókat, abban a pillanatban szétkapcsol a kártya "UC300 Not Respond" hibával. Valaki találkozott már ilyennel, esetleg valami megoldás van rá?

u6p5jr23k

Szia Balázs!

Nem kaptam levelet tőletek.

svager

Ugyanabban az aljzatban van a maró/szervó bedugva?
Ha nem,főldhurok alakulhat ki,az usb-n keresztűl,ilyenkor eldobja a kapcsolatot.

ygzhw8kag

Ugyan az az aljzat. Van egy közösítő ,abból kapja az áramot , a sz.gép és a maró is.

dezsoe

Tudsz egy olyan fotót készíteni, amin látszik, hogy mi mivel van összekötve? Leginkább az UC300 és környéke. (Ha látom, jobban tudok gondolkodni. :))

svager

Azt probáltad,hogy előbb a motoroknak adsz áramot,és utánna a számítógépnek?

ygzhw8kag

Próbáltam már mindent.
Ez lenne az .

designr

Nagyon ismerősek ezek a szervók nekem::))
Az UC300 hoz nem értek..akkor is leold ha szervókat be csak bekapcs után engedélyezed?

000000000

AC szervók mellet az USB használhatatlan !
Nem egy usb-s billentyűzetet vertem már ez miatt szét !
Nem beszélve arról ahogy látom a legrosszabb legvékonyabb kinai trágya usb kábelt használod.
Méghozzá a ferritgyűrű mentes verzióból.
Cseréld le a kábelt a lehető legrövidebbnél is rövidebbre és pakold tele ferrit gyűrűvel ha nem lenne rajta alapból kettő !

dezsoe

Köszi! Pálnak igaza van az USB kábel hosszával kapcsolatban, mert okozhat hibát. (Bár nálam UC100 ment 5m-es kábellel, de nincs szervó és frekiváltó.) Azon kívül az USB kábel és az UC300 felépítése miatt földhurokra gyanakszom erőteljesen. Ki kéne próbálni, hogy egy akkuról üzemelő laptoppal is leszakad-e. Ha nem, akkor leválasztáson kéne gondolkodni.

ygzhw8kag

Köszönöm a válaszokat. Próbáltam már laptopról is ,csak akkuról.  Kipróbálom a ferritgyűrűs megoldást .

ygzhw8kag

Ez? Bármit csinálok leold. Próbáltam először a szervókat bekapcsolni , aztán a szervókábel hosszával játszani , 2őt sikerült berúgni a háromból, de a frekiváltóra szétkapcsol.
Már megint beleszaladtam a magyar termék viszontagságaiba. Gondoltam támogatom a magyar portékát. De úgy látszik sosem tanulok.
Próbáltam többször is elérni telefonon a  cnc drive ot, mivel nem kaptam hardverkulcsot a cucchoz. Persze soha nem vették fel a telefont. Küldtem nekik mailt amire válaszként megküldték, de semmi sorry vagy valami pedig kb két hónapja vettem.
Aztán a beépítéskor úgye jöttek a problémák. Megint írtam nekik , kb egy hete, megkérdeztem hoz lehet a bibi ,de semmi válasz.

Nem értem ezt az üzetpolitikát , 60e ft nekem nem kevés.
Azon kívül navían azt feltételeztem hogy ennyi pénzért összerakom aztán majd működik. Hát nem.
Köszönöm segítséget mindenkinek.

svejk

kb. 2 évig használtam egy USB-s UC300-at eleinte Mach3-al, később UCCNC-vel.
3 db 800W-os , 1 db 400 W-os Yaykava AC szervo, és egy 2,2kW-os Yaskawa frekiváltóval.
1-2 esetben volt kapcsolatszakadásom.
Ha csak feldobtam a gép tetejére egy 750W-os, 400 Hz-es frekiváltót és egy Perske motort akkor volt hogy egy hét alatt kétszer is leszakadt az USB, a hevenyészett megoldásból fakadóan érhetően...

Persze nem OSB lapra van a cucc szerelve...

Ismerem a tehetetlenség érzését, de hidd el a vagdalkozással nem fogsz előre jutni.

svejk

Van itt egy srác aki nagyon sokat szívott ilyennel, de Ő plazmavágót használt.

Soha nem szitkozódott, türelmesen végigcsinált minden lehetőt és a végén siker koronázta tettét.

De dobd fel ide a fórumra a cuccot eladásra kicsit olcsóbban mint ahogy vetted és biztos lesz rá vevő.
Neked pedig valami gyári vezérlőt ajánlok, persze ahhoz pár évig félre kell tenni a zsebpénzt.

ANTAL GÁBOR

Én 3 db Uc 100 at használok ( az is USB s ! ) Két helyen van frekiváltó . Ha figyelmetlenül indulok akkor  kb  30 ból egyszer leold . Én tettem zavarszűrőt a frekiváltóra és amikor indulna a program ( kérdezi hogy milyen verzió fusson ) akkor előbb bekapcsolom a  frekiváltót  megvárom amíg felfut majd indítom a programot .

Extra rövid  árnyékolt USB kábelt használok. Kék átlátszó kínai amit azt hiszem a az USB to RS232 es kütyühoz adtak
( vettem vagy 6 ot így maradt )

A másik észrevétel sajnos jogos .. Balázs nagyon elfoglalt és a társai más szakmában járatosak
(Én is  visszasírom a régi szép időket amikor még lehetett telefonon konzultálni )