Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

Miki2

Ide már 2 hónapja senki nem írt egy sort sem.
Készül az UC300 ethernetes verziója?
Meg a főorsó szinkron a MAC3-hoz?
Remélem, ez az oka a nagy csendnek.

000000000

Mi okozhatja, hogy időnként, stop villogássásával megáll a programfutása.  
És kiírja hogy „UC100 szinkron eror”.

Miki2

Például túl hosszú az USB kábel.
Vagy nagyon küzel fut a toroidhoz, esetleg a motot meghajtóhoz.
Nálam ezek tapasztalati dolgok. sokat szívtam  
már a második UC-s géppel.
Mostmár megvárom az ethernetes váttozatot, és a MACH3-hoz szinkronizált főorsót.
Addig valami más megoldást keresek.
Az UCCNC esztega változatát meg egyszerűen nem lehet kivárni.

ANTAL GÁBOR

Egyszer kétszer nálam is előjön . Volt már olyan hogy a Mach ot is újra kellett  indítani . Egyszer akartam olyat hogy akinél előfordul az próbálja meg pontosan behatárolni az esetet ( Pl billentyű emulátort használtam és nem  indult el a program az emulált  ciklus start megnyomásával és utána egérrel sem  stb. )  Sajnos kudarcba fulladt az elképzelésem . Pedig Balázséknak is segítenénk a fejlesztésben . Az biztos hogy az USB kábel jó ha rövid.

000000000

Köszi a válaszokat!

Az USB kábelem kb 50-60 centis. Van rajta gyárilag ferit is.  

Úgy jártam, hogy volt egy UC100 –ak még a kezdetekor vette,  
Azt, használtam 180 centis kábellel is. Nem produkált ilyet. Oda adtam egy eladott CNC –vel.  

Vettem nemrég egy újat. Ez, csinálja ezt a hülyeséget. Nem jöttem még rá mi az oka.
Sajnos, így nem tudok dolgozni vele. A legváratlanabb pillanatban megáll.
A tengelyt is használnék vele.  
Az ideg megöl. Nem tudok dolgozni vele.

Esetleg, kipróbálnék egy Mach3 beállítást, ha valaki elküldené a bevált beállításait A tengelyes  XML fájt.  
Hátha ott lett nálam valami, amit nem veszek észre.  
Köszi ha küldöd!

kr97pwss2

Ha „UC100 szinkron error” hibával áll meg, akkor meg kellene nézni, hogy a kék LED folymatosan világít, vagy néha kihagy és villog-e. Ha villog, akkor a számítógép nem győzi az adatokat küldeni. Ez lehet valami háttérben futó programtól is pl. vírusírtó, vagy a számítógép túl lassú. Ha nem villog, hanem világít folyamatosan és mégis néha megáll, akkor valami zavarjel megzavarja a kommunikációt. Érdemes lenne a kábelezést, leválasztást, földeléseket ellenőrizni.

000000000

Köszönöm a válaszod!  

Utána járok, amiket írtál. Beszámolok az eredményről.  
Hasznos lehet a jövőre nézve, és másoknak is, amit írtál. A válaszod, már irányt is ad, merre is kell keresgélni.

Attól tartottam, hogy nyaralni vagy. No, nem irigységből. [#nevetes1] [#wave]

2dbfy8y

Szia Balázs!
Uc 100-at winxp re szeretnék telepíteni.
Felraktam a Net keretrendszert is, amit a honlapotokról szedtem le, de mégis hibát ír ki mach indításnál.
Plugin is bemásolva a helyére, és telepítve.
Amit hibát linkeltetek a leírásotokban, az jön elő.
Erre mi lehet a megoldás?
Win7-re egyből szépen feltelepült.

2dbfy8y

Közben sikerült.
Leszedtem a netről a 3.5-öt, igaz előtte kérte a 3.1-et is.
Szerintem a honlapon az nem 3.5 lehetett.
De azért egy kérdésem mégis maradt, net nélkül hogyan lehet keretrendszert telepíteni?
Lehetséges,vagy ahhoz más file-t kell leszedni valahonnan.

etc77f5nr

2dbfy8y

És ez jó az xp-hez is, azt nem nagyon látom a leírásában.
Na meg lehet e net nélkül ezt telepíteni? jó lenne.

000000000

Sziasztok,

Az UCCNC topikban jeleztem nemrég, hogy készül az UC400ETH mozgásvezérlőhöz a Mach3 plugin.

Mostanra eljutottunk odáig, hogy a plugin elkészült annyira, hogy lehet tesztelni.
Bár egyelőre, mivel még keveset volt tesztelve publikus linket nem rakok fel,
de akinek van UC400ETH mozgásvezérlője és szeretné tesztelni a plugint az szóljon és elküldöm neki a letöltés linkjét e-mailben.

A plugin tud extra dolgokat is, amiket alapból a Mach3 nem tud, például a szinkron menetvágás encoderes visszacsatolással, illetve a szinkron menetfúrás.

Egy kis teszt videó a működésről: https://www.youtube.com/watch?v=25FtHEo4Ujo" TARGET=_fnew>UC400ETH Mach3 főorsó szinkronizált mozgás

svejk

Előbb -utóbb csak lenyomjátok a LinuxCNC-t :))

Mi a neve az eszterga képernyőnek? Vagy saját?

000000000

Szia Svejk,

:)

A képernyőt Polgárdi Balázs szedte le valahonnan, szerintem a Silver/blue screenset for lathe lehet az, innen:  

http://www.machsupport.com/software/downloads-updates/screensets/" TARGET=_fnew>Mach3 képernyők

lari

Ez a plugin az UC300-al is tesztelhető?