Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

svejk

Értem, tehát külső zavarban keresendő a hiba.
Csak gondoltam, ma már a PS2-ök kihalásával a 8-10 USB-t lehet egyre kedvezőtlenebbeül tudja az alaplap kiszolgálni, lehet a PCI-os stabilabb lenne.

w987wzmm

Az USB3 elterjedésével lesz valami változás az UC100 és 300-as sebességével kapcsolatban?
Vagy tulajdonképpen mindegy? Úgy is tömörített adatokat küld a Mach az USB-n keresztül.

kr97pwss2

Az USB3-as porttal is működik (most éppen a számítógépemen pont egy USB3-ba van csatlakoztatva az UC300) viszont mivel az UC100 és UC300-ban USB2-es csip van, ezért az USB3-as port visszakapcsol USB2-nek megfelelő kommunikációra. Szerencsére úgy találták ki az USB3, hogy visszafelé kompatibilis. Az UC100 és UC300 az USB2 sebességének csak töredékét igényli, illetve használja ki, úgyhogy nem indokolt az USB3-as csipre váltás.

Fli4l

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy aki UC100-nál kommunikációs hibával találkozott milyen hosszú és típusú usb kábelt használt mert elég gyakran eldobálja a kapcsolatot és néha csak úgy megáll minden szó nélkül villog a Reset és ennyi megnyomom és végül is tud tovább mennid csak nem tudom mi okozhatja. Holnap kipróbálok egy rövidebb és egy még árnyékoltabb kábelt remélem az tényleg segít. Ha valakinek van hasonlóhoz tapasztalat ötlet érdekelne.

000000000

3 méter fölött már van probléma az USB kommunikációval, főleg ha az eszköz a portról kapja a tápellátást is.
5 méter fölött már aktív kábelt szoktak használni, aminek a végén van egy kis elektronika.
Nem véletlen az USB-s eszközök kábele 1.8-2 méter.
A többi utángyártott kínai hosszabbító csodáról nem beszélve.      

kr97pwss2

Ha a Mach3-nál a Status mezőbe ilyenkor ezt írja ki: "UC100 Sync Error!" és Reset megnyomása után tudod folytatni? Mert, ha igen, akkor a számítógépet lefogja valami program (pl. vírusírtó) vagy túl lassú a számítógép és 1másodpercig nem tudott kommunikálni az UC100-al és biztonsági okokból leállít minden mozgást. Esetleg van még USB-n valami eszköz hozzácsatlakoztatva?

Fli4l

A gép az erős azzal nincs gond viszont az usb-ket átállítottam. A HDD-k szoktam még leállni egy idő után win8 alatt ha nincs használatban talán még ez is lehet.

000000000

UC300-al kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Rendelkezik galvanikus leválasztással?
És van ehhez valami kifejtő panel ami megkönnyíti a bekötést ?    

000000000

Szia,

Az UC300-5LPT kimenetei nem leválasztottak, a kimenetek 74HC14 puffer meghatjóval rendelkeznek. A paraméterek hasonlóak mint egy nyomtató port kimeneti pinjeinek. Bemeneten pedig csak egy-egy RC tag van ami leskálázza a bemeneti jelet a procinak 3.3V-ra és szűri a zavarokat.  
Leválasztott elosztópanel használata javasolt minden olyan kötésnél ami vezetékek a gépvázon kerülnek elvezetésre, ill. hosszú vezetéken futnak. Kivételek ezek alapján amik esetleg megoldhatók leválasztás nélkül például egy fóliatasztatúra, vagy start/stop, jog stb. gombok, amik közel, egy konzolon helyezkednek el és a vezetékek a gépvázon és nagy fesz./áramú vezetékek közelében nem futnak.

000000000

És tudnál ajánlani hozzá illeszkedő leválasztókártyát is ?
Mert lehet két nagy gépnél is segédkeznem kell a nulláról a működőképességig felépíteni az elektromos rendszert.
Aztán ilyenkor jó ha legalább a gyenge áramú dolgok klappolnak.  

000000000

Nekünk ez a fajta elosztó/leválasztó kártyánk van, ezt használjük a gépekhez: http://cncdrive.hu/downloads/HDBB2_manual.pdf" TARGET=_fnew>HDBB2 elosztópanel

nyiszi

Sziasztok!
Megtudja valaki mondani, hogy az UC100-al miért nem működik a limit overdrive?

Miki2

Én most használtam először a HDDB2 portillesztőt az UC300 mellé.
Mindjárt 3 db-ot. Sok be és kimenetet kelett használnom.
Korrekt módon lehet mindent csatlakoztatni.
Eleinte én is úgy gondolkodtam, hogy egyszerűen rákötök a pinekre, mint a korábban használt kártyáknál.
Aztán rájöttem, hogy itt egy picit másként kell hozzálátni a vezetékezéshez.
A kártya leírását nagyon gondosan át kell olvasni.
A lényeg, hogy teljesen logikus, és könnyen kezelhető elosztókártya, ha rájösz a logikájára.

000000000

És ez a HDBB2 létezik olyan csatlakozóval is ami egyből hozzáköthető az UC300-hoz  
Mert ha jól láttam ez centronics csatlakozóval van.  

000000000

Mi van akkor ha több bemenet és kimenet kell?
A tengely vezérlő csatlakozó (RJ45) része nem rendelkezik semmiféle leválasztással.  
Na meg a csatlakozás se olyan egyszerű.  
Vagy ebben az esetben 5 darab leválasztó kártyával csak 20 bemenet és 30 kimenet érhető el ?