Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

94yw8tv6c

Alapnak szerintem jó lehet, mert egy rakat gombot ráköthetsz, és mind más-más gomb jelet ad a PC felé, minden csak programozás kérdése :-)  
és ha jól nézem van CTRL, ALT Shift programozási lehetőség is:
https://www.pjrc.com/teensy/td_keyboard.html" TARGET=_fnew>Arduino USB Keyboard

94yw8tv6c

Speciel nekem az egér programozásának lehetősége is tetszik, mivel a cégnél lévő 4 tengelyes Mazakon, amin dolgozom,kis Joystick az egér

000000000

Ezért jó az érintő képernyő és akkor egy kézikerekes irányítónál nem nagyon kell több.
Egy vandál biztos kivitelű tapi monitor megállja a helyét az iparban is.    

Béni

Mire kell olyan nagyon a "Shift, CTRL, ALT" ?

svejk

Az UCCNC most 48 HOTKEY-t tud lekezelni és már lekezeli a különleges karaktereket is amiket az említette funkciógombokkal lehet előhívni.

Ha sok-sok fizikai nyomógombot akarunk akkor célszerű ezeket ezekkel a karakterekkel megvalósítani - így nem keveredik össze a normál billentyűzettel- és ezért kellene egy a funkciós gombokat is tudó billentyűzetemulátor.

Így már lenne 48 igazi hardveres bemenet az UC300-on és 48 a bill. emulátoron keresztül, azaz összesen 96 db fizikai bemenet.

ANTAL GÁBOR

Nálam a shift volt a fontos. Azért kell mert beállítjuk a tengelymozgást ( amit a nyilakkal vezérlünk ) mondjuk 15 % os sebességre .  Ha vele együtt megnyomjuk a shift et akkor 100 %  sebességgel mozognak a tengelyek   . A controllnál meg azt hiszem egyesével lépked ( de azt nem használom )    A 698 ban van egy híradás  

000000000

Az is teljesen jól használható, és egy USB-s billentyű filléres összeg és több száz nyomógomb bemenetet lehet vele csinálni.
Egy hátrányát látom a sok tökölés mire kideríti az ember melyik gomb melyik kombinációhoz tartozik.  

Béni

svejk

Persze, hogy jó, ez is volt az eredeti terv.
De lett rá vállalkozó aki neki is fogott, csak valamiért elfogyott a lendület.

De lehet az lesz a vége hogy hozzácsapok egy bill, plecsni IC-hez ha kell akár 100 db relét és nem várom a sült galambot.
(de gyönyörűen nézne ki :) )

Eddig ugye nem volt fontos , mert áll az UCCNC is, no meg a sufniban is hideg van, de lassan jön a tavasz...

svejk

Régen zenegéphez fejtettem már vissza PS2-es billentyűzetet, megy az gyorsan, csak csinálni kell. :)

000000000

Ezt a relé dolgot nem igazán értem, de a bütyköléssel pont így vagyok én is, hideg van a műhelyben.  

Béni

Billentyűzetes téma folytatása a Mach3 topikjában ...

000000000

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, ha használnék egy UC100 mozgásvezérlőt, akkor mellette lehetne egy normál LPT2 portot használni?

Üdv

000000000

Szia,

Nem, az nem fog működni, mert nem lenne biztonságos és ezért a pluginban ez le van tiltva.  
Azért nem lenne biztonságos, mert az UC100-al úgy működik a fontos I/O-k kezelése, ilyen például a végállás kapcsolók, hogy az UC100 ha végállás bemenet aktiválást észlel, akkor azonnal megállít minden mozgást és ezután jelez a Mach3-nak.  
Az USB nem realtime, így ilyenkor eltelhet bizonyos idő mire a jelentés átmegy a Mach3-nak.
Ha ugyanez a végállás jel egy külső eszközről jönne, például egy nyomtatóportról, akkor ez a jel eljut a Mach3-hoz,
majd eljut az UC100-hoz bizonyos késéssel, közben idő telik el, ami miatt ez a megoldás nem lesz biztonságos.

Itt a fórumon ha jól emlékszem Antal Gáborék fejlesztettek egy billentyűzet emulátort, amivel viszont tudnál bevinni különböző billenytű kódokat Mach3-ba és ha nem időkritikus jelekről van szó, akkor ez szerintem jól használható megoldás lehet, hiszen Mach3-ban sok funkciót lehet billentyű kódokhoz rendelni.

000000000

Értem, egy kézikereket szerettem volna csatlakoztatni pár kapcsolóval, szóval főleg bemeneteket használtam volna, meg pár kimenet is jól jönne. 4 tengely van meg 5 szoftverből kapcsolható funkció. mindenesetre ennek tükrében végiggondolom újra a dolgot.

Üdv