Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, az fog működni. Az UC100 plugin ismeri az M10Pxx és M11Pxx kódokat, tudja a gyors lézer kimeneteket kezelni.

Kelepeisz Lajos

94yw8tv6c

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalat arról, hogy ezek a kínai USB-DB25-ös kábelek használhatóak-e:
http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-Male-to-25-Pin-DB25-Female-Parallel-Port-Printer-Adapter-Cable-IEEE-1284-/221662162959?pt=UK_Computing_Parallel_Serial_PS_2&hash=item339c18300f" TARGET=_fnew>USB 2.0 Male to 25 Pin DB25 Female Parallel Port Printer Adapter Cable IEEE 1284
Nem akarok vezérelni vele semmit, csak arra gondoltam talán bemenetek számának növelésére lehetne használni ha veszek rá egy ilyen csatolót:
http://www.ebay.com/itm/301113535266" TARGET=_fnew>DB25 Male Signals Breakout Board Parallel Port

000000000

A printer DSUB adapter régi nyomtatókhoz szerintem kiváló.  
CNC gép vezérlésére biztosan nem.

A breakout board-on nincsenek optocsatolók, így ez csak olyan jelek bekötésére javasolt, amik nem igényelnek leválasztást, vagyis ami vezetékek nem futnak át a gépvázon, energialáncokban stb. Illetve akár step/dir jelekre is jó lehet, ha a motorvezérlő bemenete optocsatolós.

94yw8tv6c

Köszi a választ!
Csak a vezérlőpulthoz, az abba beépített vezérlőgombokhoz szeretném használni, szeretném ha minél több funkció működne nyomógombokkal.
USB-s motorvezérlőm az ettől függetlenül működne.
Elméletileg akkor működhet, vagy létezik velemi jó megoldás amivel lehet minél több extra bemenetekre szert tenni?

pisti73

Neked az UC300 a legjobb megoldás, ott van bemenet bőven!

94yw8tv6c

Olcsóbb megoldás? :-)  
Amúgy az USB-s motorvezérlőmön is van 12, de ugye itt elmegy pár a végállásokra, szóval azért nem vagyok annyira híján a bemenetnek, csak tetszik a céges gépem vezérlőpultja, és jó lenne valami hasonlót összehozni, hogy legalább a fő funkciók, iránygombok innen működnének.

000000000

Mi UC300-at használunk, ha sok I/O kell.

ANTAL GÁBOR

Egyszer már írtam de akkor le lettem hurrogva  ( no az illető neve erősen bevésődött az agyamba ). Szóval elkészült egy billentyű emulátor ami megnöveli  az UC 100 5 bemenetét 15 re  ( nyilak , page up/down, shift space és két betű . Nálam bevált.  Remélem Balázsék nem látnak bennem konkurrenciát

svejk

Igérete szerint Dezsoe fórumtársunk is dolgozik egy fullos billentyűzet emulátoron.

s2k5ycubj

Én kaptam egy eredeti hama márkájút,csak az lpt kimenete nem ilyen fajta,hanem az összedugós.
IEE1284 és usb 1.1. Érdekel?

94yw8tv6c

Egyenlőre nem, köszi, csak elmélkedek mivel lehetne extra bemeneteket szerezni. De ha billentyűzet emulátor lesz, akkor biztos Arduino-t fogok erre a célra használni

svejk

Ha értesz hozzá, kíváncsian olvasnánk róla.
A tisztességes haszonnal megfejelt termék is bizonyára kedvező fogadtatású lenne, bár itt azért sok non-profit szellemi termék is publikálva lett.

94yw8tv6c

Én is csak afféle kontárkodós vagyok a témában, hiszen eredeti szakmám esztergályos :-) Annyit érdemes tudni erről a mikrokontroller családról, hogy ezek egy szabadon másolható panelek, a gyártó csak a nevet védte le, ezért van vagy 150 gyártója a világon. Kínából  egy Atmega 2560-ast amin van 54 ki és bemenet (szabadon konfigurálható) megkapni 3 ezer forint körül, postával. Mivel "Free" a cucc ezért rengeteg programot is közzé tesznek a neten , csak rá kell találni, és ha az ember kicsi beleássa magát a témába, akkor több progiból össze lehet ollózni egy nekünk szükséges konfigurációt. Én egyenlőre csak egy UNO R3-assal szórakoztam, abból próbáltam akváriumvezérlőt csinálni, végül is sikerült :-), bár a végén inkább Omron ZEN-Ből csináltam :-)
Arduinoból egy egyszerűbb billentyűzet emulátor valahogy így néz ki:
 https://www.youtube.com/watch?v=uUsPIv4rLyU" TARGET=_fnew>Arduino Keyboard Emulator
Persze a panelon futó program kis hozzáértéssel könnyen átírható, bővíthető ha az ember beleássa magát a témába.
Sőt most nézem, hogy nagyon keresgélni sem kell, mert az arduino.cc ről ha letöltjük a panel PC-s pogiját, akkor annak mintakönyvtárában is találni billentyűzet és akár egér emuláló programot is
http://arduino.cc/en/Tutorial/KeyboardAndMouseControl" TARGET=_fnew>Keyboard and Mouse Control

svejk

Köszönöm válaszod, sajnos a linkelt cuccok még olyan messze vannak a valóban  jól használható Shift, CTRL, ALT, billentyűket is lekezelő stabil emulátortól mint Makó Jeruzsálemtől.

No de majd csak valaki előrukkol egy tuti megoldással.