Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

wcmwugefi

Érdemes lehet egy UC-300on gondolkoznod. Jelképes az árkülönbség, és van 49 be, 36 kimeneted, meg 2-2 analog be-kimeneted

istvan58

fa@ részére:

valószinü az lehet a gond mint nálam a reset-el.
igaz nekem nem encoders van de itt is van alarm lépésvesztéskor. (AM882)
nézél be a topikomba  épül aq gépem istvan58 #1496  
Ugy lehet beállitva a vezérlőd hogy a reset jel reseteli is...ezért konfigoltam én stopra.

istvan58

de lehet ez a topic sem jó, talán a mach3 topicban lenne a helye.

fa_kukac

Ok,akkor költözöm a mach3 topikba.

kr97pwss2

svejk

A kérdésemet úgy teszem fel, hogy nem értem az USB-k lelki világát.

őluszba beszerelt PCI-os USB portra köthető az UC300?

A másik kérdésem pedig a többünknél is tapasztalt, látszólag ok nélküli kapcsolat megszakadásra vonatkozik.
Ebben az ügyben esetleg sikerült valamit bizonyítani?

w987wzmm

Csak egy gondolat. A Windows tudja szabályozni, kontrollálni az USB port tápellátását. Alap esetben, azt hiszem, nem teljes értékű az USB port. Már nem használok Windowst, de túrjatok bele az eszközkezelőbe és az USB port beállításaiba.  

w987wzmm

Windows 8.1-gyel is működik az UC100 vagy 300-as átalakító?
Csak azért kérdezem, mert ezen az van:
Intel Atom Z3735 rendszerlapka, a gyárilag Windowst futtató változat emellett 2 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájt belső tárhelyet kap, vagyis a parányi eszköz valódi PC-ként használható.

http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2015/01/intelcomputestick.png

w987wzmm

http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2015/01/intelcomputestick.png" border=0>

svejk

Én külső tápról használom.

w987wzmm

Egy próbát, megérne. Lehet, hogy magát az USB IC-t is kikapcsolja.

kr97pwss2

PCI-os USB porttal is működnie kell. Servo által említett energiagazdálkodási módnál ki kell kapcsolni az energiamegtakarításos üzemmódot. Ez a beállítás okozhatja a kapcsolat megszakadását. Ha ki van kapcsolva ez az üzemmód, és mégis jelentkezik, akkor pedig jó minőségű duplán árnyékolt kábelt kell használni.

kr97pwss2

Igen Windows 8.1-el is működik.

svejk

Szerintem ezt csak notiknál kapcsolja be automatikusan a WIN.  
Legalábbis nekem egyik asztali gépemnél sincs pipa és eddig biztos nem piszkáltam ezt a beállítást.