Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem véletlen irányítottalak.
Balázs-Balázs.... [#vigyor2]

Lehet, hogy Te nem is tudod hogy a két emberke már réges-rég közösen fejleszti az UCCNC progit és UCxxx hardvereket???

De ha elolvastad a linket akkor rájöhettél volna.

svejk

Hmmm... nem értem, pedig tegnap ki is próbáltam a linket és odavitt a #1530-ra. Ma meg nem...

Szóval a lényeg az UCCNC... topic #1530-as hozzászólásában van.

svejk

Meg van miért, közben lett pár beírás a topicban és a #1530 másik lapra került.

Miki2

Tudom, hogy közösen dolgoznak a projekten.
Én viszont az UCCNC nélkül, csak az UC300-at szeretném használni.
Az UCCNC-hez még nem láttam esztergályos felületet. Még nem mélyedtem bele az UCCNC lelki világába, nem tudom, lehet-e hozzá képernyőt készíteni, vagy a meglévőt módosítani.
A Mach3-nál ilyen gondom már nincs.
A Mach3 eszterga felületét magyarítottam, és egészen jól használható.
Ezért szeretném csak az UC300-at önállóan használni az UCCNC nélkül.

svejk

Gondolom az új firmware-n dolgoznak ezerrel.
De hogy az jó lesz-e a mach3-hoz is azt majd elmesélik Ők.

kr97pwss2

Ezerrel dolgozok/unk a programon a háttérben. Az előző tesztidőszak alatt összeírt hibák, javaslatok és módosítások miatt úgy döntöttünk, hogy muszáj módosítani és teljesen újraírni az interpolátort (FW-t). A módosításoknak köszönhetően a zökkenőmentes lesz a kottyanáskompenzáció, jogoláskor a szoftveres limiteknél automatikusan lelassít (nem kell slow zone értéket beállítani), MPG kezelés is teljesen újra lett csinálva (az MPG reakcióidejét a Mach3 printer portos 100ms-os válaszidejéhez képest 1ms-ra sikerült lecsökkenteni), THC szabályozás és még több funkción tovább javítottam. Az új FW verzió már kezd működni, még amin most dolgozok, hogy a menetvágás/fúrás parancsok végrehajtását összhangba kell hoznom a többi utasítással, funkcióval.    
Ha a firmware teljesen elkészül, akkor szeretnénk készíteni esztergához és THC-hez is külön képernyőszetteket.

Miki2

Köszönöm a válaszod.
Remélem, nem túl hosszú időt kell várni a működő verzióra.

Miki2

Még egy kérdésem lenne, amire Svejk már gondolt, én még nem.
Remélem, az UC300 továbbra is működik majd a Mach3-ról is.

ANTAL GÁBOR

Egy kollégám kérésére játszottam egy kicsit egy Uc 100 al . ( nálam 3 működik )  A cél egy frekiváltó PWM es vezérlése. Szkópot és ( kétszeresen  integráló) multimétert használtam a teszthez . Az eredmény egy mondatban : Tökéletes . A multiméterrel mértem az integrált jel linearitását. Nem tudtam nonlinearitást detektálni ( 6 szoros átfogást néztem ) . No utána megnéztem az LPT portot is . Szörnyű. Vannak pillanatok amikor stabil a PWM jel ( ha egy monton közelítés zajlik )  de ha egy kicsit komolyabb a feladat ( pl két tengely változó sebességgel megy ) akkor az alap PWM mellé bejön mindenféle tüske.  Az igazsághoz hozzá tartozik hogy gyenge PC vel csináltam a tesztet

csakyt

Bocsánat, hogy kötözködésnek tűnhet a hozzászólásom a topik címmel kapcsolatosan de valamit nem értek.
Egy olyan laptopot vagy gépet már fillérekért lehet kapni ami megy a Mach3.-al és van rajta LPT port, akkor miért jó az ha valaki pluszban horror pénzért vesz egy illesztőt!. Ez csak egy illesztő és még kell hozzá egy gép is. Akkor nem olcsóbb egy 20 ezres laptop vagy gép amint a program is rajta van?  
Segítsetek megtudni, miért jó az ha valaki pluszban berak egy felesleges kütyüt.

wcmwugefi

1: ez egy külső mozgásvezérlő pufferrel ellátva nem sima illesztő. A step dir jelek előállítása szgépen kívül történik. (3 laptopot vettem, és két asztali gépet cseréltem mire használhato jeltisztaságot kiadni tudó párhuzamos portot kaptam, és azon is volt zaj.
Majd megvettem egy uc 300at, aztán egy uc100at is és égbekiáltó a különbség!!!
A léptetők síri csendben, halálpontosan, lépésvesztés nèlkül dolgoznak, és jóval magasabb sebességre lettek képesek.
Alacsony sebességnél teljesen megszünt a rezonancia.

2: az uc300 esetében 5 lpt portnyi ki-bemeneted van

3: más gyártók próbálkozásaihoz képest olcsóbb, jóval megbízhatóbb, és itt olyan supportot kapsz, hogy csak nézel :)

s7manbs8

Amellett közben a gép mást is csinálhat akár, meg lehetnek egyéb igények pl. azonos gépen közben megszerkeszti a feladatot nem kell átmásolgatni másik gépre kényelmi dolgok, közbe filmet nézhet rajta stb.

wcmwugefi

Ezt el is feledtem!
Meg még biztos eszünkve jut vagy 30 előnye.
Kb annyi a különbség egy lpt és egy cnc mozgásvezérlő között, mint egy gördeszka és egy limuzin között...

Egyébként mindkettővel lehet közlekedni. (Bocs a hasonlatért, nem vagyok szamember, csak hobbysta, és próbáltam LPT-t, UC100at, UC300at, és ezt tapasztaltam)

csakyt

Akkor már értem! nem értettem, mert nem vagyok benne járatos. Hiszek nektek, és ha olyan mondja aki már tapasztalta akkor nem kételkedem már.

robroy007

Még kapsz gépet lpt porttal!!!! , de egyre ritkábban és utána már csaj usb vagy ethernet amit tudsz használni majd  

Ezek az eszközök lehetőséget adnak bármilyen gép használatára amíg van lesz usb port