Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

vg343kiu9

Sziasztok,
UC300-hoz szeretnék segítséget kérni. Egy HDBB2-vel van összekötve. Tudom is kapcsolgatni a kimeneteket. M8-M9 szépen működik, de az M11/P1
nem akar. Mi lehet a probléma?

Van egy működő 3+1 tengelyes rendszerem ahol a HDBB2 közvetlenül az LPT portra csatlakozik. Ott simán megy az M11/P1  

Kösz

kr97pwss2

Az UC300-ban ez a funkció még nincs benne csak az UC100-ban. Csinálok gyorsan egy új Plugint ami már tudni fogja. Hamarosan jelzem majd itt, ha elkészült.

vg343kiu9

kr97pwss2

Innen letölthető az M11/M10 módosított Pluginje: http://www.polgardidesign.hu/download/UC300%20V1_047.m3p" TARGET=_fnew>UC300 V1_047.m3p

vg343kiu9

Hibátlanul működik.
Köszönöm a gyorsaságot :)

nffab2gnr

Valami új infó a készülő programmal kapcsolatban.Esetleg privátban. [#wave]

cxmcdtrx

Szia Balázs!

Van már valami újabb fejlemény a sorkapcsos UC300 alaplapról? Hosszú szünet után folytatódik a gép építése, lassan beruháznék egy komplett szettre...
Szép napot!

000000000

Sziasztok. Amióta feltelepítettem az UC100at, az addig kifogástalan mach3 az 500. sornál leáll, meghülyül. Mi lehet ez?
Köszi,
Sanya

cxmcdtrx

Tudtommal a nem regisztrált verzió áll meg az 500. sornál mill/plasma üzemmódban. Az LPT driver eltávolításával "szimulátor" módban fut a mach, ekkor nincs korlátozás, de ha jól gondolom, van licenc a programodhoz. Ha esetleg kínai breakouthoz kapott licence van, azt nyugodtan töröld ki (Pl.: "papa fabio"), attól is megőrül a mach, tapasztalat...

lari

UC300 használókhoz lenne egy kérdésem.
Mivel az eszköz nagyon sok ki és bemenettel rendelkezik, hogyan oldjátok meg az optikai leválasztást? Tudom, hogy Balázséknak van egy leválasztó kártyájuk, de ha mind a 49 bemenetet és 36 kimenetet ki szeretném használni, akkor ebből a leválasztó kártyából 5 db szükséges?

svejk

Optikai leválasztást célszerű optocsatolókkal [#vigyor2]

No de komolyra fordítva, pl. egy kezelőpultban ahol csak gombok, kapcsolók vannak nem feltétlen kell leválasztani a bemeneteket. Ugyan így nem kell az MPG-t sem leválasztani.

A vezérlők bemeneti szintén mér le vannak választva, tehát ott is elmarad,
A fentiek szerint alig marad olyan be vagy kimenet ahova kell.
Ilyenek esetleg a hosszú vezetékezésű végállás vagy home kapcsolók, esetleg nagyáramű relék.

lari

Oké, köszi az információt![#wave]

Sz.József

A "segítség béna vagyok " topikba is írhattam volna de mivel az UC100-al  
kapcsolatos a kérdésem, ezért itt teszem fel...
Ha a gépbe be van dugva az UC100, akkor
van olyan pendrive amit nem ismer fel a gép. (nem jelenik meg az adattárolók között)
Viszont ha kihúzom az UC100-at rögtön megjelenik... (?)
Megtudná valaki mondani, hogy erre mi az orvosság?  
Pendrive függő vagy gépfüggő vagy mi a "mánduc" függő??
Ja, még annyi infó (hátha ez is segít), az UCCNC driver van felrakva az UC100-hoz és WIN7 alatt.
Köszönöm...

wcsxp0uxa

Így első körben:

Valószínüleg túlléped a usb host (vagy túllépnéd) terhelhetőségét (előre meg kell mondani a hostnak mennyi mA-szeretnél) , ilyenkor nem tudsz rácsatlakozni.
Álltalában 1 alaplapon 1 host van , ezt osztják a hubok , szinte alapból rajta van az egér , billentyűzet stb.
Nem tudom mennyit fogyaszt az uc perifériákkal...(ő táplálja e a mocimeghajtókat?)

wcsxp0uxa

pl az okos telefonok is amiket lehet usb-ről is tölteni ,töltés közben figyelik mennyi a feszültség esés. Előbb visszaveszik mA igényüket mint ,hogy a host levenné őket.