Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

pisti73

Szia Balázs!

Én azzal a kábellel használom amit adtatok vele ferritszűrős, USB tápellátással és mégis időnként megszakad a kapcsolat.  

A firmware frissítésre van valami tipped?

kr97pwss2

Amit írsz, hogy az USB-ből nem tud elég áramot felvenni, és külső táppal pedig működik logikus. Azért is lehet kívülről is táplálni az UC300-5LPT 5V-ját, ha kevés lenne az USB csatlakozón kiadott táp. De a hibakereséshez írtam, hogy egy próbát megér USB táppal is kipróbálni. Amúgy sok gépet építettünk már amin csak USB-ről megy és nincs vele gond. Azt tudom még elképzelni, hogy némelyik USB ajzat és chipset a számítógépben érzékenyebb a zavarokra hosszú USB kábeleknél.

kua93zk4w

Egy  ismerősöm kisérletezne mach3 al tuságosan én sem érzek hozzá http://www.netrino.hu/termek_adatok.php?o=szamitastechnika&o2=adapter-1&o3=adapter_usb__parhuzamos-51&nr=3320" TARGET=_fnew>EZZELlehet használni?

kua93zk4w

kr97pwss2

Nem teljesen értem a FW frissítés problémát, esetleg leírnád pontosan mi a gond? Illetve melyik verziót használod, mert a legújabban már módosítottam, hogy a különböző sebességű számítógépekkel is jól működjön a frissítés.

kr97pwss2

Már sokszor felmerült ez a kérdés, de akkor még egyszer: A linkelt USB-s printer kábel nem jó a Mach3-hoz, csak nyomtatókhoz! A Mach3 teljesen más jeleket ad ki, mint ami a nyomtatóknak kell, ezért készítettem annak idején az UC100 és később az UC300-at. Ezek az eszközök kimondottan a Mach3-hoz és CNC gépek vezérlésére vannak kitalálva és optimalizálva.

pisti73

Jelenleg az 1.040 firmware van fönt. Korábbi frissítések alkalmával ha a laptop USB portjáról próbáltam frissíteni mindig kiakadt félúton a frissítés és nem csinált semmit. Ha rátettem egy külső tápellátásos USB HUB-ra akkor minden akadály nélkül felment a frissítés.

Egyébként egy Toshiba i3-as laptopról használom win7 32. bit oprendszerrel. (szűz oprendszernél is ugyan ezt produkálta)

kr97pwss2

És frissítés után már megy USB-rő is rendesen? A kék led villog működés közben, vagy világít folyamatosan?

pisti73

Még néha megszakad a kapcsolat, a kék led folyamatosan világít.

pisti73

Az UC100 esetében nincs ez a jelenség...

krnj79r9n

Szervusz Balázs,

Köszönöm a segítségedet!
Ezt nagyom becsülöm ebben topikban, hogy szinte mindenre aznap reagálsz.
Meg fogunk próbálni másik kábelt, illetve amiket javasoltál. Zavar összeszedésére mi is gondoltunk. Sajnos az elején amikor még csak tököltem a kábelezéssel, hogy mit hogyan is kellene és nem is volt semmi a szekrényben, már akkor jelentkezett ez a probléma az asztali PC-vel. Akkor még az általatok az UC300 mellé adott kábellel próbálgattam. És ekkor még USB-ről kapta a tápot, nem külső tápról.
Mivel nem volt tartósan használva, többnyire csak próbálgattam a gyorsjáratot billentyűzetről vagy egy-két rövid programot, ezért csak néhányszor fordult elő. Nem örültem neki, de akkor még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, sajnos.

Lehetséges, hogy az UC100-as kevésbé érzékeny erre a problémára?
Egy a saját gépünkben, legalább egy fél éve már hibátlanul működik. Sosem volt vele ilyen problémám, igazából semmilyen problémám.

Tehát szerinted nem a vezérlő a hibás és egy másikkal sem fog megjavulni a dolog?
USB kábellel kapcsolatban van valami konkrét javaslatod?

Egyébként van nektek raktáron UC300 vagy UC100, mert lehet holnap kellene. Érte mennénk, vagy mit tudom én, ha más nem kiveszem a mi gépünkből a UC100-ast, hogy a ügyfél problémája megoldódjon. Aztán lehet vele nyugodtan próbálkozni.

kr97pwss2

Szerintem most gyorsan, próbáld UC100-ra cserélni, ha van kéznél, amúgy van raktáron mind a kettő. Én jövő hétvégén utazok Magyarországra, akkor személyesen is meg tudom majd vizsgálni (feltéve, ha nem laksz az ország másik felén, de a részleteket majd magánban megbeszéljük)

krnj79r9n

Rendben! És nagyon köszönöm előre is, ha addig nem jutnánk dűlőre. Főnökömmel már amúgy is szerettünk volna veled beszélni személyesen együttműködés reményében.
Mi Budapesten vagyunk a gép pedig Göd-ön, tehát nem túl messze. De remélem arra már nem lesz szükség, hogy oda ki kelljen menni.
Ahogy mondtad a többit személyesen. Már láttam is az e-mailedet.

krnj79r9n

Most neki álltam keresni minőségi USB kábelt. Ahogy Balázs javasolta dupla árnyékolt lehetőleg ferrit gyűrűs kivitel. Nem igazán találok, mindenhol az egyszerű mezei kivitel van.
Van javaslat? Lehetőleg Budapest XVII ker. vagy környéke. Pár órán belül kéne

hyuekyh7a

Balázs megvalósítható több analóg kimenet az UC 300 hoz? Gázvezérlő modulhoz szükséges lenne.