Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

pisti73

Néha-néha nekem is "eldobja", azt hittem nálam van a gond, de ezek szerint nem...  

Korábban írtam egy olyan bejegyzést is, hogy a firmware frissítés nem minden esetben működik rendesen (félúton leáll) csak akkor ha külön táppal ellátott USB HUB-ot használok. Ez utóbbi problémát egy külső táp esetleg megoldaná?

pisti73

Svejk írás közben megelőzött...

pisti73

Ha jól látom mssleepy-nek külső tápja van...

krnj79r9n

Igen, nekem egy külső 5V-os táptól megy.
És csak az UC300 megy róla.

USB kábel tehet róla?
Ez most egy használt talán 3 m-es USB kábel lehet, de az UC300-hoz adott eredeti kábellal is jelentkezett párszor a probléma, még nálunk az átépítés alatt. Viszont akkor még nem igazán volt tartósan használva, tesztelve. Most, hogy elindult élesben, viszont sokszor eldobja a kapcsolatot. Én azért még mindig gondolnék a laptopra, csúnyán akadozott néha. Ezen van levelezés meg minden szir-rossz.

Szóval akkor másnál is jelentkezett már.

pisti73

Nálam szűz gépen is csinálta win7 alatt...

svejk

Akkor ezt benéztem...:(

Minden estre nálam is jöttek ezek a rendszertelen hibák, de amióta egy 5V, 700mA-es kapcsi tápról megy azóta nem jelentkezett ez a hibaüzenet.

Persze lehet hogy a véletlen műve és valami mást is állítottam, de akkor passz.

pisti73

Azért köszi, várjuk meg Balázst is, hát ha kitalál valami okos dolgot! Mindig van megoldása mindenre!  

Amúgy őrült jó kis kütyü!!!

svejk

Nálam egy szűz Dell GX620-as asztali gépnél jelentkezett rögtön az elején ugyan ez.  

De én a külső táppal letudtam, - lehet mégsem?

krnj79r9n

Akkor ezek szerint mégis vezérlő lenne, vagy driver probléma?

pisti73

A "Sir-Nyeteg" féle kapcsiüzemű tápot használhatom hozzá nyugodtan?

svejk

Azt nem ismerem.
Ha valami márkás, akkor biztos adtak a zavarvédettségre is, a stabilitás és az áramerősség kérdése pedig gondolom nem kérdés.

pisti73

Erről lenne szó, csak most leírást nem találok róla...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Vegyes/5V.JPG" border=0>

cxmcdtrx

Szia Balázs! Az UC300-hoz jelenleg milyen bővítő vagy kimeneti panelek vannak? Azt láttam a webáruházban is, hogy normál 25 pólusú, szalagkábeles csati van.
Olyan van, hogy UC300 alappanel --> szalagkábel --> sorkapocs kivezetés?
A készülő 4+1 tengelyes géphez szeretnék inkább UC300-at venni a kínai panelek helyett. A webshopban csak angol doksit találtam, de úgy emlékszem,
egyszer már küldtél nekem magyar nyelvűt is, csak azóta történt valami változás a leírásban, illetve elkevertem a régi leveledet... :-(

Ha jól emléxem, mikor az UC100-at vettem, volt valamicske fórumos kedvezmény. Ennél is lehet róla szó?
Válaszod előre is köszönöm! Szép napot!

cxmcdtrx

A munkahelyemen, ipari környezetben CAN-BUS kommunikációnál az USB zavarok nekem is megkeserítették az életem...
Ami sok javulást hozott, az a minőségi USB kábel (3 méteres kell nekem is) illetve ferrit zavarszűrő az USB kábel mindegyik végére.
Jó minőségű USB kábeleket a Delock kínálatában találtam, van USB3.0 hosszabbítójuk, illetve normális A-B eszközkábelük is.
Eddig egy öt méteres aktív kábelt használtam, de ez volt sok probléma forrása...