Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Az analóg bemeneteket és kimenetek egy szabadon állítható USER DRO-ba menti illetve olvassa ki. Most 1000-2255 között lehet az értéke (hivatalos ez a tartomány van megadva).
A Gcode változóknak nem tudom milyen USER DRO érték felel meg, erről írhatnál bővebben.
Maga az elgondolásod amúgy működik, ha pl.: az Analóg1 kimenethez a 1012 UserDro van kiválasztva, akkor 32767-re módosítva az értékét 5V-ot fog kiadni. Az analóg bemenetek és kimenetek is 12 bitesek, és fel vannak skálázva 16 bitre, így 0-65535 lehet az értéke.

Béni

Köszönöm!
Ez a jobb megoldás. A DRO értékek makróból és Brain-ből is elérhetőek, míg a változók nem.
Olvastam valahol az OEMDRO-k változón keresztüli eléréséről, de most nem találom. Ha meglesz, akkor hozom az információt.

Béni

OEMDRO1000 = #15000
.
.
.
OEMDRO1225 = #15225

Most teszteltem, ebben a tartományban biztosan működik. G kódból írható a DRO és a program futása közben a DRO is módosítható.

Béni

Ha javasolhatom ezt a DRO - változó összefüggést belevenni a leírásba?

kr97pwss2

Kipróbáltam az UC300-al, valóban működik, de nem tökéletesen. A Mach3 ugyanis a végrehajtandó Gkódokat először beolvassa, majd előre kikalkulálja a mozgásokat. Ez az előrenézés miatt egyből a legutolsó megadott értékét kapja a DRO a Start megnyomása után. Én javaslom inkább a normál UserDro-k használatát és Makróbol beolvasását illetve írását.
Itt a példa program, amivel próbáltam:
g1
f50
#15012=1000
x1
#15012=2000
x2
#15012=16000
x3
#15012=32768
x4
#15012=65535
x5
m30

kr97pwss2

Az lemaradt, hogy a példaprogramot végrehajtva egyből 65535-ös értéket kap.

Béni

Ez megint egy fricska a fejlesztőktől, akkor is, ha nem szándékos.
Miközben a változó az értékét folyamatosan felveszi, a DRO valóban az előre olvasott utolsó értéket tartja.
Nem teljesen használhatatlan a dolog, de kicsit sánta.
(Az alábbi program az elvárhatóak szerint működik.)

g1
f2222
#15000=3
x#15000
#15000=5
x#15000
#15000=7
x#15000
#15000=12
x#15000
#15000=86
x#15000
m30

Béni

"Én javaslom inkább a normál UserDro-k használatát és Makróból beolvasását illetve írását."

A DRO-k használata mindenképp előnyösebb, mint a változóké. Azok kezelésében még nem tapasztaltam hibát, míg a változók értéke bizonyos esetekben elveszik.

Béni

Úgy jártam, mint Nyilas Misi.  :)

http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/Pict/UC300.jpg" border=0>

D.Laci

Béni

[#nevetes1]

Egy ismerősöm mondta egyszer, hogy a lutri (lottó) a kötél előtti utolsó állomás.
Egyetértettem. :)

svejk

Béni

Az nem, csak valami gyanús szagú, faggyú ízű lekvár.
De megettük.
[#nyes]

KoLa

Na most esett le! hogy a mach-al miért nem működött a fordulatonkénti előtolás az esztergán! előreolvasta az utolsót, és azzal indult...vagy valami ilyesmi! akkor visszább kell állítani az előreolvasás számát?  
Hiába adtam meg akár soronként is más előtolást g95 alatt , szörnyű dolgokat művelt!
Valaki próbálja már meg esztergán azt hogy visszaveszi a generalconfigban az előreolvasott sorok számát mondjuk 2-re, nekem most nincs működő Mach a gépen!

Béni

Nem tudom, hogy a gyakorlatban az eszterga modul mit csinál, de tény, hogy nekem már "elméletben" is csinált furcsa dolgokat. Ugyanaz a program 10 esetből 3 féle szerszámpályát rajzolt ki.
(Legális licensszel ...)