UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Valami nem kafa!

A spindle oké, az lemegy 0-ig, de a feed rate potit ahányszor letekerem minimumra annyiszor más értéket vesz fel 2-90%-ig véletlenszerűen.

Visszaraktam az 1.036-ost azzal jó.
Megint 1.037 azzal továbbra is ez a helyzet.

3ztiz2p39

A valóságban is a gép sebessége csak a véletlenszerű minimum értékű.
A max. érték mindig 250%.

kr97pwss2

Ez érdekes, mert mind a két bemenetet ugyanúgy kezeli. Esetleg tudsz egy XML-t küldeni, hogy megvizsgáljam?

3ztiz2p39

kr97pwss2

Közben megtaláltam a hiba okát: régi verziójú Mach3-ad van. Az a verzió nem támogatja a 0%-os FRO-t. Ezért is volt a minimum 1%-on Pluginban.

3ztiz2p39

De az legalább tuti stabil, és nem kér 5 gigás gépet! :))

No jó, akkor felrakom a legújabbat, vagy melyiket ajánlod?

De ezt ne felejtsd el az UC300 doksijában sem közölni!

kr97pwss2

Én mostanában a Version R3.043.066-ot szoktam/tunk használni. Ezzel nem tapasztaltunk problémát. Habár sokan a régi "Bevált" dolgokra esküsznek, de szerintem egy szoftvernél nem véletlenül adnak ki újabb verziókat.

3ztiz2p39

No felraktam az ajánlott 066-ost, ezzel valóban jól működik.
Itt most a feed rate részben megjelent egy rapid FRO zöld csúszka is ami hasznos dolog lehet.
Ez a plugin következménye vagy az újabb mach3 verzióé?

Kicsit vicces, hogy ha az egérrel a csúszkákat elmozdítom akkor kissé megváltozik az érték, de aztán visszaáll a potival beállítottra. Bár csak ez lenne a legnagyobb baj...

d05ixchbw

A zöld csúszka mach3 tulajdonság.

3ztiz2p39

3ztiz2p39

Valóban ez a Mach3 R3.043.066 műve és hasznos információt ad.
A general configban van is lehetőség a két FRO-t összekapcsolni (Lock Rapid FRO to Feed FRO van pipa vagy nincs pipa)

No már most ha ilyet lehet, akkor biztos valahogy össze lehet még társítani e kettőhöz a Slow JOG Rate-t is.  
Ebben az esetben minden előtoló mozgás sebességét -természetesen %-os arányban-  egy kezelőszervvel lehetne állítani  

Kb. ezt kérdeztem a #334-ben.

Lehet még az MPG Feed rate-t sem ártana idekapcsolni...

A kérdés az, hogy ezeket hol lehet, hol érdemes elkövetni.
A mach-ba ilyen szinten bele lehet nyúlni?
sajnos az UC300 kapcsolatát a mach-al még mindig csak sejtem, de lehet hogy meg lehet mondani hogy mindhárom értéket változtassa azzal az egy változóval amit a potival beadunk.

(elnézést, ha nem szakszerűen fogalmazok)

3ztiz2p39

Persze azzel a rapid FRO csíkkal is megszívattam magam, mert közben felraktam azt a Screent, amit Béni készített nekem, (amiben mindig elől van a JOG panel) és persze abban még nem volt Rapid FRO csík.
Mondom hova az istennyiláb tűnt?[#falbav] mire rájöttem a balfékségre.

3ztiz2p39

Megint találtam egy inkább bosszantó dolgot mint hibát.

Elég bonyi lesz leírni.

Az UC 300 setupjában ha bepipáljuk az SRO-t akkor ugye a főorsó fordulatszámát tudjuk a potival 0 és 250 % között módosítani.

Konkrét értékeket írok:
Nekem a Spindle Pulley-nél a minimum:0 a max: 2500 és az áttétel:1 érték van a mach3-ban, ezt tudja a gépem is valójában.

Ha beírom az S1000 M3 parancsot, akkor nagyon kafa, a potival 0-és 250%, azaz 0-2500 as fordulatot tudok elérni.

No de ha a megmunkálás megköveteli a 2500-as fordulatot, akkor értelem szerűen a G kódba S2500-at írok.  
Ilyenkor az eredeti Mach3-nál a spindle override-ot csak 0 és 100 % közt engedi, ha tovább nyomkodom a + gombot, akkor ugye a: "Too Fast for Pulley..Using Max." hibaüzenetet és hangjelzést kapok, melyet a Reset gomb alatti Clear gommmbal tudok törölni, és természetesen nem megy 100% fölé az override érték.

Viszont itt az UC300 és SRO poti esetében az utóbbi S2500-as esetben a potit én a maxra is tekerhetem, ugyan nem megy az override érték (meg a "zöld csík" sem 100% fölé, de a hibaüzenetet és a kb. 3 másodpercenkénti hangjelzést kapom és ugye el sem lehet a Cler-rel törölni.

Lehetne ez ellen tenni valamit???

Most ezen esetben nagyon kell figyelnem, hogy a poti állása 100% alatt, -célszerűen 98-99% körül legyen,- hogy ne legyen hibajelzés, de azért a fordulatom is meglegyen.

kr97pwss2

Hamarosan javítom, addig is egy kis érdekes  
http://www.youtube.com/watch?v=1m3ixFcjgVo" TARGET=_fnew>Videó