UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

A general configban a persis-tek előtt?
Ott a pipa mindkettő előtt.

kd3a5v4ax

Nem.Az UC300-nak van egy kis menüje, ami bejön a plugin control-nál, ha ott a pipa viszi 1db poti a gyorsjáratot és az előtolást egyszerre.A gyorsjárat 100%-ig kb fél állásban, az előtolás nálam 250% maximumon. Az UC300 nagyon fasza cucc!

3ztiz2p39

Jaaa..[#falbav]
De nekem még nincs UC300-am. [#rinya]

kd3a5v4ax

Azonnal vegyél! Nem értem, hogy tudtál eddig létezni nélküle? [#wink]

3ztiz2p39

Akkor feltenném újra a kérdést:
Az megoldható, hogy az UC300 egyik analóg bemenete egyszerre állítsa a Feed Rate és a Slow Jog Rate értékét?  

Sajnos Gyati válasza nem elégített ki, a G0 és G1 sebességet valóban állítja, de én azt szeretném, hogy a JOG gombokkal való közlekedés sebességét is variálja.

3ztiz2p39

Az beállítható valahol, hogy az UC300-nál a potikkal a Feed Rate és Spindle owerride  ne csak 1%-ig, hanem nulláig leszabályozható legyen?
Főleg a Feed Rate becsapós lehet, mert letekerem, aztán szép lassan 1%-os sebességgel mégis nekimegy a "falnak". :(

kd3a5v4ax

Szia. Az első kérdésedre a válasz a Mach3 General configban van.Ott tudod kiválasztani, hogy a JOG gomb is legyen-e szabályozva. A második kérdésed nekem is probléma volt,( és az még most is), rákérdeztem a fejlesztőre, nekik ez eddig fel sem merült problémaként, de szerinte is gond mert a nulla az legyen nulla és ne 1%. Azt ígérte a következő plugin frissítésben ezt megoldják.

3ztiz2p39

Köszi, most már csak holnap tudom kiprószálni.

3ztiz2p39

Sokat töprengtem rajta, hogy megírjam-e, de üsse kő.

Vajon mi vezetett arra hogy az UC300-asnál a hagyományos LPT portnak megfelelő standard LPT kiosztás az LPT2 és LPT3-ra került?

Az UC100 nagyon jó volt ilyen szempontból, hogy ha valami kételyem támadt a működést illetően, csak egyszerűen átdugtam a hagyományos LPT-re a gépet, újraindítottam a Mach-ot és már ki is derült az esetleges turpisság.  
Ezzel a módszerrel vagy 3-4 bugra is fényt derítettem a UC100-nál, melyeket leírva ki is lett javítva a következő verziónál.  
Most ez a módszer nem vagy legalábbis nem ilyen egyszerűen működik. Minden cserénél át kell írni a setupot vagy egy másik xml fájlt betölteni.

Persze a kérdés inkább csak kíváncsiság, -hogy fizikai korlátok miatt történt-e ez- hiszen itt már egyébként sem csaraszabatosak az XML fájlok az UC300 sok portja miatt.

kr97pwss2

A portok sorszáma azért alakult így, mert az alaplapon csak így lehetett összekötni a megfelelő kapcsolódási pontokat. A felső UC300 modul 4 rétegű, az alsó alaplap pedig 2 rétegű, és ha megnézed, nem sok üres hely van rajta [#wink].  
Közben az FRO állítást sikerült megoldanom, hogy 0%-tól működjön. Viszont a Jog sebességet a Mach3 nem állítja szinkronban az FRO-val. Illetve én nem találkoztam még ilyen beállítással.

kr97pwss2

Még annyi, hogy hogyan gondolod a Jog sebesség állítást, hátha meg lehet oldani.

kd3a5v4ax

Szia Balázs! Ehhez az FRO állításhoz hogyan lehet hozzájutni? UC300-am van.Köszi.

kr97pwss2

Azt elfelejtettem írni, hogy a most készülő Pluginban már benne van, amint elkészül, ide belinkelem.

3ztiz2p39

De azért elég jól kisakkoztad! :)

Gondolkodtam, hogy csinálok magamnak egy másik, leválasztókkal ellátott, sorkapcsos alaplapot, de lehet megvárom míg Ti megalkotjátok.

3ztiz2p39

"Közben az FRO állítást sikerült megoldanom, hogy 0%-tól működjön."

Ez jó hír! [#worship]