Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

Fórumosoknak és visszatérö vevöknek valamicske kedvezmény? :-)

000000000

Gratulálok!

Ez bizony, szintén hiánypótló.  
Én, is vártam már.  

Igaz, eredetileg az 500 -ast. Lesz az is?

kr97pwss2

A termék ára eleve kedvezményes bevezető ár, de a fórumosoknak a következőt tudom még felajánlani: Ebben a hónapban megrendelt mozgásvezérlőt ingyen postázzuk el, csak megrendelésnél jelezd, hogy fórumos vagy.

kr97pwss2

Köszi! Az 500-as ennek a prototípusa volt, és menet közben át lett dolgozva a koncepció, mert a rengeteg sorkapocs nem fért volna rá a panelra. A szalagkábelekkel viszont egy leválasztókártyához nagyon egyszerűen hozzá lehet csatlakoztatni. Ezt a kialakítást univerzálisabbnak gondoltuk. Itt a "lelke" az egésznek az UC300 modul ami a felső panel. Ehhez a modulhoz még készülőben van többféle alaplap. Jelenleg az elő 5LPT alaplap készült el. De már béta verzióban működik egy 4 tengelyes léptetőmotor meghajtó alaplap is. A Hatvani és Debreceni találkozón már be is mutattam. De még tervben van más kialakítású alaplap is, de ezek még nagyon képlékenyek.

cxmcdtrx

Igazából a szmájlin volt a lényeg, nem a kedvezményen, ez tényleg baráti ár, ismerve a piac jelenlegi kínálatát és típusait. A fizetésem függvénye, hogy mikor, de biztosan benevezek egy darabra én is.

fa_kukac

Üdv Balázs, én még Hatvanban beneveztem rá, igaz akkor még ethernetesről is szó volt! Az nem lett végül?  Az akkori megrendeléskor a 10 % az gondolom áll. Most kell akkor összelapátolnom a pízt! Egyébként akkor rendeltem UC100-at és UC300-at is, az UC300-al sok gondom volt, ha leszakadt a rádiókapcsolat, akkor a rendszer olyan szinten állt bele a földbe, hogy csak teljes win újraindítás segített. De teljes gyalu és új Win és Mach telepítéssel már semmi gond, ha elmegyek messzire hogy ne legyen kapcsolat, és visszamegyek a gép mellé, akkor is simán újra rááll a és megy minden rendesen! Azért egy gondom még mindig van, és minden gépen amin próbáltam! Új pluginnal is! Ha AXIS-t vezérlek mondjuk Z, és 100 %, és átállok 1 %-ra, akkor gondolom hogy most lassan fog menni, és finoman, közben ugyanúgy meglódul a kézikerék mozdulatra, 100%-al. Nem kellemes amikor beleszalad az anyagba 1 mm-ről! Át kell pörgetni a tengelyeket, mivel sorban lehet, hogy újra Z legyen, és akkor már 1 %-al megy .  
Amúgy jó cuccosok, gratula!

fa_kukac

Csak annyi, hogy nem arra készülök hogy lófrálok a távirányítóval, csak az elején nem jöttem rá mitől fagyos a progi, és akkor jöttem rá hogy hirtelen rádiókapcsolat megszakadása miatt van. Most úgy nyüstölöm, hogy mászkálok vele mint a mérgezett egér!

kr97pwss2

Az ethernetes változat még nem készült el, de az is lesz. A távirányítón, amit jeleztél 100% és 1%-os gondot, azt megvizsgálom. Örülök, hogy bevált nálad is :)

fa_kukac

Ok, már merem használni! Már akkor is, mikor a kuncsaft mellettem áll mikor csinálom a melót! Eleinte kicsit kínos volt, mert szépen ráállok z-0-ra, új munkadarabnál, és egyszer csak lefagy! És magyarázkodok, hogy No problem ! Wait, just one minute! Állandó Holland megrendelőm. Aztán meg beleszúrok az anyagába!
Azt viszont el kell mondanom, hogy ezek a cuccosok, amit a Balázs kihoz, világszínvonalon ott vannak a szeren! Azt meg hogy javítani kell valamit vegyük természetesnek! a Winfos a 10 éves termékeit mai napig javítja! A Microchip azért hozta ki az MPLAB-x-et, mert rájött hogy a 8xx nem hozható helyre annyira hogy jó legyen!  Pic-et tud gyártani, de IDE-t nem.

000000000

"Winfos" ?

Én Windows -t használok, de azzal semmi bajom.
Le kell cserélni a Winfost Windows-ra és a probléma megoldódott.

fa_kukac

fa_kukac

Annyi, hogy az uc300 az az ucr200 akart lenni, de aki ismeri, az tudja miről van szó. Azért itt is segítenek értelmes építő jellegű hozzászólásokkal a megszokott értelmes fórumtársak, akiknek nincs is ilyenjük, ezáltal nem is érthetik a gyakorlati problémákat, csak nem tudják megállni hogy bele-vau-vau. Akiket érint, mert vettek, és akik esetleg szeretnének ilyenre beruházni, azok gondolom az értelmes és témába illő eszmefuttatásokat olvasnának szívesen. Balázs nem kis dolgot hozott létre, és Ő is számít a mi segítségünkre, hogy tökéletes legyen az eszköz!

Zozi

Szeretnék egy kis értelmezésési segítséget az UC300-al kapcsolatban. A leírásban az van, hogy a kimenetek 20mA-el terhelhetőek illetve a bemeneteken schmitt triggeres jelformálás van. Kell e bármi extra leválasztás ha én csak optokapus bemeneteket szeretnék hozzákapcsolni http://www.ia.omron.com/data_pdf/data_sheet/ee-sx47_67_dsheet_csm483.pdf" TARGET=_fnew>EE-SX672amik ugyan arról az 5 voltos tápról kapják a betevőt mit a kis kártya. Esetleg a chargepump tól eltekintve kell e leválasztás egy 5V on beszélgető, pár mA-el vezérelt vezérlő felé? http://www.axyz-support.com/general_documents/SST-1500%20Servo%20Drives/Product%20Manual%20-%20SSt-1500%20v3.5.pdf" TARGET=_fnew>SST-1500
Esetleg túl lusta vagyok, és gyártsak csak le mégegy leválasztókártyát a párhuzamosporti kártyám mintájára és ne komnbináljak?

kr97pwss2

A belinkelt opto érzékelő közvetlenül csatlakoztatható a bemenetre, és az 5V-os tápfeszültség ellátása is megoldható az egyik LPT csatlakozó 26. lábáról. Itt meg kell említenem, hogy az LPT csatlakozóra kötött kimenetek összegzett max. áramfogyasztása nagyobb, mint 350mA, akkor külső 5V-os tápegységet kell alkalmazni, és nem az USB-ről venni a tápot. A belinkelt motormeghajtót is közvetlenül lehet a kimenetekkel vezérelni, mert belül galvanikusan el van választva a teljesítmény áramköröktől.

Zozi

Köszönöm, én is ebben bíztam. Ez lényegesen leegyszerűsíti a frissen kibontott példányom hadrendbeállítását.