UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

Fórumosoknak és visszatérö vevöknek valamicske kedvezmény? :-)

000000000

Gratulálok!

Ez bizony, szintén hiánypótló.  
Én, is vártam már.  

Igaz, eredetileg az 500 -ast. Lesz az is?

kr97pwss2

A termék ára eleve kedvezményes bevezető ár, de a fórumosoknak a következőt tudom még felajánlani: Ebben a hónapban megrendelt mozgásvezérlőt ingyen postázzuk el, csak megrendelésnél jelezd, hogy fórumos vagy.

kr97pwss2

Köszi! Az 500-as ennek a prototípusa volt, és menet közben át lett dolgozva a koncepció, mert a rengeteg sorkapocs nem fért volna rá a panelra. A szalagkábelekkel viszont egy leválasztókártyához nagyon egyszerűen hozzá lehet csatlakoztatni. Ezt a kialakítást univerzálisabbnak gondoltuk. Itt a "lelke" az egésznek az UC300 modul ami a felső panel. Ehhez a modulhoz még készülőben van többféle alaplap. Jelenleg az elő 5LPT alaplap készült el. De már béta verzióban működik egy 4 tengelyes léptetőmotor meghajtó alaplap is. A Hatvani és Debreceni találkozón már be is mutattam. De még tervben van más kialakítású alaplap is, de ezek még nagyon képlékenyek.

cxmcdtrx

Igazából a szmájlin volt a lényeg, nem a kedvezményen, ez tényleg baráti ár, ismerve a piac jelenlegi kínálatát és típusait. A fizetésem függvénye, hogy mikor, de biztosan benevezek egy darabra én is.

zstnmzgc

Üdv Balázs, én még Hatvanban beneveztem rá, igaz akkor még ethernetesről is szó volt! Az nem lett végül?  Az akkori megrendeléskor a 10 % az gondolom áll. Most kell akkor összelapátolnom a pízt! Egyébként akkor rendeltem UC100-at és UC300-at is, az UC300-al sok gondom volt, ha leszakadt a rádiókapcsolat, akkor a rendszer olyan szinten állt bele a földbe, hogy csak teljes win újraindítás segített. De teljes gyalu és új Win és Mach telepítéssel már semmi gond, ha elmegyek messzire hogy ne legyen kapcsolat, és visszamegyek a gép mellé, akkor is simán újra rááll a és megy minden rendesen! Azért egy gondom még mindig van, és minden gépen amin próbáltam! Új pluginnal is! Ha AXIS-t vezérlek mondjuk Z, és 100 %, és átállok 1 %-ra, akkor gondolom hogy most lassan fog menni, és finoman, közben ugyanúgy meglódul a kézikerék mozdulatra, 100%-al. Nem kellemes amikor beleszalad az anyagba 1 mm-ről! Át kell pörgetni a tengelyeket, mivel sorban lehet, hogy újra Z legyen, és akkor már 1 %-al megy .  
Amúgy jó cuccosok, gratula!

zstnmzgc

Csak annyi, hogy nem arra készülök hogy lófrálok a távirányítóval, csak az elején nem jöttem rá mitől fagyos a progi, és akkor jöttem rá hogy hirtelen rádiókapcsolat megszakadása miatt van. Most úgy nyüstölöm, hogy mászkálok vele mint a mérgezett egér!

kr97pwss2

Az ethernetes változat még nem készült el, de az is lesz. A távirányítón, amit jeleztél 100% és 1%-os gondot, azt megvizsgálom. Örülök, hogy bevált nálad is :)

zstnmzgc

Ok, már merem használni! Már akkor is, mikor a kuncsaft mellettem áll mikor csinálom a melót! Eleinte kicsit kínos volt, mert szépen ráállok z-0-ra, új munkadarabnál, és egyszer csak lefagy! És magyarázkodok, hogy No problem ! Wait, just one minute! Állandó Holland megrendelőm. Aztán meg beleszúrok az anyagába!
Azt viszont el kell mondanom, hogy ezek a cuccosok, amit a Balázs kihoz, világszínvonalon ott vannak a szeren! Azt meg hogy javítani kell valamit vegyük természetesnek! a Winfos a 10 éves termékeit mai napig javítja! A Microchip azért hozta ki az MPLAB-x-et, mert rájött hogy a 8xx nem hozható helyre annyira hogy jó legyen!  Pic-et tud gyártani, de IDE-t nem.

000000000

"Winfos" ?

Én Windows -t használok, de azzal semmi bajom.
Le kell cserélni a Winfost Windows-ra és a probléma megoldódott.

zstnmzgc

zstnmzgc

Annyi, hogy az uc300 az az ucr200 akart lenni, de aki ismeri, az tudja miről van szó. Azért itt is segítenek értelmes építő jellegű hozzászólásokkal a megszokott értelmes fórumtársak, akiknek nincs is ilyenjük, ezáltal nem is érthetik a gyakorlati problémákat, csak nem tudják megállni hogy bele-vau-vau. Akiket érint, mert vettek, és akik esetleg szeretnének ilyenre beruházni, azok gondolom az értelmes és témába illő eszmefuttatásokat olvasnának szívesen. Balázs nem kis dolgot hozott létre, és Ő is számít a mi segítségünkre, hogy tökéletes legyen az eszköz!

kfhm8gav9

Szeretnék egy kis értelmezésési segítséget az UC300-al kapcsolatban. A leírásban az van, hogy a kimenetek 20mA-el terhelhetőek illetve a bemeneteken schmitt triggeres jelformálás van. Kell e bármi extra leválasztás ha én csak optokapus bemeneteket szeretnék hozzákapcsolni http://www.ia.omron.com/data_pdf/data_sheet/ee-sx47_67_dsheet_csm483.pdf" TARGET=_fnew>EE-SX672amik ugyan arról az 5 voltos tápról kapják a betevőt mit a kis kártya. Esetleg a chargepump tól eltekintve kell e leválasztás egy 5V on beszélgető, pár mA-el vezérelt vezérlő felé? http://www.axyz-support.com/general_documents/SST-1500%20Servo%20Drives/Product%20Manual%20-%20SSt-1500%20v3.5.pdf" TARGET=_fnew>SST-1500
Esetleg túl lusta vagyok, és gyártsak csak le mégegy leválasztókártyát a párhuzamosporti kártyám mintájára és ne komnbináljak?

kr97pwss2

A belinkelt opto érzékelő közvetlenül csatlakoztatható a bemenetre, és az 5V-os tápfeszültség ellátása is megoldható az egyik LPT csatlakozó 26. lábáról. Itt meg kell említenem, hogy az LPT csatlakozóra kötött kimenetek összegzett max. áramfogyasztása nagyobb, mint 350mA, akkor külső 5V-os tápegységet kell alkalmazni, és nem az USB-ről venni a tápot. A belinkelt motormeghajtót is közvetlenül lehet a kimenetekkel vezérelni, mert belül galvanikusan el van választva a teljesítmény áramköröktől.

kfhm8gav9

Köszönöm, én is ebben bíztam. Ez lényegesen leegyszerűsíti a frissen kibontott példányom hadrendbeállítását.