UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

sfmz2tiwb

3ztiz2p39

Dicséretes a hardver támogatása!!! [#worship]

ffc2gz5fr

Szia Balázs!

Lesz nálad eladó UC100 a hatvani talin? Esetleg a talis árát is meg lehetne kérdezni?

Köszönöm!

kr97pwss2

Igen lehet majd vásárolni a találkozon UC100-at, melynek árából a találkozó alatt 10% kedvezményt tudok adni.

ffc2gz5fr

ffc2gz5fr

Szia Balázs!

Szuper az UC100, nagyon köszönöm. A telepítés lényegében 2 kattintás és máris működőképes!  

Köszönök mindent!

Üdv: Szabó I.

4ybj8h3c8

Hello

Érdeklődnék, hogy van lehetőség arra, hogy a step jel kimenő impulzusának szélessége beállítható legyen, 300-500 Usec-re lenne szüksége a stepper meghajtómnak, a Mach3 eredeti jeleit lazán körberöhögi. Az sem baj,ha a sebesség rovására megy. Ha van rá lehetőség, akkor érdekelne egy ilyen kütyü.

kr97pwss2

Az UC100-nál a step impulzus szélessége fix, nem változtatható: 100kHz 5us, 50kHz 10us, 25kHz 20us. Ezek az értékek egy átlagos meghajtónál jók szoktak lenni. Szerintem neked egy monostabil multivibrátort kellene építened, mint amit Svejk is belinkelt. Ez a bemenő jelre egy meghatározott idejű kimenő jelet generál. Vagy másik motormaghajtót használni.

zstnmzgc

Sziasztok! Pár napja én is használom az UC100-at, szuperül üzemel. Egy kérdésem lenne csak: Ha olyan progit használok, ami menet közben kikapcsolja a marómotort és vissza, nem indul újra. Vagy rákattintok a SPINDLE gombra, leáll a moci. Viszont nem tudom visszakapcsolni mert a PWM nem jön, csak a sima kapcsolójel. Inverter bekapcsol, de nem ad cuflát a mocinak. Mi lehet az oka?

4ybj8h3c8

Hasonló van megépítve, nem üzembiztos. 10 centin 1 mm a "pontossága", nem igazán használható. Bár igazából tetszik-nem tetszik sokaknak, a MACH3 is ludas, mert kézzel vezérelve tökéletesen, pontosan működik, munkafájlból meghajtva téveszt, tehát nem lehet száz százalékos biztonsággal kijelenteni, hogy a tüskeszélesítő tehet róla. Elegem lett a próbálkozásból, dolgozni kell a géppel, nem a MACH3 rejtelmeit fejtegetni.
A motormeghajtó túl jó ahhoz, hogy kivágjam, így úgy tűnik egy darabig marad a régi DOS program, és idővel írok hozzá saját meghajtóprogramot Windows alá.

9ji0dz7t

Hello!

Melyik az a DOS program amivel ezt a jelenséget kitudtad küszöbölni??

kr97pwss2

Nem a Mach3-ban van a hiba!!!! Azért téveszt lépést, mert a 300-500us kb 1-3kHz-es léptetési jelnek felel meg, és ha a léptetési frekvencia e fölé megy, akkor a monostabil áramkörben elveszik a jel. A motortuningban mekkora steps per van beállítva és mekkora sebesség? Mert a kettő paramétert összeszorozva és elosztva 60-al megkapod a kimenő max léptetési frekvenciát. Ha ez magasabb, mint 1-3kHz vagy amennyit a vezérlőd fogadni bír, akkor bizony ott lépésvesztés fog jelentkezni, holott a Mach3 kiadta a jeleket, csak a vezérlő nem tudta fogadni!!!!

kr97pwss2

Nincs véletlenül a portbeállításoknál a Spindle Setup ablakon a "Disable Spindle Relay" kipipálva? Mert ha kivan, akkor nem szabályozza a PWM-et.

zstnmzgc

Szia! Szabályozza, működik is rendesen, általában! De van amikor nem! Habár már tudom, hogy ezen a gépen újra kell rakni az Mach-ot és szerintem a Wint is, mert elég furcsán viselkedik. Például amikor X+ vagy x- mozgást végzek a billentyűzeten, akkor a programsor elugrik a végére....