UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

7w9huz0vb

Megnéztem az áruházat.
Félelmetesen jó árak vannak ER16-os patronból.
Ezek milyen minőségűek.  
Milyen pontosságú besorolással bírnak?
Nálatok egy 10db-os szett 13500Ft.
Én a Schaublintól rendeltem 3-as furattal preciziós tűréssel
"75-16200     3mm furat        21.620Ft+Áfa"
És ez 1 darab.
Kíváncsi lennék a különbségre, valószínű rendelek tőletek is.
Darabra is adjátok vagy csak szettben.

kr97pwss2

Csak szettben van, és a webáruházban nettó árak vannak feltüntetve.
DIN6499B : 0.015mm maximum ütés edzett, köszörült 1065 acél alapanyag, de bővebb információt a CNCDRIVE-osoktól lehet kérni.

7w9huz0vb

000000000

© vasas ma 10:53 | Válasz | #9305  
Kérlek nézz átt a mach3 topikba!

ffc2gz5fr

Sziasztok!

http://www-user.tu-chemnitz.de/~heha/bastelecke/Rund%20um%20den%20PC/USB2LPT/ul-15.en.htm" TARGET=_fnew>EHHEZ mit szóltok, szerintetek működőképes lenne a Mach3-mal? Kísértetiesen hasonlít a Balázséhoz...

kr97pwss2

A hasonlóság tényleg döbbenetes, de ez egy sima USB->LPT átalakító, és csak nyomtatásra alkalmas. Sajnos a topik címe az USB-LPT átalakító neve miatt félrevezető, mert a Mach3-hoz mozgásvezérlő kell (írják is a honlapjukon). Hogy mi is a különbség a kettő között: Az USB-LPT átalakító a kimenetén párhuzamos kommunikációval küldi (és fogadja) az adatokat a nyomtatónak. Az adatfolyamban kisebb szünetek is előfordulhatnak, attól függően, hogy a számítógép és a nyomtató milyen gyorsan tud kommunikálni. De a nyomtatónál ez nem okoz gondot, mert kivárja míg beérkezik az összes adat és csak utána nyomtat. Ezzel ellentétben a mozgásvezérlő kimenetén impulzusokat ad ki, melyeket a panelon található DSP állít elő a Mach3-tól kapott adatok alapján, és a sorrendjét és időzítését pontosan tartja.

3ztiz2p39

Mester Úr!
Találtam egy hibát a V.2.106-ban, mely megint a szoftver limittel kapcsolatos.
Nem tudom hogy a későbbiekben javítva van-e már.

Nevezetesen:

Nálam a Z tengely referenciája a felső végállás előtt 22-23 mm-re van, Home All megnyomásakor a Z tengely itt veszi fel a gépi abszolute poziciót.  
A szofver limit úgy van beállítva hogy ettől a referenciától 20 mm-re határol, azaz a végállás előtt 2-3 mm-re.

A hibához még a következő beállításnak kell lennie:
Config/safe_Z setup:
allow safe Z mode = pipa
safe DRO is in Work coordinates = bejelölve
safe_Z ablakban: 50

Ebben az esetben ugye pl. goto zero mozgáskor a mindenkor Z poziciót kiemeli 50 mm-re majd ezek után indítja el az x és y mozgásokat, nehogy elakadjon a szerszám.

No most ha én közvetlen referencifelvétel után nullázom a DRO-kat és bekapcsolom a softverlimitet (esetemben a felső végállás előtt vagyok 20 mm-re)
megnyomom a goto zero-t, akkor az lpt-ről vezérelve felmegy a gép felmegy 20 mm-t, kiírja hogy soft limit, vár egy picit, majd szépen visszajön nulla Z-re.

Az USB átalakító estén pedig elindul, kiírja 20 mm után hogy soft limit, de nem megy vissza nulláig, hanem rapszodikusan 7-8 mm-nél megáll a DRO.
Ha közbem a másik két tengely közül is mozgásban volt valamelyik akkor ezt is megállítja.

kr97pwss2

Az UC100-hoz az aktuális plugin V2.117
Nálad még egy régebbi verzió van. Töltsd le az újabbat, abban már ki vannak javítva a szoftlimitnél tapasztalt hibák.

3ztiz2p39

Okszi, majd feltöltöm.
Egyébként van mód a régebbi verziók visszatöltésére is?

kr97pwss2

Vissza lehet a régebbi verziót is rakni, de nem látom értelmét, mert az újabb több funkciót és hibajavításokat tartalmaz a régihez képest.

sfmz2tiwb

Szia Balázs!
Kapható már a UCR200.
Tudsz már árat?

kr97pwss2

Még nem kapható. És helyette egy másik típus lesz. Az eredeti elképzeléshez képest (ami a honlapomon van kép) a visszajelzések és igények felmérése után teljesen át lett dolgozva és a koncepció módosítva. Az eredeti elképzeléshez képest jóval több ki/bemenet lesz rajta. Ezért is vagyok vele csúszásban. A prototípus szoftverének végleges befejezésén dolgozom éppen. Ha minden jól alakul, akkor tavasszal-nyár elején megvásárolható lesz. Árat még egyenlőre nem tudok.

3ztiz2p39

Azt hogy csinálod hogy hónapokig ne írsz, de ha kérdeznek pár órán belül válaszolsz??
Azt nem feltételezem hogy folyamatosan olvasod a fórumot. :)

sfmz2tiwb