UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

7snm9r7t

Ez elég felejtős beállítás, már két évvel ezelőtt sem működött, a Mach3 nem tud realtime spindle kontrollt ez tuti! Csewe készített M kódot erre a célra, talán sikerül összehoznia hogy használni lehessen!

kr97pwss2

Igen tudom, hogy nem fog valós időben szinkronizálni, mert a Pluginban még nincs ez a funkció megcsinálva, de a menetemelkedés kalkulációjához kell. Én legalábbis így tapasztaltam.

7snm9r7t

És még itt van a forgácsoló erő okozta főorsó lassulás? ez lényeges a szinkronitásban, eszterga módban!mert ez gyilkolja le a menetet, nekem szerencsére elég nyomatékom van hogy ne lassuljon a főorsóm,számottevően!

3ztiz2p39

Még mindig a Mach-ot használod menetvágásra?

3ztiz2p39

kr97pwss2

A Softlimit-et javítottam V2.106-os Plugin verzióban. A Stop-kor és a Feed Hold-kor a lassítás megoldásához már felvázoltam fejben a teendőket. Ki kell még kalkulálnom, hogy a szükséges számítások hogyan fognak beleférni a rendelkezésre álló processzor időbe.  

s7manbs8

kr97pwss2

A DSP-ben lévő programot C-ben, az időkritikus részeknél ASM betétekkel. A Plugint pedig Visual C++.

s7manbs8

3ztiz2p39

És MŰKÖDIK!! :))

Eddig két hibát jeleztem és mindkettőt pár napon belül javítottad.

Bárcsak az ArtSoft-nál is ilyen jól és gyorsan  működnének a hibajavítások!

Tehát SoftLimit probléma megoldva!!

3ztiz2p39

"Ami még újdonság, hogy a Plugin verzióját menüből egy nyomógomb megnyomásával interneten keresztül ellenőrizni lehet, így az esetleges frissítések könnyen észrevehetők. "

No ez nekem beletellett jó pár percbe mire rájöttem a nyitjára.
Az ilyen kijelentések jól hangzanak, de jobb ha mindjárt az elején leírod a metódust, mert a felhasználók CSAK emberek és nem gondolatolvasók, vagy programozók :))  

Bő lére eresztve leírom a frissítést ahogy csináltam.
Direkt NET-en keresztül próbáltam ha már adott a lehetőség.

- USB-s Wifi bedug driverét előkeres(hogy az isten gyújtsa föl az összes ilyen gyártót aki a mai világban nem tudja maga az eszköz valamilyen nem illanó memóriájába belerakni a drivert! )
- NET kapcsolat oké...
- De hol van az az ellenőrző nyomógomb??
A plug in control fülnél nincs semmi aktív mező.
- Keres tovább...Config/Config plugins-nál látom az UC100-at! Jobb oldalt sárga mezőben Configra kattintva előjön az óhajtott ablak.  
No végre.
- Rákattint, szól hogy van frissebb verzió, betölti a Polgárdi Design honlapját, ott rákattintva a kívántra, (nem ajánlja fel az újat :( ) telepít. Írja hogy az újabb plugin betöltve.
- Persze nem változik semmi. :((
- Mach3-at újraindít, az elején kiválaszt az újabb plugin (mondjuk nem tudom, hogy ha ez az ablak ki lenne pipálva hogy ne jelenjen meg induláskor, akkor mi történne?)

- Persze nem jó, a régi töltődött be..

- Megint  Config/Config Plugins, hát a régi plugin van kipipálva zölddel az Enable mezőben.
régit letilt, újat engedélyez, újraindít, nem jó, hibát ír...
- Ekkor eszébe jut, hogy egy héttel olvasott valamit a manuálban, hogy csak 1 plugin lehet a Mach3 PlugIns könyvtárában (de mi van ha 3 hónapja telepítettem, és ezt már rég elefelejtettem?)  
-Totál Commander, régi plugint kitöröl, mach3 újraindít, jéé és MŰKÖDIK!

- SoftLimitet kikapcsol, referenciát felvesz, SoftLimitet visszakapcsol és TÖKÉLETESEN tudja a dolgát!!
Klasszul megáll és szól hogy elértük a SoftLimitet.
Sőt, már maga a G-kód betöltésélnél figyelmeztet ha túl nagy a munkadarab!
(persze ezt LPT módban is tette)

No tehát a fentieket csak azért írtam le, hogy más hozzám hasonló együgyű is meg tudja oldani a feladatot.
Ha van sokkal egyszerűbb  és gyorsabb módja(márpedig van, csak nincs leírva sehol) akkor azt szívesen olvasnánk mondjuk egy újabb manuálban  illetve itt a toppicban.

Remélem a hozzászólást építő jellegűnek veszed, mert valóban annak szánom!

3ztiz2p39

No már hívott is egy fórumtárs, hogy Ő sem boldogult elsőre.

Nagyon fontos egy ilyen eszköznél, hogy MINDENKI, még a Jóska Pista bácsi is tudja használni elsőre, ne szegje kedvét semmi.

Egy szoftver vagy eszköz sikere a használhatóságon múlik, ez többet ér bármilyen reklámnál.

6x0ud2xg

Nekem nem sikerül a NET3.5 telepítés. (próbálom offline , és online )Letöltődik rendesen de amikor települ (lassan!!!) akkor 7 pálcika után kiírja hogy eltávolítja mert nem sikerült. A windows lett frissítve.  A sorrend is számít ? (mert én a NET 3.5 tel kezdtem )

kr97pwss2

Pár heti szabadság után ismét itt vagyok, mindjárt be is mutatok egy kis segédprogramot amely az installálási problémára készült. Automatikusan felinstallálja a legfrissebb Plugint, és az USB drivereket.
Tulajdonképpen 1 kattintással mindent megcsinál.
A program innen tölthető le:http://www.polgardidesign.hu/download/UC100autoinstaller.ziphttp://" TARGET=_fnew>UC100autoinstaller

http://cnctar.hobbycnc.hu/Polgardi%20Balazs/UC100%20plugin%20telepito.JPG" border=0>

kr97pwss2