UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Azt nem tudom, én még sosem állítottam el a gyári 1 értékről.

6x0ud2xg

Nálam is jól szuperál de én nem lehetek mértékadó mert az esztergán van és ott még nincs kialakítva sem ref sem home. Csak az index jön be és a két motorjel megy ki  Próbáltam az MPG is ott észrevettem valamit de korántsem biztos hogy az az UC 100 hibázik

kr97pwss2

A Mach3 "heckelt"? Mert azzal szokott turpisságokat csinálni. Pl. a megmunkálóprogram felénél az egyik tengely DIR lábát menet közben megnegálja vagy extra mozgásokat hajt végre.  
Ha mégse ez a hiba oka, akkor kérlek küld el nekem a megmunkálóprogramot, a Mach3 és a Plugin verziót, ja és persze egy részletes leírást, hogy mikor milyen hiba jelentkezett. Ezek alapján megpróbálom kideríteni az okát.

kr97pwss2

A Slow zone még nincs a Pluginban implementálva.  A következő verzióba belerakom majd.

hje3wyntn

Ha megint előfordul, akkor jelzek. Ma nem csinált hibát. A Mach- ban a kernel frekvencia ilyenkor mindegy, hogy mennyire van állítva?
Köszönöm![#worship]

kr97pwss2

Mindegy, mert nem veszi figyelembe, csak amit az UC100 In/Out ablakban beállítasz. Amúgy, ha a nagy piros RESET gombot megnyomod a Mach3-ban, és Estop állapotba állítod, majd újra megnyomod, akkor teljesen újraszinkronizál az UC100. Ha ezután a szinkronizálási probléma nem szűnik meg, akkor ott a Mach3-al van a gond.

6x0ud2xg

Balázs ! A másik Balázstól ( Klincsik ) kell megtudnom hogy már a 110 es verziónál jársz! Amit nekem csináltál ( a korrekt MPG lekezelés (107 es version)  azt beleépítetted a 110 esbe  is?

kr97pwss2

Igen a nagy fejlesztésben el is felejtettem itt jelezni, hogy elkészült egy újabb verzió, mely letölthető a honlapomról. A főbb változások: kezeli az összes Encodert és MPG-t.
Amit neked küldtem kipróbálásra V2_107-es verzióban módosításokat, a V2_110-es azokat is tartalmazza.

3ztiz2p39

kr97pwss2

Elkészült egy újabb Plugin verzió az UC100-ashoz, mely letölthető innen: http://www.polgardidesign.hu/download/UC100%20V2_114.m3p" TARGET=_fnew>UC100 V2.114
A főbb változások:
- Slow zone kezelése JOG közben.  
- Home teljesen át lett dolgozva, hogy a beállított értékekkel lassítson és gyorsítson.
- Probe alatt nem jó sebességgel lassít hibajavítás.
- Szoftlimitnél a gépi koordinátákat figyeli.
- Presist DRO nem működött (nem mentette el a koordinátákat).
- Feed Hold után az újabb Mach3-as verziókkal nem lehetett Cycle Start-al újraindítani.  

Az automatikus installáló program innen tölthető le: http://cncdrive.com/MC/UC100%20full%20auto%20installer/UC100autoinstaller.zip" TARGET=_fnew>UC100autoinstaller.zip

3ztiz2p39

Ez igen!

Köszönjük a terméktámogatást!

3ztiz2p39

Milyen a minimális hardver követelménye a PC-nek ezen USB-LPT átalakító esetében?
Itt ha minden igaz jelentős terhet átvesz a PC processzorától az átalakító.  
Van nekem egy ITX alaplapom 1,2 GHz-es cerkával, 1 GB RAM-mal. Van esélye?

xfg6v697j

Szerintem USB2 mindenképpen kell hozzá,és az  az alaplap valószínű csak USB1-el rendelkezik.

3ztiz2p39