UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Én régebben 500 MHz-es gépen haszáltam a mach-ot,bár akkor még nem vol hozzá marógépem,de futott rendesen.

000000000

Svejk!, lehet nekem kell szemügő de én ot SMbus frekvenciát látok 533nak és látásból ismerem azokat az alaplapokat sok még vissza is köszön és  tudom hogy 1,2Ghz körüli 1magos procikkal voltak forgalomban...

3ztiz2p39

Úgy van!!  
A szokásos kapkodás és figyelmetlenség. :(

3ztiz2p39

Megbízható cucc? Ezektől a BGA-s prociktól félek.

000000000

Nekem sem szimpatikusak ezek a beforrasztott cpu-k, de nem volt velük probléma. Egyet használtam pincébe web / ftp szerverként, kb 1 évet folyamatosan ment, az is bírta.
Máskülönben meg szerintem nem rosszabb ez mint egy laptop beforrasztott vga chip-je, mert ott mlg hozzá adódik az is hogy a forró chipes laptopot erősebben rakom arréb az asztalon, vagy durván írógépezek a bilentyűzetén...

000000000

Hogy számokat is mondjak 2008-ban 3x25 darab ment át a kezeink között, abbol van 1 mellettem kamera felvételeit rögziti 1 ami pincében ment és a többi 73 felhasználóknál 0 visszahozott garanciás.

3ztiz2p39

Köszönöm az infókat, megvárom Polgárdi Balázs véleményét aztán beüzemelem.

kr97pwss2

Amin eddig kipróbáltam leglassabb gép egy P3 800Mhz számítógép volt XP-vel. Azon ment tökéletesen.

3ztiz2p39

sfmz2tiwb

Szia Balázs!
Hogyan és mennyiért kapok egy ilyen átalakítót?

kr97pwss2

Még valami eszembe jutott, lassabb gépeknél érdemes egy kis segédprogramot felinstallálni, aminek segítségével be lehet állítani az egyes programok prioritását a Windows-ban. Ez a kis program el is menti ezt a beállítást és ezután minden indításkor érvényesíti. Ez ezért lehet érdekes, mert LPT portot használóknál is a Mach3-at magas prioritásra állítva, több processzoridő áll rendelkezésre és nem fog annyira akadozni. Persze ezzel csak finomítani lehet a dolgokon. Ja és itt a program honlapja: http://www.askvg.com/how-to-permanently-set-process-priority-in-windows-task-manager/" TARGET=_fnew>prio_win32

kr97pwss2

Az UC100 megvásárolható a CNCDRIVE webáruházában: http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?categoryID=64" TARGET=_fnew>Cncdrive Webáruház
Közösen gyártjuk és forgalmazzuk.

sfmz2tiwb

3ztiz2p39

Ez amolyan pilótavizsgás progi, vagy halandók is bírhatnak vele?

Kárt nem tudunk tenni vele az operációs rendszerben?

Gyakorlati tapasztalatok számokkal igazolva állnak valakinek a rendelkezésére?

Van valami mérőszám, vagy csak a Mach3 futásánál szubjektív értékelés?

kr97pwss2

Szerintem nem tudsz vele kárt tenni, mert a prioritást ez a program nélkül is be tudod állítani a feladatkezelőben (Ctrl+Shift+Esc). Ez a program annyit csinál, hogy a beállítást megjegyzi. Persze rendszer folyamatokat nem kell piszkálni, csak a Mach3-nak magasabb prioritást beállítani. Számszerűen nem mértem, de annál a 800Mhz-es gépnél hamarabb reagált a gombokra, ill. kicsit gyorsabban frissítette a képernyőt.