UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

3ztiz2p39

Kérlek jelezd ha meg van a fix, új firmware és én benevezek rögtön egy készülékre.

6x0ud2xg

Balázs! Gondolj az esztergályosokra is !!! Nagyon kellene az indexjel a menetvágáshoz. Csak index, nem szinkronizáció az esetlegesen lassuló főorsóhoz.

kr97pwss2

Rendben :) Igyekszem az újabb verzióval.

kr97pwss2

Nem felejtettem el amit a debreceni találkozón megbeszéltünk, dolgozom rajta. Elképzelhető, hogy az új firmware-be bele fog kerülni.

s2k5ycubj

Azt mindig meg akartam kérdezni,hogy mitől lassul a főorsó menetvágás közben? Na jó,ha trapézmenetet nagyolsz,de talán akkor sem.

5z7aew5x

Kedves Balázs!

Erősen szimpatizálok az UC500-as kártyád sorkapcsos megoldásával... [#vigyor2]...mikor lesz már kész?[#integet2]
Szerintem többnyire ez a kártya símán bele kerül a vezérlő doboz belsejébe. A külvilág felé az USB csatlakozó néz. A vezérlő dobozon belül, mivel többnyire, szerintem egyedi és nem sorozatban gyártott gépekről beszélünk, kényelmes kötési lehetőséget biztosít a sorkapocs. [#taps] Persze ha valaki százszámra gyártja majd az ilyen gépeket annak lehet áttervezni szalagkábelesre, vagy éppen DB25-ös re, ha úgy óhajtja...

3ztiz2p39

Én sem bánnám ha az UC500-as hamarabb piacra kerülne mint az UC100 tesztelt verziója. :)

Persze azért az ár is döntő lesz a kettő közt...

3ztiz2p39

Most látom, ebben a topicban nincs is közvetlen link a termékekről.

Szóval, http://www.polgardidesign.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=1&Itemid=6" TARGET=_fnew>ezekről az USB-LPT átalakítókról, és távirányítóról van szó ebben a topicban.

De hogy ezt miért nem a gazdája reklámozza?[#nemtudom]

3ztiz2p39

kr97pwss2

Alakul :) A tesztek jól sikerültek, és már tényleg csak 1-2 nap és kész. Most még egy újabb verzió keresés gombot rakok épp bele, hogy könnyen ellenőrizni lehessen.

kr97pwss2

Jelentem elkészült az új Plugin verzió az UC100-ashoz, melyet le lehet tölteni a weboldalamról.  
A főbb változások: Javítva lett a Home-nál jelentkező anomália. Módosítottam a Step generátoron is, és fixen 10us-al előzi meg a Dir jel a Step jeleket irányváltáskor. Ezen kívül még sok apró módosítás is belekerült és több funkció is optimalizálva lett. Amit még fontos megemlíteni, hogy az új plugin már képes az Index jellel szinkronban indítani a menetvágást. Felismeri, hogy Mill vagy Turn üzemmódban lett elindítva a Mach3 és ennek megfelelően az Index jel előosztási lehetőségét csak Mill-nél engedélyezi. Turn üzemmódban nincs leosztás a szinkronizálás miatt. Itt az Index jelhez csak egy réses tárcsa alkalmazható. Ami még újdonság, hogy a Plugin verzióját menüből egy nyomógomb megnyomásával interneten keresztül ellenőrizni lehet, így az esetleges frissítések könnyen észrevehetők.

3ztiz2p39

No lássuk, akkor én meg is vásárolnék egyet.
Melyik címeden jelezzem szándékomat?

kr97pwss2

k439jucz4

Egy engem is érdekelne. Helyileg merre vagy? Személyesen is át lehet esetleg venni?