UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Köszönöm, szuper!
Számomra hihetetlen hogy valaki ilyen jó támogatást nyújt a termékéhez.

A stop gombok..
Számomra a kezdetekkor is sok bosszúságot okoztak, aztán amikor átálltam a szervora, ez legalább nem jelentkezett lépéshibaként, de azért nem szeretik a szervok sem, no meg a mechanika sem, ezek ugye igazi egységugrások.

008py5n5y

Balázs!

A mach3 tartalmaz egy backlash opciót, ami az orsók holtjátékát küszöböli ki.
Én használom ezt az opciót és az orsó forgásirány váltásakor észlelhető egy kis megtorpanás. Linux CNC használatakor ilyen megtorpanás nincsen.
Kérdésem az, hogy UC 300 mozgásvezérlő használatával is van-e ez a megtorpanás, vagy nincs?

Köszönöm!

kr97pwss2

Szia, ez a jelenség amiatt van, hogy a Mach3 nem jól kezeli a Kottyanás kompenzációt "Constant Velocity" üzemmódban. Ha átállítod "Exact Stop"-ra, akkor jó lesz, csak akkor, mindig lelassít az egyes G-kód sorok után. Mivel ezt a Mach3 csinálja, ezért az UC300-nál is jelentkezni fog.

gfvbk036

Egy kicsit már sportoltam ezzel ... (Stop)
FRO nullára módosításával próbáltam megoldani, de a hatása szinte ugyanaz, mint a FeedHold-nak.
(Nem jártam sikerrel ...)

3ztiz2p39

Az UC300 kapható-e optocsatolókkal leválasztott és sorkapcsokkal ellátott alaplapi verzióban?
Úgy emlékszem az UC500 terveiben szerepelt ez a variáció.
Ha nem, akkor milyen irányban és mennyire terhelhetők a kimenetek?
Shematikusan szoktak a gyártók egy kis móricka rajzot adni a be és kimenetek fizikai megvalósításáról.  

(tavaly egy konkurensnek is nevezhető CSMIO rendszer beüzemelésében segédkeztem, itt is nagy hiányosság volt ez, szöveges környezetből kellett kibogarászni azt amit egy rajzra való rápillantásra megértett volna az ember egyből)

kr97pwss2

Az UC300 egyenlőre az 5LPT alaplappal kapható, de már készülőben van egy galvanikusan leválasztott sorkapcsos verzió is.
Az 5LPT-nél a kimenetek 5V-os jelszintűek, és 20mA-el terhelhető. A bemenetek 5V-os jelszintűek RC szűréssel, és 4,7kR-os felhúzó
ellenállással.

008py5n5y

Kb mikor várható a galvanikusan leválasztott sorkapcsos változat?

ffc2gz5fr

Szia Balázs!

LinuxCNC-hez esetleg van tervbe valami hasonló USB-LPT átalakító elkészítése?

kr97pwss2

Előre láthatóan a jövő év első negyedében elkészül. Addig is az 5LPT alaplaphoz könnyen illeszthető (csak 1 szalagkábel kell hozzá) a  leválasztókártya.http://cncdrive.hu/shop/index.php?productID=250" TARGET=_fnew>HDBB2

3ztiz2p39

Köszönöm a tájékoztatást!

kr97pwss2

Szia!
Egyenlőre nem tervezem, jobban el kellene merülni a LinuxCNC belső világában, de erre most 3-4 futó egyéb projektek miatt nincs időm.

ffc2gz5fr

3ztiz2p39

Még egy kérdés, bár ez igazából már a MACH3-ra vonatkozik.
Az megoldható MACH3-on belül, hogy az UC300 egyik analóg bemenete egyszerre állítsa a Feed Rate és a Slow Jog Rate értékét?

008py5n5y

A HDBB2 kártyához magyar nyelvű dokumentáció nincsen véletlenül?

kd3a5v4ax

Szia István. Gyárilag meg van oldva, ha kipipálod, akkor egyszerre állítja.