UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Nem, ki van pipálva.
Ha visszarakom a 037-es DLL-t akkor jó újra.

3ztiz2p39

Ha bent vannak a pipák, akkor nem engedi a képernyőn levő + - -szal  sem állítani az override értékét, illetve resetelni sem, - ez ugye így természetes- de a potikról sem megy.

Ha kiveszem a pipákat akkor az eredeti  + - reset működik.

kr97pwss2

Közben megtaláltam mi okozza, kis türelmet és javítom.

3ztiz2p39

Ez a villám gyors támogatás megfizethetetlen az UCxxx temék családban! [#worship]

Más termékeknél hosszú hetek, hónapok levelezgetések kellenének, ráadásul idegen nyelven...

kr97pwss2

kfhm8gav9

A nyelv még a legkisebb gond lenne, de ezt a reakcióidőt sok nagy cég vehetné példának. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő termék a sorban. Eddig magasan felülmúlta az elvárásaimat ez a vezérlőkártya. A jövőben talán csak egy szalagkábelen kell rádugni a hasonló minőségben tervezett vezérlőpanelt (esetleg egy csináld magad breakoutboard vezérlő kontrollerrel amire be kell kötni a gombokat...)

3vv2btrhv

Szia Balázs .
Nekem van egy speciális alkalmazásom , digitalizálás a David_Laser programmal . Most azzal szenvedek , ha megy a Mach3 , David_laser és a Firewire Basler kamerám nem tudom használni , mert ugrál a kép és a léptető motorom ami a lasert mozgatja az is dadog . Olvasva a leírást ez a probléma a UC300- al megoldható lenne , de van még egy lényeges dolog a David_Laser USB porton kommunikál , megkérnélek arra ha van szabad kapacitásod foglalkoznál ezzel az üggyel ??  
Nekem azért fontos ez mert megnyertem egy pályázatot ( még nem hivatalos az infó , de megsúgták ) Tehát az anyagi része biztosítva lesz . Szoval a UC300- at rákérne arra bírni , hogy fogadja a David_Laaser program utasításait .

kr97pwss2

Kérlek írd le magánban, hogy pontosan mit kellene megoldani.

3ztiz2p39

Szupi, jól műxik!
Majd azért a #388-at ne feledd.

krnj79r9n

Szervusz Balázs,
UC300-hoz milyen leválasztó kártyát javasolsz, esetleg valamilyen kibontó panelt?
Úgy néz ki, hogy 2 db DSC810 szervó meghajtó lesz a gépben, ahhoz elméletileg nem kell, közvetlenül ráköthetem az UC300-ra. Ezt Klavió-s Gyuri mondta. Abban benne van az optós leválasztás.

Jó lenne 2-3 kapcsolható relé (marómotor, elszívás, esetleg még valami) 1-1.5 kw körüli terhelhetőséggel.

Illetve a végállásokhoz a Szir-nyeteg Pico Limit 2 kártyáját néztem ki.

http://www.cncpart.hu/elektronika/kiegeszito_elektronika/picolimit2" TARGET=_fnew>Pico Limit 2

Nem szeretnék nyákokat készíteni arra nem lesz időm, kész megoldást szeretnék, amiket "csak" össze kell kötni.

Köszönöm előre is.

kr97pwss2

Mi a http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?searchstring=hdbb&x=0&y=0" TARGET=_fnew>HDBB2 kártyát szoktuk használni. ez egy szalagkábellel könnyedén csatlakoztatható az UC300 2-es vagy 3-as portjára. A bemenetek (5db) galvanikusan le van választva a kimenetek 4db open kollektorosak, így könnyedén rákapcsolható egy relé. A be és kimenetek sorkapcsokra vannak kivezetve. A kártya tartalmaz még chargepump áramkört is, melynek kimenete egy jumperral kiválasztható. Relét, ha 230V váltakozó áramot akarsz kapcsolni, akkor ezt a szilárdtestrelét ajánlom: http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?categoryID=80" TARGET=_fnew>Relé
A motormeghajtókhoz a Step/Dir jelek nincsenek leválasztva (mert a motormeghajtókban van a leválasztás). A vezérlőjelek RJ45-ös csatlakozóra vannak kivezetve, melyhez egy ethernet kábalnak az eggyik végét levágva lehet egyszerűen kábelt készíteni. A bemenetekre közvetlen ráköthetők a végállás szenzorok is.
Itt egy videó, amin pont ez a kialakítást használják, és a vége felé van róla kép is:  http://www.youtube.com/watch?v=X1eG8fYGGfM" TARGET=_fnew>Videó

krnj79r9n

Nagyon köszönöm a segítséget Balázs!
Ekkor ezek szerint a HDBB2 jelosztó panellel minden megoldható, amire szükségem van. Ha jól értelmezem, közvetlenül csatlakoztathatók rá a szervó meghajtók ethernet (RJ45) kábellel, az összes végállás, akár 4 db relét is közvetlenül csatlakoztathatok rá és a chargepump is megoldott vele.

Több mint valószínű meg is rendelnénk tőletek az UC300-at és egy ilyen HDBB2 panelt, illetve valószínűleg 1 vagy 2 db relét is.

Kapható nálatok IDC-16 / Centronix-36 szalag kábel a két eszköz közé. Mert IDC-16 / DSUB-25 kábelt láttam nálatok, de az előbbit nem.
Illetve a HDBB2-höz létezik magyar nyelvű leírásotok?
Az angolt megtaláltam, az is nagy segítség, de jobb lenne a magyar.

kr97pwss2

Kábelünk van hozzá (még nincs fent a webáruházban) és olyan hosszúra csináljuk, amilyenre szeretnéd. Igen a szervókat RJ45 csatlakozóval szerelt kábellal tudod csatlakoztatni. A saját szervóinkkal AC és DC-vel is a sima ethernet (patch) kábel kompatibilis, csak csatlakoztatni kell. Más típusú szervó vezérlőknél, le kell vágni az egyik csatlakozót és közvetlen bekötni a sorkapcsába. Magyar nyelvű leírás még nincs a HDBB2-höz, de ha valami nem egyértelmű kérdezz nyugodtan.
Ja és még annyi infó, hogy a ma leadott rendeléseket még holnap el tudjuk küldeni, mert téli szünetet tartunk, utána már csak csak januárban.

krnj79r9n

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Szerintem már marad a januári rendelés, addig már én sem tudnék foglalkozni vele.
Valószínűleg fogok élni a kérdezés lehetőségével is. :-)
Itt a fórumon keresztül leadhatom a rendelést, vagy a CNCdrive-on kell?

gfvbk036

Balázs, jó értelmezem, hogy az UC300 analóg portjait a Mach azon változóin keresztül is elérhetem, amelyeket a G kódban is lehet használni?  
Bármelyik változó lehet? (#15000 fölöttiek?)
Például: ~5v kiadásához 32767-et írok a kimeneti változóba. Ez így nagyjából rendben van?