Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

KoLa

2.63 verzió a legjobb!
Esztergán!

KoLa

A legális licensz mitől lesz legális?
Kapok egy fájlt amit bemásolok!de az a Mach, amit az előtt telepítettem hogy vettem licenset, mit sem tud az egészről!nincs internet! de elfogadja!és szívok vele tovább, csak, 35ezerrel könnyebb vagyok!

Béni

Attól legális, hogy elfogadja a Mach annak. Többnyire a vásárolt licenszek azok.
Ha csak félig az, attól a neved ott virít a fejlécben, de bosszantó hibák olykor előjönnek.
(Leggyakoribb a Scale előjel váltása.)
Ez egy nagyon  alattomos "védelem" a fejlesztők részéről. (Szerintem öngól, mert komolyabb felhasználástól eltántoríthatja a "bátor" tesztelőt.)

(Bár nem ismerem a kódolást, ha megnézem a licensz fájlt, akkor ránézésből el tudom dönteni, hogy eredeti e.) :)

000000000

Tévedsz!
Tipus illetve verzió hibák azok vannak,lesznek,de licensz mentesen is irányt  tud váltani bármelyik hibás verzió.

3vv2btrhv

Megérkezett az UC100 , Gond nélkül installáltam .  
A jelenségek a következők :
A David programban futó kamera Frame/sekundum értékét ha magasra állítom sem ugrál a kép .  
A Mach3-ban futtatót TXT a következő

G17G21 G18 G64 G80 G90 M49 G40 G49  
g0y0.000z0.000
g1y4.400f4
M0
G0y0.000
G1Z.100
M30
Ha elindítom akkor iszonyatosan össze vissza léptet , ezt úgy értsd , mintha szorulna , hol felgyorsul , hol lelassul .De amikor vissza indul nullára egyenletes a járása , csak ritmikusan bizonyos időnként egy pillanatra megáll .Ezt én józan paraszti ésszel nem értem .

3vv2btrhv

Most-már nem tudom reprodukálni ,hogy visszafele egyenletes legyen . Bármit csinálok , ugyanúgy darabosan fut . Kézi egeres g-kodos futtatásnál is. .

000000000

Ha tőlem vásárolod biztosan legális lesz :)

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/Hunka_tibor/!MACH3/2013-12-20_17-53-27.png" border=0>
Beteszem ide , nagyon látszik az össze vissza járás , a vonalak amikor ugrik , vagy megáll .

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/Hunka_tibor/!MACH3/2013-12-20_19-12-29.png" border=0>
Ez amikor a másik PC-én megy a Mach3 .

kr97pwss2

Miközben fut a David program és a Mach3 egyszerre, akkor az UC100-nak a kék ledeje folyamatosan világít, vagy villog? Mert a kék led jelzi a kommunikációt. Ha 1-2 tized másodpercre kialszik a kék Led, az még nem gond, de ha tartósan nem világít, akkor a David program annyira lefoglalja a számítógépet, hogy nem tud a Mach3 adatokat küldeni az UC100-nak.

3vv2btrhv

Elindítom csak a Mach3-mat és a zöld led világit folyamatosan .

3vv2btrhv

Megy a David , megy a Mach3 , semmi változás , dadogás van .

kr97pwss2

Van egy ötletem, de kellene hozzá pár adat. Mekkora a léptetőmotor Step/mm beállítása, mekkora a gyorsulása? Ja és amit lentebb írtál, azt a Gkódot kell futtatnod? Vagy az változik?
De szerintem a részletekkel menjünk át az E-mailre.

s7manbs8

Neked valami nagyon speciális program kellene ? Vagy milyen követelmények vannak, hogy ennyire nem akar sikerülne benne ez-az, Windows alatt kell neki futni mindenképp ?

3vv2btrhv

Végső következtetésem : Win7 alatt nem működik a Mach3 .!! Bár ezt páran már mondták . Csak nekem a liszenszem a Davidra Win7- re van meg .  
Igen más vezérlő szoftver kellene .