Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

A Charge Pumpos megoldással is lehet használni, de én sima nyomógombokat raktam volna a kapcsolók helyére, és így nem kellene trükközni. A másik ok a sima nyomógombok mellett, hogy ilyenkor a képernyőn lévő nyomógombokkal is lehetne átállítani. A visszajelző ledek pedig mindig úgy is az aktuális értéket mutatnak. De gondolom már megvannak a kapcsolóid, és nem akarod nyomógombokra cserélni.  
Közben készítettem egy újabb Plugin verziót, amiben a Mach3 indulásakor minden bemenetet lekérdez és a bemeneteknek megfelelően végrehajtja a beállított funkciókat. A másik változtatás, hogy a funkciók neve elé odaírtam az OEM kódjait, így egyszerűbben kikereshető a http://www.machsupport.com/Mach3Wiki/index.php?title=OEM_Buttons" TARGET=_fnew>Mach3 OEM kódok weboldal alapján. Az új Plugin innen tölthető le: http://www.polgardidesign.hu/download/UC300%20V1_043.m3p" TARGET=_fnew>UC300 V1_043.m3p

svejk

Még csak tervben van a hardver, tehát bármi lehet, de valahogy én jobban tudok azonosulni egy 4 állású yaxlie kapcsolóval mondjuk az MPG kerék tengelykiválasztásához mint 4 db nyomógombbal, aminek a visszajelzését is figyelni kel, hogy biztos legyen.

Az iparban is úgy látom kezdik elhagyni a választó kapcsolókat, helyette nyomógombok vannak és alfanumerikus x-y-z-stb kijelzés.
De a gépkezelők is jobban szeretik a mechanikus kezelőszerveket.

svejk

Aha!
Szóval végül is sorrendben van a Te listád, csak az OEM számok szerint. :)

Gondolom a fejlesztőknek is ahogy eszükbe jutott valami, vagy jött az igény úgy jöttek sorba a funkciók, ezért tűnik kuszának.

svejk

Egyébként én le akarom venni a kezelőpanelre kivezetett gombokat a képernyőről, hogy minél átláthatóbb legyen.
Még a DRO Zero-kat is meg lehet oldani a képernyő mellé helyezett gombokkal, ha a dro ablakot kivisszük a szélére.

svejk

Ez a 043 nem lett jó... induláskor mindig az A tengelyre ugrik az MPG kiválasztás, a JOG mód meg a kapcsoló állásától MPG-re.

Jó lesz nekem a hardveres megoldás...

svejk

helyesbítek:
...a kapcsoló állásától függetlenül MPG-re.

svejk

Ment egy levél magánban is az info-s címre.

y0tiy0xda

Üdv mesterek!
Egy részemre megoldhatatlan kérdésem lenne,
A pc-men 2db-on is próbáltam,az LPT port D0,D1,D2-es kivezetésein mindig +5 volt van.Nem reagálnak semmire.Hogyan lehet ezeket is működésre bírni,mint a D3-D7 portokat?Elvileg a D0-D7 portok kimenetként használhatóak.Várnám az infókat.
Előre is köszi.

cxmcdtrx

Szia Balázs!

A sorkapcsos alaplap mikor várható az UC300-hoz? Mindenképp Szükségem lesz egy UC300-ra, és ha belátható időn belül lenne hozzá "gyári", minden "madzagot" kivezető,
sorkapcsos kivitelű alaplap, akkor megvárnám azt, és nem kellene nekiállnom otthon áramkört tervezni, maratni, fúrni, forrasztani, satöbbi.
Válaszod előre is köszönöm!

Attila

kr97pwss2

Készülőben van már egy sorkapcsos, C sinre szerelhető dobozolt változat (mérete ~90x260mm). Kb. 2 hónap mire elkészül. Pár adat róla: 6 tengelyhez vezérlőjelek (Step/Dir) RJ-45-ös csatlakozókra és sima sorkapcsokra is kivezetve. 15 digitális bemenet galvanikusan leválasztva, ötösével konfigurálható NPN vagy PNP kimenetű szenzorokhoz. 12 galvanikusan leválasztott digitális kimenet, melyekkel közvetlen relé meghajtható. 12-ből 2 kimenet nagy sebességű, melyre PWM is konfigurálható, így egyszerűen illeszthető frekvenciaváltókhoz.
Dedikált Enkóder és Index bemenet differenciális bemenetekkel. 2 analóg bemenet.

wcmwugefi

Szia Balázs! Én megvettem az UC300-at egy Hdbb2-vel. még fejben rakom össze a gépem vezérlését. a sorkapcsos változat megvehető majd uc300 nélkül? hogy a már megvásároltat rakjam rá? mert akkor megvárom az építéssel. Köszönöm!

kr97pwss2

Igen meg lehet majd venni UC300-as modul nélkül is.

svejk

Ment az info-ra még egy kérés.

cxmcdtrx

Szia!

Szuper, ez az, ami kell :-)
Árcímke tudható? Amint kész van, egyben vennék egy ilyen komplett szettet (új alaplap és UC300)
Köszi!

wcmwugefi

Nagyon köszönöm! Azonnal veszek én is az UC300hoz, addig össze sem rakom.