Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Igen az UC300 modul 4 analóg kimenetet és 4 analóg bemenetet tud kezelni. A most kapható 5LPT nevű alaplap ebből 2 ki és 2 bemenetet használ. Egy másik alaplap készítésével aktiválni lehet a többi kimenetet is. Kérlek a pontos feladatot írd le, vagy küld el magánban.

nffab2gnr

Szia Balázs!
Érdeklődöm,hogy a vezérlő programotok tesztelése hol tart,mikor várható a forgalmazása.

svejk

svejk

1.040-es plugin van fent, elkezdtem configurálni a bementeket.

Ez a művelet az Inp. funtions fül segítségével hihetetlen könnyű, vagy legalább is annak tűnik.

Egyik kérdésem:

Mi a különbség a Jog Mode Continous és a Set Jog Mode Cont. között??

A másik kérdés, az alábbi képen láthatóan bekötöttem választókapcsolókat a 4-es portra.
Működik is rendesen, de ha kilépek a mach-ból és elkapcsolom a kapcsolókat, akkor a következő indításkor nem olvassa be automatikusan a kapcsolók állásait, először meg kell őket "járatni", hogy a valós állások előjöjjenek.
Ezzel lehetne valamit kezdeni?
(én nem szeretem a nyomógombos léptetéseket)

Illetve még egy kérés, a konfigurációnál az Inp. Function fülnél a lenyíló menüben nem lehetne legalább ABC rendbe szedni a funkciókat?  
Majd kiesik a szemem mire megtalálom a nekem megfelelőt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/mpg1.JPG" border=0>

nffab2gnr

Jól hitted[#integet2][#nemtudom]

svejk

Úgy látom itt a MACH3-nál ezek a bemenetek csak dinamikusan működnek.
Amíg nem kerül elő Polgárdi Balázs, megpróbálok valami hardveres megoldást az kapcsolók automatikus beolvasására.
Talán ha a bemeneti jeleket csak az E-stop megnyomása után engedélyezem akkor jó lesz.

svejk

Nahát, az előbbit tovább tartott leírni, mint kivitelezni! :)
Az LPT4 1-es lábára rákonfiguráltam a ChargePump2 kimenetet Activ Low szinttel és a választókapcsolók közös pontját nem a GND-re, hanem a erre a kimenetre kötöttem.

Így most a mach3 elindításakor az MPG módok alaphelyzetben jönnek elő, de amint megnyomom az E-Stop gombot aktivizálódnak a bemenetek és beolvassa a kapcsolók állását.
A jelszinteket mérve elég érdekesek, de majd kondicionálom a jeleket.

No de hátha lesz korrekt szoftveres megoldás is.

kr97pwss2

Szia, majd meg fogom csinálni, hogy a Mach3 indulásakor frissítse a bemenetek állapotát, mert most valóban úgy működik, hogy csak a bemenet változásakor módosítja.

svejk

Ez egyébként a mach3 vagy az UC300 tulajdonsága?

svejk

De hülye vagyok [#falbav]

Azt el is felejtettem, hogy a Charge pump kimenete nem statikus szint, hanem négyszögjel.
Ezért volt a kimenet jelszintje "érdekes"! [#circling]

De ezzel most még egy legyet ütöttem egy csapásra, mert eddig a képernyő gombokkal felül tudtam írni a külső kapcsolók állását és a kapcsolóval kellett egy oda-vissza kapcsolást csinálni, hogy helyreálljon a rend.

Most mivel a charge pump frekije állandóan frissíti a bementeket így ha véletlen átkapcsolom a képernyő gombbal, azonnal vissza is áll a külső kapcsoló állásának megfelelően.

Természetesen a későbbikben új képernyőt is szerkesztenék, ahol már ezek a felesleges gombok nem szerepelnének, illetve a visszajelző LED-eket is kivezetem a kezelőpult megfelelő kapcsolóihoz.
Azt hiszem gyorsan el fog fogyni az UC300 sok be-kimenete :)))

kr97pwss2

A közvetlen bemenetekhez funkciók hozzárendelése egy extra dolog, a Mach3 printer portnál nem tudja. Pontosabban tudja, de Brainnel elég körülményes beállítani. Innen jött az ötlet még a Te Braines panaszaidat olvasva, hogy kellene csinálni egy egyszerűbben használható felületet. Mivel ~300 funkció közül lehet választani, és a funkciók között van sok olyan, aminél bemenet váltáskor csak egyszer kell végrehajtani, ezért a bemenet állapotának változásakor módosítja a bemenet állapotát.

svejk

Az biztos hogy ez a legördülő menüből való bemenet választás határtalanul megkönnyíti a konfigurálást.
Ezért még imába fogják a felhasználók foglalni a nevedet! [#worship] (és most nem pejorative)

Az már más kérdés, hogy én le merem írni ide a gügye gondjaimat és ez sarkalt a megoldásra. :)

svejk

Amit leírtam az #549-ben szerintem egyszerű, tökéletes megoldás, feltéve ha nem fogja majd nagyon a proci időt.
Ha beválik élőben akkor kár is szoftveresen megoldani a frissítést.

svejk

Az UC300 bemeneteinek konfigurációja hol tárolódik?
Ha másik gépre át akarom vinni a beállításokat elég továbbra is csak az Mach3Mill.xml fájt átmásolni?

(természetesen a másig gépre is fel van telepítve ugyanez a mach3 és UC300 plugin verzió)

kr97pwss2

Az .xml-ben van tárolva az összes beállítás. Azt kell csak átmásolni a másik gépre.