Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

000000000

Eredeti a mach3 vagy megtört verzió? Lehet itt a hiba, ha nem eredeti ..

000000000

Ha jól látom azt írja, hogy csak a printer porton működik !

Kelepeisz Lajos

Nem hinném hogy itt a gond, mert amíg nem tettem fel a UC100 programját addig ment szépen.

Kelepeisz Lajos

Igen csakhogy itt az a lényeg hogy az UC100 LPT portja ugyan olyan mintha printer portról kapná a jelet, én úgy sejtem valami a pluginoknál lesz.

Kelepeisz Lajos

De valószínűleg igazad van, csak az a vicc hogy ha bemegyek a config--config plugins menübe és ott egy sárga festett négyzetben config ikonra kattintva bejön a lézer menű, és a vágás is elindítható de akkor a kezelőfelületről miért nem? Jó kérdés.
http://kepfeltoltes.hu/150206/resized_image_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

000000000

Valami nem Ok akkor az UC100 plugin-el ezért lehet.
Poldárdi úrnak kéne feldobni a témát.    

000000000

Egyértelműen látszik, hogy az üzenet nem standard Mach3 üzenet, hanem a lézer plugin dolja fel.  

Valamiért letiltották a pluginban, hogy mozgásvezérlővel működjön. Gondolom a pluginjuk ellenőrzi, hogy LPT port driver van-e betöltve vagy mozgásvezérlő és ha mozgásvezérlő, akkor nem engedi futni a plugint.
Biztosan megvan az oka, de ezt csak a plugin írója tudná megmondani, őt kellene megkérdezni.

000000000

Akkor már ezt is tudjuk, hogy az UC100 Mach lézer plugin nem kompatibilis egymással.
Lajosnak ez annyira nem jó hír.  

Kelepeisz Lajos

Hát nem, hisz ez miatt vettem de nem haduk veszni, írtam a gyártónak, várom a válaszát.

000000000

Igen, úgy tűnik, hogy a lézer plugin gyártója valami oknál fogva letiltotta a mozgásvezérlők használatát. Az okot ők biztosan meg fogják tudni mondani. Arra gyanakszom, hogy esetleg közvetlenül az LPT driverral kommunikál a plugjuk és nem a szabványos interface-en keresztül és talán ezért nem kompatibilis a mozgásvezérlőkkel a plugin. De mindez csak következtetés a részemről, a fejlesztő tudja megmondani a frankót...

000000000

Mellesleg ha nem indiszkrét a kérdés akkor a CNCdrive1 = Polgárdi Balázsal ?  
Mert mióta feltűntél itt azóta nem látom nyilatkozni, hanem minden ezzel kapcsolatos dologgal te válaszolsz.  

000000000

Nem, bár én is Balázs vagyok. :)
Én vagyok, aki az UCCNC programot fejleszti, szakmámat tekintve mérnök informatikus vagyok, robotika szakirányon végeztem fősulin 12 éve és sokan a fórumról személyesen is ismernek, főleg a pécsiek.  

Polgárdi Balázs most teljes gőzzel fejleszti az új UC100 API-t, ezért átvettem tőle a szupport feladatot amennyire lehet, hogy ne vegye el az idejét az üzenetek írkálása.
Ő csak olyan kérdésekben fog itt nyilatkozni mostanában amire én nem tudom a választ, illetve ilyen esetekben is előfordulhat, hogy megkérdezem telefonon és én válaszolok, mert az megintcsak gyorsabb, mintha neki kéne írkálnia.

000000000

kr97pwss2

Küldtem emailt is, de beírom a többieknek is:
A lézer plugin írja ki a hibaüzenetet. A hibaüzenetből egyértelműen kiderül, hogy csak LPT porttal működik. A pontos okát csak a lézer plugin készítői tudják, hogy miért van ez a megkötés. Amúgy a Mach3 az LPT portot és a Mozgásvezérlőket teljesen különbözőképpen kezeli. Szerintem emiatt lehet a megkötés a lézer pluginban, és nem csak az UC100-al, hanem más típusú mozgásvezérlővel se működik.  

Kelepeisz Lajos

Köszönöm a választ, ennek ellenére nem veszett fejsze nyele a dolog mert akkor egy külső program segítségével pl G-ray al megszerkesztem a G-kódot és behívom a mach-ba, szóval azért erről szerintem még megközelíthető a dolog.