Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

Miki2

% db ilyen illesztő kártyával 36dbkimenet és 49db bemenet érhető el.
A CNCdrive-nál lehet IDC26/IDC26 összekötő szalagkábelt kapni. Ezzel egyszerűen lehet kapcsolatot teremteni az UC300 és a HDDB2 között.
Az IDC 16 szalagkábelen elérhetőek az UC300 analóg kimenetei.

Miki2

Kelepeisz Lajos

Itt néz körül a kolléga nagyon kedvezően adja a kiegészítőket az UC300-hoz
http://www.cncpart.hu/elektronika/motorvezerlo/uc300bb" TARGET=_fnew>Kiegészítők

Kelepeisz Lajos

Bocsi, Pálnak szerettem volna.

000000000

Most még jobban megnézve 5 bemenetet és 4 kimenetet látok egy ilyen HDBB2-es leválasztó kártyán.
A RJ45 csatlakozók meg direktbe mennek a IDC26 illetve a centronics csatlakozókra.
Tehát ezeket be és kimenetnek használni kicsit rizikósnak látom galvanikus leválasztás nélkül .  
És kötni se olyan egyszerű.
Nem létezik valami több bemenet kimenetre célorientáltabb megoldás ?  
Mert 5 ilyen leválasztónál mit csináljak 14-16 darab RJ45-ös csatlakozási lehetőséggel ?  
Esetleg a Cncdrive nem készül valami újdonságot a piacra dobni leválasztás terén ?  

Miki2

Azért azokat a kiegészítőket jól nézd meg.
Semmiféle leválasztás nincs rajta, ez csak egy csokisor, hogy könnyebbé tegye a vezetékkötést.
Márpedig az UC300-hoz kell az optikai leválasztás.

Miki2

Szerintem nincsen ezzel így semmi gond.
Én a CNCPart-nál vásárolt Pico relét használom, annak optikailag le van választva a bemenete.
Tehát nyugodtan ráköthető az RJ kimenetekre.
A most készülő átalakításnál 11 db relét kell használnom.
Ebbűl 9 db az RJ csatlakozókról van vezérelve.

000000000

Két fontos szempont lebeg a szemem előtt a könnyű kötés illetve a biztonság.
Ennél a megoldásnál az első megvalósul, de mikor egy 8-10 tonnás gépről beszélünk annál mindenre gondolni kell.
Ezért is lenne fő cél a galvanikus leválasztás is.
Mert ott megbolondul valami akkor az igen csak csúnyán fog kinézni.  

Kelepeisz Lajos

Akkor venni kel egy olcsó akár kínai portleválasztót, pl egy http://www.variometrum.com/index.php?route=product/product&product_id=81" TARGET=_fnew>ilyen és ez tele van leválasztott ki és bemenettel, ezt be lehet kötni egy egyszerű otthon is elkészíthető kábellel.

Kelepeisz Lajos

http://kepfeltoltes.hu/150310/IDC26-DSUB25_cable_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/150310/LPT_01-600x500_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

Ilyen kábellel csak apás csatival, ez a kis szett az e-Bayn kb 3000ft

000000000

Ha más nem lesz akkor valami ilyesmit kell választani.  

ANTAL GÁBOR

Délután előfordult egyszer hogy egy editálást követően ( Mach + Uc100) nem tudtam a ciklus starttal indítani a programot . Szinkronizációs hibaüzenetet nem kaptam , a tengelyek a nyilakkal nem mozogtak. Csak a Mach ból való kilépés oldotta meg a problémát  ( azt hiszem a kék ill zöld led világított .  )  
 Balázs  ( ék ) ! van tippetek hogy mi lehetett a baj ? Remélem egyedi eset de ha még egyszer előjön mit kellene megnéznem hogy behatárolható legyen a hiba ?

kr97pwss2

Ha a kék és a zöld led is folyamatosan világított, akkor szerintem a Mach3 hülyült meg, mert a nyilakra a Jogolás parancsot és a Ciklus stratra az indulás parancsot a Mach3 küldi a Pluginnek. Ha pedig nem küldi, értelemszerűen nem hajtja végre. Érdemes lenne esetleg, ha előfordulna megint Estop-ot nyomni, majd Resetelni és úgy megpróbálni.

ANTAL GÁBOR

50% ban megnyugodtam [#wink][#wink]  A válasz szerint  a Mach hülyült meg  ( nyomtam Estopot és reseteltem többször is )  . Csak jó lenne tudni hogy a Mach mitől tud meghülyülni . Xp a gép nem futott más program  nincs rajta net , nem volt pen drive bedugva. A klaviatura  az egér és egy bill emulátor USB n csatlakozik hozzá . Azt hiszem elöször a bill emulátorról próbáltam a ciklus startot de egérrel sem ment . Most jut eszembe hogy monitorozhattam volna az UC 100 as  be/kimeneti állapotát de azt elfelejtettem .