Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

adamant

Hello!

Mach4 el fog menni a UC100 vagy a 300?  

Előre is köszönöm a segítséget!  

Üdv Adamant

kr97pwss2

A Mach4-es plugin elkészítése is tervbe van már véve, de egyenlőre nem tudom megmondani mikorra várható.

Miki2

Én már a Mach3 eszterga főorsó szinkronnal is nagyon elégedett lennék az UC300-hoz.
Sokat lendítene a felhasználhatóságán.
Mert az UCCNC-nek az esztergához ugye egyenlőre semmi köze. A MACH3 meg ugye már jó régen működik apróbb hiányosságokkal.

svejk

Mi az amit nem tud az UCCNC de a Mach tud?
Ha sok van elég egy-két számodra fontos dolgot megemlíteni.

Miki2

Például az UCCNC-ben nincs az eszterga által használható szerszámtár.
A hozzá kapcsolódó kompenzálásokkal, és élsugár kompenzációval.
Persze tudom, a tokmányt lehet forgatni, a szánokat lehet mozgatni, ergo esztergálni is lehet.
Egy szerszámmal még csak-csak.
De egy több műveletes darab elkészítése pillanatnyilag - fogalmazzunk finoman - nem gazdaságos.
Valamiért minkét Balázs a marógépekre összpontosít, pedig az esztergák száma sem elenyésző.

svejk

Miki2

Persze van még több dolog is, de ez lenne a legfontosabb.
Az állandó vágósebesség a beállítható minimum és maximum fordulatszámmal,
a fordulat/mm előtolási mód,
az átmérőmód.
Ezek mind G-kóddal beállíthatóak, csak az UCCNC még nem ismeri őket.
Ezek nélkül nem eszterga az eszterga.

kr97pwss2

Igen, sajnos az UCCNC még az esztergálást nem támogatja, habár az első lépést mér megtettük irányába a szinkron menetvágással. A háttérben folyamatosan fejlesztjük, melyhez sok idő szükséges, ezért az általad leírt funkciók csak több lépésben fognak majd elkészülni. Addig is türelmedet kérjük.

Miki2

Van nekem türelmem.
Meg tudom, más dolgok is vannak, amivel foglalkozni kell.
De nem lehetne valahogy a sok teendő közé beszúrni a Mach3 menetvágás szinkronizálását az UC300-hoz?
Hiszen ez "csak" egyetlen funkció lenne.
Az alapot már kidolgoztátok az UCCNC kapcsán.

svejk

Az UC300-nál az analóg csatlakozón levő +12 V hány mA-el terhelhető folyamatosan?

000000000

Szia,  

100mA-re méreteztem. 100mA-nél megy áramkorlátba a stepup konverter.

svejk

Köszönöm, több mint elég lesz.

Miki2

Szervusz Balázs!
Légyszives, küldj egy e-mail címet, mert nálam a "Klikk ide" nem működik.
Lenne egy kicsi problémám, ebben kérném a segítséged magánban.
Az elérhetőségeim a nevem alatt megtalálod.
Köszönöm.

kr97pwss2

adamant

Tiszteletem!  

Lenne egy gyors kérdésem hátha valaki tud nekem segíteni  
Elkeztem egy esztergát építeni és vettem hozzá egy UC100 és egy MOTION féle leválasztó kártyát és hiába állítom be a portokat a mach3 ban mert össze vissza jönnek ki a jelek a leválasztó kártyából...  
Megnyomom a felnyilat bekapcsol az frekiváltó ha oldalra megnyomom a nyilakat akkor a végállás kapcsolonak a ledjei világítanak és még folytathatnám :)  

Mi lehet ennek a jelenségnek az oka?  

Teljesen szűz gépet használok WIN7 32 bit el  

Előre is köszönöm a segítséget  

Üdv Adamant