Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

svejk

Én az USB-s eszközökre, először is a maszek bill. emulátorra gyanakodnék.
Hihetetlen dolgokat tudnak művelni ha zavar éri őket.

Pl. nemrég egyfórumtársunknál a hajlítható gumibillentyűzet azt csinálta, hogy lefagyasztotta a Mach3-at amikor a a főorsó nagyobbat harapott.
De volt olyan is, hogy teljesen kilőtte a Mach3-at.
Ha nem látom el sem hiszem.

ANTAL GÁBOR

Köszi   Direkt azért írtam az USB eszközökről .
 Várom a többiek tapasztalatát is    

NewUser

Szia Balázs! Ethernet felületű UC(3)00-at nem terveztek véletlenül? Gondolom az USB port is egy emulált soros port, így nem lenne túl bonyolult az átállás.  

kr97pwss2

A prototípusa már készen van, a programját kellene még befejeznem. Egyenlőre az UCCNC fejlesztése és más határidős munkák miatt tolódik.

NewUser

Béni

Ennek én is örülök. :)  
(Nem a tolódásnak, persze ...)

svejk

Lehet lesz valami átjárhatóság is az USB-ről?

000000000

Mit értesz átjárhatóság alatt pontosan?

Az ethernetes modul lábkompatibilis lesz az USB-s modullal, ha erre gondoltál...

000000000

Nem, az USB portot nem emulált soros portként használjuk, ráadásul a fizikai kimeneten sem soros portként látszik.
Sokkal bonyolultabb mint gondolod az ethernetes kommunikációt megírni, lekezelni.  
Viszont ahogy Balázs írta nagyjából a kommunikáció része már készen van, csak be kéne teljesen fejezni és tesztelni.

000000000

Én láttam olyat, hogy a Számítógép indult újra plazma begyújtásakor, persze helytelenül volt földelve az egész rendszer.

svejk

svejk

Nem is mertem még bevállalni egy plazma gépet sem. :(

kr97pwss2

Béni jelzése alapján módosítottam az UC100 és UC300 plugineket. Az In/Out monitor ablakon beállítható, hogy Estop-kor törölje a referencia pontokat vagy sem. A pluginek innen tölthetők le:
http://www.polgardidesign.hu/download/UC100%20V2_148.m3p" TARGET=_fnew>UC100 V2_048.m3p
http://www.polgardidesign.hu/download/UC300%20V1_056.m3p" TARGET=_fnew>UC300 V1_056

Béni

Köszönöm! :)

(Pár órám már ráment, de igazán jó megoldást nem találtam.)

Béni

Működik.
Pontosan erre gondoltam. :)
Köszönöm!