Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

svejk

Természetesen külön kapcsoló külön pineken.
Köszönöm előre is ha megnézitek.

Sajnos az XML-t nem hoztam haza.
De semmi extra, alapbeállítások plusz a home bemenetek.
X, Z teszi a dolgát, csak ez a dupla nem veszi fel külön-külön.

svejk

Még az is lehet, hogy most csináltam ilyet először, így máshogy értelmeztem az alábbit:

"Miután   az   UC400ETH   mozgásvezérlőt   csatlakoztattuk   a   hálózatra   és   feszültség   alá  
helyeztük várjunk néhány másodpercet, hogy az eszköz azonosíthassa magát a hálózaton."

Ebből jött le nekem az, hogy látnia kellene.

000000000

Igen, ezt így akár félre is lehet érteni.
Az eszköz azonosítja magát, mármint felépíti a kapcsolatot, de nem szolgáltat internetet és nem TCP/IP protokollal kommunikál, hanem UDP-vel, szóval így se tudja a Windows hogy milyen eszközről van szó, viszont elég, ha az UCCNC és a Mach3 tudja, hogy kihez kell beszélni. :)

Ha az UCCNC profilt átdobod e-mailben az is megteszi, gondolom Mach-ban is ugyanaz a beállítás. Mivel a Mach és UCCNC-vel is azt írtad, hogy ugyanúgy nem működik ez a funkció, ezért erős a gyanúm, hogy nincsen benne a firmware-ben.

svejk

sajnos nem tudok semmit küldeni, mert a gép ide 50 km-re van.

De mint írtam semmi extra, alapbeállítás.
X és Z kapcsolója közösítve a 10-es lábon -ez jól is működik.
Y kapcsolója a 11-es lábon
Y slave tengelye azaz az A kapcsolója a 12-es lábon.
Mindhárom bemenet actív LOW.

000000000

Azt gondolom, félreértettél. Természetesen értem én, eddig is értettem, hogy nem USB –s.
A kérdésem éppen arra vonatkozott, nem lenne e érdemes mindkét csatlakozási lehetőséget megoldani erre a kártyára.  

000000000

A jelzett hiba javítva lett. A letöltés:

http://www.cncdrive.hu/UC400ETH.html" TARGET=_fnew>UC400ETH weboldala

svejk

istvan58

UC400ETH kérdés:

ennek az eszköznek az esetleges firmware frisitéseit etherneten keresztül lehet majd elvégezni?  
Ha igen hol lesznek az uj firmwarek?

Mág valami , a topic cimet is kéne updatalni...USB/ETH-LPT átalakító... :)

kr97pwss2

A mach3 plugin/Uccnc tartalmazza a firmware-t is, és automatikusan ellenőrzi és frissíti etherneten keresztül, hasonlóan mint az UC100 és UC300-nál.

istvan58

Szuper, Köszi.
nem használtam UC100 és UC300 at sem.Ugy hogy nem tudtam.

És UCCN-nél hogy megy ez?

kr97pwss2

Amikor elindul az UCCNC, akkor a kiválasztott mozgásvezérlőnek leellenőrzi a firmware verzióját, illetve, hogy nem sérült-e. Ha sérült a firmware vagy másik verzió van benne, akkor bootloader állapotba lép és frissíti. Ezek a folyamatok teljesen automatikusan mennek végbe, nem kell külső beavatkozás.

istvan58

2f428kduf

Korábban, még a hőskorban volt egy olyan tanács: szűz gépet használjunk a Mach-hoz, amelyik még nem "látott" netet. Már láthat?

000000000

Mozgásvezérlővel a mozgások puffereltek és az időkritikus dolgokat nem a Windows végzi, hanem a mozgásvezérlő számolja és hajtja végre.
Szóval mozgásvezérlővel jóval kevésbé érzékeny a rendszer a Windows terheltségére.
A mi gépeinken mindegyiken van internet és még tervezni is szoktunk a gép futása közben ugyanazon a számítógépen gond nélkül.
Régebben Mach3-al csináltuk, mostanában UCCNC-vel és egyikkel se volt sosem ilyen jellegű probléma amit írsz.
Nyomtatóport-al már más a helyzet, mert ott ha a Windows-t leterheli valami akkor nem tud step jelet generálni, a mozgás megtorpanhat.

Persze azért extrém módon túlterhelni a Windows-t 100% CPU használattal több másodpercig mozgásvezérlővel se lehet, de a kisebb túlterhelések, amik a nyomtatóport driver-nek már problémát okoznak ezek mozgásvezérlőknek nem jelentenek problémát.

2f428kduf

Köszönöm, előbb-utóbb az UC100-at fogom használni.