Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

pisti73

Olvasd át figyelmesen a leírást és konfigold be ismét. Én is ezt az összeállítást használom és tökéletesen működik.

pisti73

Ja "adamant"-nak ment a válasz...

Sz.József

Valószínűleg konfig hiba...
Szintén ezt az összeállítást használom...(igaz, nem Mach3 hanem UCCNC, de szerintem mindegy...)
(UC100-MOTION leválasztó)

adamant

UCCNC megy ilyen proba vagy demo modban? Vagy ahhoz mindenképp meg kell venni a programot?

Sz.József

A felhasználói kézikönyv egy részlete...
""
Licenc kulcs nélkül a szoftver csak demó módban fut, nem kapcsolódik a mozgásvezérlőhöz. A
szoftver emulálja a mozgásokat, és a jeleket, de a valóságban nem adja ki azokat.
Ha a mozgásvezérlő nincs csatlakoztatva a számítógéphez, akkor is demó üzemmódban indul el a
szoftver. Ekkor a mozgásokat és jeleket szintén csak emulálja a program.
A demó üzemmódban lehetőség nyílik, hogy kipróbálja és tesztelje a szoftvert érvényes licenc kód
és mozgásvezérlő vásárlása nélkül. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt próbálja ki, hogy szoftverünk
megfelel-e az ön igényeinek.
""
http://cncdrive.hu/UCCNC.html" TARGET=_fnew>Innen letölthető..., a kézikönyv is...

Sz.József

adamant

Na volt egy kis időm foglalkozni a hibajelenség keresésével  
A leválasztó kártya hibátlan teszteltem LPT porton keresztül de amint vissza teszem az uc100 ast akkor már jönnek a galibák kiprbáltam 4 PC vel win 8.1 win 7 XP szoval kijelenthetem hogy nem a pc kel van a baj  
Miért lehet az a jelenség hogy össze-vissza könnek ki a jelek? Lehet hogy hibás az uc100? Nem lehet baj hogy hosszú az usb kábel? 2m est kaptam hozzá lehet az már sok neki?  

Bármi infó nagy segítség lenne előre is köszönöm  

Üdv Adamant  

kr97pwss2

Mi a pontos hibajelenség? Melyik verziójú Mach3-al és pluginnel próbáltad? Ha az USB kábel nem jó, akkor a Mach3 kiírja, hogy elvesztette a kapcsolatot, és letilt mindent, nem szabad csinálnia semmit. Esetleg próbáld meg ezzel  
a régenni pluginnel visszafrísítenihttp://www.polgardidesign.hu/download/UC100%20V2_140.m3p" TARGET=_fnew>V2.140majd utána a legújabbal http://www.polgardidesign.hu/download/UC100%20V2_148.m3p" TARGET=_fnew>V2.148 visrosszakni a FW-t.

adamant

Na megnéztem mit írtál a helyzet változatlan  
Mach3 ból a legujabb van fent eredeti liszenszel a plugint meg az oladalatoról szedtem le az autoinstallert gondoltam ez a legujabb meg nekem most tesztek erejére ez is elegendő lenne :)  

A hiba jelenség meg az hogy a jelek össze vissza jönnek ki nem oda megy a jel ahova mennie kellene a step jelek vagy dir jelek pl a végálás bemenetek fele mennek és így tovább :)  

Ötletem sincs hogy mi is lehet a galiba oka  

Miki2

A .NET framework fel lett téve az installálás előtt?

kr97pwss2

A Mach3-ban a "Plugin Control" menüben az "UC100 In/Out monitor" ablakot megnyitva a visszajelző ledek jól jelzik vissza a beállított kimenetek állapotát? Szerintem itt kellene ellenőrizni először, mert a ott található visszajelző lámpák a valós kimenti állapotokat mutatják. Ha az In/Out ablakon stimmelnek a jelszintek és a lábkiosztás, akkor szerintem csak valami bekötési hiba lehet, vagy ha van szalagkábel a vezérlő és az UC100 között, akkor az van rosszul, vagy fordítva felkrimpelve.

adamant

Hello!

Megoldódott a gond rossz volt a csatlakozó amit használtam hozzá most rendeltem egyet azzal tökéletesen megy :) a rosszat ki is dobtam :D

Üdv Adamant

Béni

Balázs!
A tapasztalatom szerint az UC300-al a G31 nem hajtja végre az A tengelyre programozott mozgást.
A Mach3 LPT-vel és anélkül is végrehajtja.
A Mach3 leírása szerint nem szabab ABC tengelyt programozni G31 esetén. De hibát nem okoz.

Más működő funkciót nem találtam arra, hogy mozgást program közben egy bemenettel leállítsak. (JogOff() nem működik.)
Megoldható lenne a G31 korlátozásának feloldása?
(A Mach3 nem korlátoz szerintem, a fentiek és más mozgásvezérlővel szerzett tapasztalat alapján.)

Béni

Visszavonom.
Rosszul voltak a portok beállítva.
Elnézést kérek!

svejk

Bölcs emberhez nemes lélek![#worship]