Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

Nézd meg a diagnostics ablakban, hogy valamelyik limit vagy az emergency nem aktív-e. Ha csak az UC100 van bedugva és nincs rajta további elektronika, akkor a bemenetei mind magas szinten lesznek, mert felhúzó ellenállások vannak a bemeneteken. Az LPT porton nincsenek ilyen felhúzók, azok üresen alacsony szintet adnak. Ha tehát van egy olyan láb beállítva, ami aktív magas és hibát jelez, akkor LPT-re állítva megy, UC100-ra állítva nem megy.

xfg6v697j

Minden input sugnal tíltva van, és csak két tengely van beállítva.Így elvileg ez nem okozhat gondot.

dezsoe

Értem én, hogy elvileg, de mit látsz a diagnosztika ablakban? Hátha mégis van valami, mert - szintén elvileg - ok nélkül nem tilt le. :)

xfg6v697j

így néz ki a diagnosztika képernyő.

dezsoe

Ott pilácsol az Emergency, pont ezért nem tudod oldani a reset-et. Nézd meg az EStop bemenetet.

xfg6v697j

A port end pins nél le van tiltva, és emulálásra van állítva.
Amúgy meg nincs bekötve E-stop gomb.
Figyelmen kívül kellene hagynia az UC100-nak.

xfg6v697j

Mégegyszer megnéztem, és nem volt letiltva, nem is engedi, így aztán bepipáltam az activ low-ot, és jó lett.
Köszi a segítséget.

dezsoe

svejk

Jobb helyet nem találtam a kérésemnek.
Nem tudom megoldható-e, de nem lehetne ezt a servokonfig segédprogit újrafordítani, hogy Win10 alatt is menjen rögtön és ne kelljen a netrfremework-ökkel kavarni?

sanyi84

Mekkora felbontású az AXBBE analóg bemenete? Leírásba nincs, elég szűkszavú analóg be és kimenet terén.

dezsoe

Szia! Válasz [#1037@Polgárdi Balázs]-tól: "12 bites, de a 0 és a max-nál van egy kis holt terület, hogy tutira 0 vagy maxnak érzékelje a bemenetet minden darabnál. Szóval 4096 lépésben tudja érzékelni, ami fel van skálázva 0-65536-ra a Mach3-ban. a bemenő sávszélessége pedig ~5-10Hz. Van benne egy szűrő, hogy ne ingadozzon a bemenő zavartüskére."

sanyi84

Köszönpm. Lehet pont amire szeretném így szűrővel nem lesz jó. De még mindig ott a modbus lehetőség.

dezsoe

Oké. Egy Arduino párszáz forintért megoldja modbus-szal, ha elég a 10 bites felbontás. :)

sanyi84

Igen, "csak" gyors legyen effektíve. Ha ugy alakul huzalt szeretnék építeni. Generátorból vett jel adja az előtolás változást. Kicsit "parasztos" megoldás, gyári a szervó körrel operál. De arduinora lehet tenni sokféle cél áramkört, ha kell nagyon sokszor mér.
Nagyon nagyon jó, rezonanciamentes hajtás kell ehhez.

0k4rzhkz

Sziasztok!Problémám lenne a Mach3-UCR201 vezérlővel!A vezérlőn az össztes gomb megfelelően működik viszont a tengelyeket nem hajlandó mozgatni.Vagyis mozognak amíg a mozgás folyamatos.A Mach3 verziószáma 3.043.066