Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Köszi a tippet, kipróbálom. Van valami módszer arra hogy megállapítsam melyik kábel árnyékolt? Van itthon több darab. Vágjam meg a szigetelést?

PSoft

IdézVágjam meg a szigetelést?

Egy kábelnak legalább két vége van.
Ha ránézel valamelyik végére, látnod kell az árnyékolást a köpeny szigetelés alatt.
Általában egy vékony huzalokból fonott flexibilis "cső", ami körbeveszi a belső ereket.
Mint ahogy a képeken is látható.

dtb

Ilyet keress, vagy ugyanilyet kék színben.

PSoft

Jahhh...

USB kábel volt a kérdés, ezt...benéztem! [#falbav][#falbav]

s5f8tmfv3

izbeki

Olyan átlátszót keress, amilyet "dtb" is linkelt, azon látszik az árnyékoló harisnya.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

s5f8tmfv3

Ilyent találtam, elvileg jó kell legyen. Ferrit is van rajta.

dezsoe

Biztatóan néz ki. Még arra figyelj, hogy ne legyen földhurok: PC test (esetleg földelve!) - USB test - UC100 kimenetek GND-je, a hozzá csatlakoztatott eszköz GND-je - az eszköz földelése között. Ha van, akkor rendes leválasztó kártyát kell használni. (Olyat, ami tényleg leválaszt, mert amit mindenhol utánad dobnak, az éppen csak a GND-t nem választja le.)

svejk

s5f8tmfv3

Szia! Megnéztem műszerrel, nincs földhurok.

dezsoe

Valaki próbálta már, de nem emlékszem, hogy ki. Viszont a 12 Mbps egy kissé lassú lesz, az csak USB 1-es.

Devecz Miklós

Sziasztok!

Behalt a gépem.

UC100-at használok Mach3 alatt.

Hibajelenség:

Menet közben Leáll a gép, kiírja, hogy "UC100 not Found. Check the connections!"

Semmilyen gombra nem reagál, a Reset gomb elkezd lassan villogni. Csak a teljes leállítás segít, értem alatta a számítógép újraindítását is. Újraindítás után egy darabig működik, majd véletlenszerű időben ismét leáll.

Van egy másik hiba is, ami eddig különösebben nem okozott gondot, de azért idegesítő. Leállítást követően, ha újra indítom a gépet. akkor az X, Y pozíció nem vesz fel a nulla pontot, hanem a kijelzőn 2 és 3 mm közötti véletlenszerű tört számot ír ki a 0 helyett.

Találkozott már valaki az alábbi hibajelenségekkel?

Zentechproject

Üdv mindenkinek!

Egy problémával fordulnék hozzátok!
Meghibásodás miatt számítógépet cseréltem, és egy olyan probléma van, hogy nem látja a gép az uc mozgásvezérlőt. Egy gépen használok 2db UC400-at és egy darab UC300-at. Internet van ha az utp kábelt bedugom de ha a mozgásvezérlőt azt írja, hogy nincs hálózati kábel bedugva. Sajnos az alaplapi csatlakozó nem működik így hálózati kártyát kellett berakni de ez nem kellene problémának lenni.

Köszönöm előre is!

dezsoe

Ha a mozgásvezérlőt dugod be, akkor nincs, aki IP címet adjon neki. Kézzel kell beállítanod a hálókártyát, a mozgásvezérlő beállításaihoz passzolva. (Ha internetezel is a géppel, akkor alternatív IP-t állíts.)

Devecz Miklós

UC100 mozgásvezérlőm megadta magát.
Van itt valaki a fórumon, aki ezt javítja?
SOS!