Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Az mit jelent, hogy megadta magát?

Devecz Miklós

A Mach3 nem érzékeli (UC100 not found!), nem világit egyik LED sem. A hozzá kapcsolt Mach3 Interface board-on egy pillanatra felvillan valamilyen LED, majd kialszik.

dezsoe

Gondolom, másik kábellel és/vagy másik géppel már próbáltad.

Devecz Miklós

Kipróbáltam már mindent.
Viszont, látszólag telepiti a drivert, de ezt írja ki (WIN10):

Devecz Miklós

Win10-hez ugyan az a driver kell mint a win7-hez?

dezsoe

Elvileg igen, gyakorlatilag nem. A Win10 64 bites driver mostanában nem ment fel, úgyhogy készült egy új változat: letöltés. Ki kell csomagolni, majd eszközkezelőből ezt kell kiválasztani.

Devecz Miklós

Ez sem jött be, ez írja ki:

dezsoe

Pedig működik, én magam teszteltem.

Az alábbi lépéseket próbáld internet elérés nélkül csinálni:

1. Eszközkezelőben először eszköz eltávolítása, pipa a törölje az illesztőprogramot beállításhoz. Ha leszedte, akkor kihúzod, majd visszadugod az USB kábelt.

2. Ezután a fel nem ismert UC100-on illesztőprogram frissítése, illesztőprogramok keresése a számítógépen, tallózás (ahova kicsomagoltad), almappás pipa legyen bepipálva, és végül tovább gomb.

Devecz Miklós

Ezt én is végigcsináltam.
Azért gyanakszom arra, hogy az UC100-al történt valami baj, mert az egyik lednek akkor is világítania kellene, ha a driver még nincs feltelepítve.

dezsoe

Igen, azért volt gyanús a kábel vagy az USB port. Így viszont nincs több ötletem. Holnap rá tudok kérdezni Balázsnál, hogy mi a teendő.

zt2c4wh9

Azt a hibaüzenetet amit bemásoltál azt akkor írja ki a Windows ha automatikusan próbáltad telepíttetni vele a drivert.
Próbáld meg leszedni a régi drivert a Windows eszközkezelőben. Pipáld be a töröld a driver-t mezőt is.
Ezután ugyanott update driver és mutasd meg neki a drivert amit Dezsoe feltöltött.
Lehetőleg amíg ezt csinálod addig kapcsold ki a számítógépeden az internetet, hogy nehogy megpróbáljon menet közben a Windows feltelepíteni valamit az Windows update-ről interneten keresztül.

Devecz Miklós

Összefoglalás:

1.   Bármit csinálok, nem tudom a drivert telepíteni.
2.   A visszajelző zöld lámpa nem világit.
3.   Kipróbáltam három PC-n, öt különböző madzaggal, eredmény nulla.
4.   Van két UC100-am, a másik minden esetben működött.
5.   ????????????????

Devecz Miklós

dezsoe

Letöltötted hozzá az új illesztőprogramot?

Devecz Miklós

Most jött vissza Balázséktól, kijavítva a kütyű. Az általatok javasolt drivert akartam telepíteni. Feltöltéskor ezt írja ki, amikor megnézem a tulajdonságokat, akkor szerinte mindent felrakott, a Mach3 indításakor már nem látja.