Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Nagyjából 95%-ot tudja kiadni és így van 5% tartalék a rendszereben. Ez 380 kHz körüli érték.

svejk

UC400ETH 1.022 plugin - Mach3 R3.043.062 párosnál a Mach3 elindulása után miért adja ki a charge pump frekit rögtön a kimenetre amikor pedig még az E-stop villog?

Utána már jól működik el is veszi, visza is adja az E-stop működtetésekor.

A general configban természetesen nincs pipa a "chargepump on in estop"-nál.

svejk

Ami még érdekes, hogy a  PC bekapcsolása után az első mach3 indításkor még jól működik, de ha kilépek a mach3-ból majd újra elindítom akkor mindig megjelenik a chargepump freki.

ANTAL GÁBOR

Az Uc400 ETH  kimenetei 20mA el terhelhetők a leírás szerint .A kimenet  a fotó tanulsága szerint 74HC14 ( ??) .Cmos kapu

.  Egy gyári olasz léptetővezérlőt szeretnék optocsatolón keresztül meghajtani . Kérdés : be van építve az áramkorlátozó ellenállás ( ha igen akkor mekkora? ) az UC400ETH ba ?   Nézem a fotót de nekem nem egyértelmű.  Magát az eszközt is nézhetném de mind a 3 be van dobozolva . A leírásban nem találok utalást csak hogy 20 mA el terhelhető a kimenet
Ki tud válaszolni ?

svejk

Nincs ellenállás, nem is lenne értelme.

Maga a 74HC14 adatlapján olvashatod a 20 mA-t.

ANTAL GÁBOR

köszi : tettem volna áramkorlátozót de hezitáltam mert ha lett volna benne akkor meg lehet hogy sok lett volna ( a summa)

ifarkas

Sziasztok!
Valaki találkozott-e már az következővel: ha be jelölöm az UC300ETH+Mach3-nál az FRO négyzetet, 200%-ra változik a DRO. Lefelé szabályozni, vagy törölni nem lehet, csak 250%-ig állítani(200-250%).

dezsoe

Szia!

Van potméter az analóg 2 bemeneten? Ha azt bepipálod, akkor a potméterrel akarod szabályozni az FRO-t. Ugyanez érvényes az SRO pipára is.

ifarkas

Köszönöm a választ!
Igen, van potméter az SRO és FRO bemeneteken.A két képen azt szerettem volna mutatni, hogy ha nincs pipa(100%) és ha van pipa(200%), hogy változik az FRO DRO.

dezsoe

Igen, azért változik, mert onnantól a potméterrel vezérled az FRO-t. Pipáld be és tekergesd a potit, változnia kell, mert pont azt kéred tőle a pipával. Azért lett 200%, mert éppen úgy állt a poti. Ha nem változik, akkor van gond.

ifarkas

Változik, kizárólag 200%-tól 250%-ig.
Amint pipát teszek az FRO-hoz, felugrik 200-ra, és ettől kezdve lefelé nem lehet szabályozni.
Egyébként az In/Out Monitor-ban is az látszik, hogy 80%-tól 100%-ig szabályoz.

dezsoe

Aha. Akkor ott a potival lesz valami gubanc. Mérd meg, hogy a csúszkán a feszültség végigmegy-e 0-tól a másik végéig. (Ha jól emlékszem, akkor 12V-ot ad ki az analógra.) Leginkább a 0 a gyanús, ha nem tudod levinni.

ifarkas

Köszönöm, most már csak holnap tudom megmérni.

ifarkas

Igen a potival volt a gond.
Elnézést kérek, figyelmetlen voltam, nem jó értékű potmétert használtam, 2kohm a jó, nálam meg az FRO 5kohm volt.

dezsoe

Nagyszerű! Valószínűleg nincs a helyzet magaslatán a poti, mert 5k-val is jónak kéne lennie, pláne, ha teljesen letekered. Gyanús, hogy szakadt vagy kontaktos az a poti.