Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

Igen, pontosan. Majd figyelj rá, hogy ha pengével vágod, akkor nézd meg, hogy az elvágott szálakból ne lógjon ki úgy vezeték, hogy a mellette levőhöz érhet.

dtb

Ha van otthon rossz számítógéped, vagy van ismerősöd valamelyik PC szervízben, akkor tudsz bontani vezetéket, ami jó. Ilyen, ami a pc házat összeköti a bekapcsológombbal, az USB kivezetése, a reset gomb vezetéke, stb.
Nálam igy van bekötve az UC400ETH, tökéletesen működik, és ingyen van.
Erre gondolok:
https://www.google.com/search?q=pc+switch+wire&tbm=isch&source=univ

dezsoe

Kétségtelen, hogy működik, de sem nem szép, se nem praktikus. Ha valamiért bontani kell, akkor kezdheted elölről kitalálni, hogy melyet hova kell kötni. [#zavart2]

dtb

Hát aki nem ismeri a papírt, meg a ceruzát, az meg is érdemli!!! :-) :-) :-)

47rpsr6d8

Köszönöm a segítséget mindenkinek.

Zozi

Az épülgető gépemhez vettem mozgásvezérlőt, de sajnos/ szerencsére nem jutott idő foglalkozni vele. Most a kezembe akadt, és az asszony kiszúrt egy rövidzárat. Szedjem le, vagy nincs használatban a láb?

dezsoe

Nem hiszem, hogy gyártási hiba lenne, mert minden darab le van tesztelve és amúgy is túl szabályosnak látszik. Este megnézem az enyémen, majd írok.

dezsoe

Nagy meglepetés nem ért: az úgy van jól. :)

Zozi

Remek, még jó, hogy kérdeztem mielőtt elkezdtem forrasztgatni.

dezsoe

Kár lett volna, főleg, ha még garos... [#csodalk]

zt2c4wh9

Az szándékosan van összeforrasztva, hogy miért abba most nem megyek bele, mert hosszú, de a lényeg, hogy a panelterven (NYÁK-on) össze van kötve a 2 láb ami össze van forrasztva és amit lefényképeztél.
És hát forrasztási hiba nem igazán lehet a panelon, egyrészt, mert AOI vizuális géppel ellenőrizve van minden panel a gyártáskor, másrészt van automata teszterünk, ami minden I/O-t ellenőriz és hibát ad, ha bármi zárlat vagy rossz nem érintkező forrasztás van. Szóval hibás panel nem megy át a tesztelési folyamaton és így eladásra sem kerülhet.

Zozi

Ha így jó akkor nem aggódom, bár nehéz elképzelni, hogy ezt nem dobja ki egy AOI. Valószínű ignorálva lett. Én arra tippeltem, hogy egy nem használt láb, de így már tiszta. Folytatom a tervezgetést.

zt2c4wh9

Azért nem dobja ki az AOI, mert ahogy írtam szándékosan van összeforrasztva az a két láb. Az AOI tudja, hogy össze kell lennie forrasztva.

k2rf792ud

üdv urak!
adott egy 3 axis cnc szervókkal és egy csodás richauto a11 vezérléssel. mocskosul nem bírom megszokni. pedig van benne lehetőség.
le kellene cserélni valamire amit elvisz az uccnc program.
nem ártana egy 4-ik axis. pl. egy forgató léptetőmotorral.
lényeg. milyen lehetőségek vannak?
mit ajánlatok a richauto kiváltására?

köszönöm!

zt2c4wh9

Szia,

Az a tapasztalatunk, hogy elég sokan lecserélik ezeket a Richauto vezérlőket UCCNC-re. A legtöbb ilyen vezérlő egy kézi vezérlőből, ami tulajdonképpen maga a kód interpreter és jelgenerátor és egy elosztópanelből (breakout board) áll. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy ezek az elosztó panelek milyen interface-el csatlakoznak a kézi vezérlő részhez?! Azt kéne tudni, hogy nyomtatóport lábkiosztású (DSUB25)-e a csatlakozója vagy sem?
Ha igen, akkor a konverzió viszonylag egyszerű, legalábbis az elektronikai részét tekintve akkor csak le kell húzni róla a Richauto vezérlőt és rádugni az egyik mozgásvezérlőnk portjára.
Viszont, ha nem LPT port kompatibilis, akkor újra kell építeni, vezetékezni a vezérlést, ami azért egy jóval bonyolultabb feladat. Ráadásul akkor a jel elosztó panelt is le kell cserélni LPT port kompatibilisre. Persze vannak ilyenjeink (lásd UCBB, UCSB a weboldalunkon), de persze érteni kell valamennyire az elektronikához, hogy egy adott kész gép vezérléséhez be tudd kötni.

Egyébként eredetileg ezek a gépek is Richauto-val mentek, de egy ideje már UCCNC-vel is árulja őket a gyártó:

Sajnos nem tudom, hogy az UCCNC-vel árult vezérlőik mennyiben különböznek a Richauto vezérlőstől, illetve azt sem tudom hogy hány felé Richauto vezérlő létezik? Valószínűleg sok modelljük van és lehet ahány féle, annyi interface. Legalábbis a Kínai gyártókat általában nem érdekli az oda/vissza kompatibilitás, ha kihoznak valami újat, akkor nem lényeg nekik, hogy az a régi dolgaikkal kompatibilis legyen.