Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

xs55942m6

Közbe meglett a hiba. A főorső egyik fázisa a csatlakozóban kidörzsölődött és fázis került a gépházra.. Hogy hogy vettem észre!?... Menetközbe kinyitottam a szekrény ajtót és bizseregni kezdett a kezem[#csodalk]

pisti73

pisti73

Az egyik régebbi verziós UCCNC csinált ilyet, de úgy tudom ez a hiba javítva lett.

000000000

"Zöld-sárgában fázis????"

...földelés is hiányzik. Úgy néz ki mintha rendes egy fázis kábellel van bekötve. Fázis - Nulla - Föld

Nagyon veszélyes.

ANTAL GÁBOR

Hány ( aktív ) vezeték kell a 3 f motorhoz ? 3 db  Hogy milyen színűek a vezetékek  ? Az másodlagos [#ijedt]

Egyszer hoztak hozzám egy 600e ft értékű búvárszivattyút hogy 10 másodperc után lekapcsol   . Feltöltöttem egy 1 m3 es műanyag tartályt és beletettem . Próba : nekem is lekapcsolt

Aztán szétszedtem a  kötödobozát :  döbbentem látom hogy a zöld sárga van a fázisra kötve és egy fekete a védőföldre .  Kérdezem a tulajt hogy mikor használták utoljára ?  Mondja ... És akkor minden Ok volt ?  Nem mert nem jó irányba forgott a szivattyú . ÉS ?   Hát felhívtuk a Józsit aki azt mondta hogy két vezetéket fel kell cserélni [#csodalk]

xs55942m6

:) ne a színt nézd, ilyet vettem mert ez nem volt olyan merev hidegbe! Az előző motorom 3 pines volt, ez az új már 4 pines, a földet máshogy húztam be az előző motor miatt., igen veszélyes volt egy kicsit, már húztam be csavarozásokhoz, mint áthidaló földkábeleket is.  [#zavart2]

pisti73

Arra nem gondolsz ha Téged agyonvág az áram és valaki segíteni szeretne akkor őt ne vágja agyon???!!!

Ez hülye játék!!!

000000000

Nem a színeket nézem hanem milyen anyagot használtál. Nem arra való, veszélyesen van bekötve és nem csodálkozom hogy problémád van vele. A föld kihagyása veszélyes, és ha csiklandozott akkor az világos hogy a föld nincs jól megoldva.

PSoft

"ne a színt nézd..."

Lehet ezt viccesen elütni, de...

Én azt mondom, addig nézd a színt, amíg...nézheted!

xs55942m6

Ismétlem az előző motor miatt volt három eres behúzva mert felesleges volt a motorhoz 4-et húzni (mert fizikailag nem volt a csatlakozóba pin) . A földet más irányból is húztam be pont ez miatt. És köszönöm a segítséget.. jjah nem is... Inkább a hurrogást. a gyártót okoljátok a hiány miatt, ne engem.

ium8w94xp

Akkor is érdekes lehet a földelésed, ha olyankor, amikor egy fázis a fém részhez ér, akkor csak a marás áll le.

sufnituning

Lehet, hogy nem jó helyre írok, de ezt találtam legközelebbinek.
Alapban a UC400ETH mozgásvezérlővel kapcsolatban kérdeznék.
Próbáltam felrakni, ahogy a PDF dokumentum leírja, de pluszként nem akarja felismerni sehogy, hiába nyomtam resetet a panelon.
Úgy fel tudom rakni, hogy a meglévő internetkapcsolatomat átnevezem és beállítom hozzá a vezérlő IP címet, így működik rendesen.
Csak az a problémám, hogy utána állíthatom újra a netet.
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy mindkét ethernet csatlakozásom megmaradjon?

svejk

Rakj be egy PCI-os hálókártyát pluszba.

MoparMan

svejk

Micsoda csuda dolog...! Kapsz tőlem egy kreditet.