Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

guliver83

Ha lefotózod a kártyát és megosztod a fotót itt akkor ki is derül, hogy mi a hiba.
Ezzel a programmal megy ami a képen is van?
Mert ha igen akkor ez nem fog menni Mach3 ról

mf54xprc6

Igen, ezzel a programmal megy, es kinai. Szoval semmi esely mach3 vagy mach4 re.

guliver83

Ez egy MK1 USB vezérlő és csak azzal a programmal megy!
Esély az van, ha kicseréled a vezérlőt!

mf54xprc6

Koszi. Nem jo hir, de feldolgozom. :)

guliver83

De egyébként mi a baj ezzel a vezérléssel?

dtb

Egész pontosan a PlanetCnc programot adják hozzá, mert annak törték fel licenszelését.

guliver83

Az usbcnc az Planet és nem is UC100
Egy MK1 vezérlés van az ilyen Planet CNC ben.
Van kimondottan ilyen usb vezérlő ami megy Mach 3 ról de az sem UC100.

mf54xprc6

Baj nincs vele, de nem annyira rugalmas mint a mach3. Illetve allitolag lasabb is.

dtb

Mert én mást mondtam? [#wilting]
Csabának válaszoltam, hogy a kinai a planetcnc-t adja a vezérlő mellé. Pont.

47rpsr6d8

Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne hogy valaki használt-e már u400eth-t ucbb csatolókártyával? Tehát itt arra lennék kíváncsi, hogy az uc400 ugye két standard lpt kiosztással rendelkezik de az ucbb egy standard és egy bővítettel. Tehát én csak a bővített port bemeneteit használnám a kimeneteteket viszont a standard portról. Elvileg ha én össze köthetem az uc400-at a ucbb-vel a bemenetek a bővített porton elvileg ugyanúgy működhetnek?
Köszönöm a válaszokat előre is.

zt2c4wh9

Az UCBB nem kompatibilis az UC400ETH-val.
Az UCBB az UC300ETH-5LPT-hez lett kifejlesztve és azzal működik együtt.
Ennek az oka pont az amit leírtál, hogy az UC400ETH-nak 2db normál portja van, az UCBB-nek pedig 1db normál és 1db bemeneti portja, szóval a két eszköz nem lábkompatibilis.
Az UC300ETH-5LPT-nek van mindkét fajta portja, ráadásul több is, így akár 2db UCBB is csatlakoztatható az UC300ETH-5LPT-hez.

Az UC400ETH-hoz az új UCSB elosztópanelünket tudod esetleg használni, akár 2 darabot az UC400ETH 2 portjához: http://cncdrive.com/downloads/UCSB_manual.pdf

zt2c4wh9

dezsoe

Szia!

Ne kösd össze, mert a bemenet típusú csatlakozón az UC400 is vezérelni akarja a lábakat, meg az UCBB is. Azt lehet esetleg, hogy a szalagkábelből kivágod a 2-től 9-ig terjedő ereket, akkor a többi lábat tudod rendeltetésszerűen használni. Ha viszont még nem vetted meg az UCBB-t, akkor ajánlom figyelmedbe az új UCSB kártyát, amiből kettőt rá tudsz kötni az UC400ETH-ra.

47rpsr6d8

Köszönöm szépen a válaszokat!
Üdv Márk!

47rpsr6d8

Szia, sajnos megvettem már és később gondolkodtam. Ha 2-9ig kiveszem az ereket akkor elvileg működhet a dolog? Csak a bemenetekre van szükségem.