Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

sufnituning

sufnituning

Kösz ez nagyon jó, holnap átnézem!

dezsoe

Próbálom felfogni, hogy mi a kérdés. :) Ugyanazt a hálókártyát szeretnéd egyszer netezéshez, egyszer meg UC400-zal közvetlenül összekötve használni, anélkül, hogy állítgatni kéne?

svejk

dezsoe

Hát, ha ez a kérdés, akkor itt már leírtam részletesen: [#t218p5761#]

svejk

sufnituning

Szia! Köszönöm, de a MoparMan ajánlott egy oldalt, ahonnan a IPShifter progi bevált. kb 2 másodperc alatt tudok váltani mozgásvezérlőről netre és vissza.
Ez nekem könnyen kezelhető.

dtb

Sziasztok, van arra egyszerű lehetőség, hogy a portokon ne csak 1 pin legyen +5V? Itt arra gondolok, hogy a sok GND-ből esetleg át lehet valamelyiket állítani valahogy? Tudom, hogy kompatibilitás, de ha megoldható lenne, azzal némi felesleges madzagolást lehetne kiváltani...

dezsoe

Szia!

Nincs, az fixen be van vezetékezve. Óvatosan bánj vele, mert korlátozott a terhelhetősége. Mit szeretnél rákötni?

dtb

A végállásokat. A "Fixen be van vezetékezve" egy felprogramozható chip-nél mindig vet fel kérdéseket, de megértettem, nem lehet.

dezsoe

A chip felprogramozható, de az utána levő NYÁK és a 74HC14-ek már nem annyira... :)

dtb

Tanulságképp másoknak.
A Mach3 alá akartam beállítani az UC400ETH vezérlőt, de többszöri nekifutásra sem sikerült, két délutánom ment rá, mire kiderült a hiba. Az első hiba, hogy a pluginból több pédány is volt szétszórva mindenfelé ezeket kigyomláltam, de a vége ugyanaz, nem jó.
A jelenség az, hogy engedélyezi az ember a plugint, config, bejön a plugin ablaka, de ha a friss verzió ellenőrzésére kattint az ember, akkor azt írja ki először, hogy nincs hálózat, viszont másodjára már bejön. Szóval engedélyezve a plugin, save config, újra indítás, a plugin megint nincs engedélyezve. Ezt számtalan verzióban kipróbáltam, nem jártam sikerrel. Kínomban feltettem egy szűz Mach3-at, abban elsőre jó minden. ...és meglett a hiba is. A Mach3 induláskor megkérdezi, hogy melyik illesztőt használja, DE EZT KI IS LEHET KAPCSOLNI,(Dont ask me this again) akkor viszont az utolsó beállított vezérlő érvényesül, és nem is látszik, hogy mi az aktuális driver. Ez a HIBA.
Ezt a beállítást a Mach3 menüjében a Function Cfg's menüben a Reset Device Sel menüre kattintva lehet helyrehozni, ezután már gond nélkül működött az UC400ETH

mf54xprc6

Sziasztok. Eloszor is koszonom a befogadast. Lehet hogy nem jo helyre irok, akkor legyszi iranyitsatok at. Szoval: van egy kinai hobbi cnc gepem, ami tokeletesen mukodik usb-porton keresztul az usbcnc vezerlo programmal. Allitolag mach3-mal is megy. Nem igaz. Szeretnem telepiteni az uc100 plugint, amit enged is, viszont a mach3 inditasakor jelzi, hogy az uc100 nem elerheto. Ja igen: van a gepen .net2.0 es 3.5 is. Az usbcnc-nek kell a 3.5 a mach3-nak viszont a 2.0. Roviden ennyi. Mit csinalok rosszul?

svager

A magyar fejlesztésű UC100 van vagy a kínai?

dezsoe

Szia!

Ha az usbcnc-vel megy, akkor az nem UC100, hanem a kínai koppintása. (Illetve, nem koppintás az, hanem valami egészen más, csak rá van írva, hogy UC100, mert annak jó neve van...) Az UC100 így néz ki.