Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

svejk

svejk

svejk

Kis kitérő, hogy ne hülyén haljak meg.
De ne horkanjatok fel, én nem értek a hálózatokhoz (sem)!

Miért 10.10.10.10 ip címet kell beírni amikor a valóságban 10.10.10.11 az eszköz IP címe?

svejk

Ez valami mach3 bug lesz megint...[#wilting]

dezsoe

Azért. Ha ugyanazt adnád meg, akkor ketten lennének ugyanazon a címen, ami megnehezítené annak a kitalálását, hogy akkor most ki kicsoda. :)

svejk

No...
mach3 kitöröl, felrak a legutolsó -egyébként visszavont- 66-os végű.
- kapcsolat oké

Kitöröl, visrosszak 62-es végű, kapcsolat oké.

A rosszból xml átmásol, kapcsolat nincs.
Tehát valami az XML-ben hibádzik, de érdekes hogy két gépen is?

svejk

ja, hogy egyik az UCxx a másik a hálókártya?

mondom hülye vagyok hozzá... :(

dezsoe

Pontosan. Egy hálózaton egy IP címből csak egynek illik lenni. Előfordul, hogy több is van, de az nem szokott jóra vezetni.

Úgy látom, hogy a Mach útjai továbbra is kifürkészhetetlenek. :)

svejk

Te, én úgy utálom a Mach3-at mint a sz...-at.

Engem már nagyon-nagyon sokszor megszívatott és ami a legbosszantóbb hogy több esetben nem lett megoldás.

Aláírom még most is nagyon sok mindent tud és nagyon univerzális, én is ezen "nőttem fel" de talán nem véletlen, hogy abbahagyták a fejlesztését, javítgatásait.

Van egy barátom aki foggal körömmel ragaszkodik hozzá, így muszáj lenne képben lennem.

dezsoe

Én fél év ismerkedés után elengedtem. Azóta sem hiányzik.

svejk

Ma reggel pár perc alatt meglett a hiba.

Kiderült, az elmentett és használni kívánt XML file már tartalmazott egy másik sorozatszámú UC400ETH eszközt.
Az XML-ben ezt a sorozatszámot átírva már megy rendesen.

Sokadjára előjött tanulság, hogyaz XML-eket mégsem lehet büntetlenül másolni. :(
Illetve nem elég a plugin könyvtárból az UC-hez tartozó dll-t kitörölni, meg kell nézni az xml-t is.

000000000

Köszönöm, hogy próbálod a Mach-on összehozni a tesztet.
Egyébként a 1289-es sebesség teszt G kódod lefuttatnád az UCCNC-n is? Persze akit érdekel, mások is nyugodtan nézzék meg, hátha PC alaplap függő is a teszt.
Vajon a ~10 másodperces végrehajtási időt megkapjuk?[#conf]

svejk

Az UCCNC-UC400ETH párost egy másik alaplapon tudtam hirtelen kipróbálni.

Itt a max. 400 kHz-es kernelfrekit kiválasztva 22800 mm/percet enged beírni és ennyivel -380 kHz- is megy a frekimérő szerint is.
Cirka 11 másodperc a ciklusidő.

De engedelmeddel a továbbiakban a saját tesztjeimmel foglalkoznék.
Mert ugye az idő a legkevesebb. :(

svejk

Tegnap ugyan nem írtam de a Mach3-UC400ETH estén amikor 360 kHz volt a max sebesség akkor ugye 12 másodperc volt a végrehajtási idő.

Az a baj hogy a mach3 és UCCNC váltáshoz két gép van előttem, át kell dugni a kábelt, meg kell várni a firmware csere időt, stb...
De ha lesz kérdésed majd alkalomadtán megcsinálom őket.

Értem én, hogy szeretnél minél több fogást venni ezeken a szoftver-hardver együtteseken, de hidd el nekem az UCCNC és UC cuccok meglepően jól működnek és a támogatásuk kiváló.

Sajnos a mach3-ról ez már korántsem mondható el, ott támogatás gyanánt azzal kell megelégedni hogy irdatlan sok felhasználója van világszerte, -köszönhetően a rugalmassága és felhasználóbarát kezelőfelülete miatt- és így valaki a nagyvilágból biztos tud megoldást a vélt vagy valós hibákra.

Én sok szoftvert kipróbáltam a PC-CNC-től kezdve a DOS-os szoftverekig és bizony anno a Mach3 nyerte el az én tetszésemet is, az én gyenge számítástechnikai tudásomhoz az klappolt.

Az UCCNC pedig még könnyített a felhasználhatóságban és nem utolsó sorban megnövelte a stabilitást, megbízhatóságot.

000000000

Köszönöm az eddigieket, egy másodpercet se foglalkozz többet a témával.