Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Sziasztok!
Az AXBB-E vezérlőhöz létezik vmi port lista amivel a Mach3 port beállításait el tudom végezni?
Ami most érdekelne, melyik lábon fogadja a ChargePump jelet?
Hogyan kell meghivatkoznom az OUT1-et a maró motor freki válltójához?
Köszi

zt2c4wh9

Igen, a vezérlő adatlapjában le van rajzolva és írva.

zt2c4wh9

Charge pump jelet az izolált O1 kimeneten tudja fogadni.

remrendes

"kmeneten tudja fogadni"? Nem a 0V-ot kapcsolja az O1-re?

dezsoe

A PC felől tudja fogadni. Magyarul: az O1-et kell beállítani charge pumpnak. O2-től O17-ig mind szabadon konfigurálható, ebből az O1-O8-ig leválasztottak a kimenetek.

RogerCo

Köszi neked is !
Ez felett valahogy elsiklottam. Ez már működne, csak fel kell relézzem.
A következő kérdésem még mindíg áll:
Az Analog out-ot hogyan hivatkozom meg a Mach3-ban Főorsó 0-10V vezérlésre ?
Köszönöm.

RogerCo

Helyesbítek.
Csak akkor kell felreléznem, ha az izolált kimeneteket akarom használni ChargePump funkcióra.
Pl léptetőmotor vezérlők Enable jel vezérlésére.

dezsoe

Keresnem kell valami doksit, mert halvány elképzelésem sincs, hogy a Mach-ban mit hol kell beállítani...

RogerCo

Hali,
LPT porttal működik, használom is.
Két kimenet kell. egy start/stop és egy PWM láb
Itt most az a kérdésem, hogy az Analog kimenet-et hogyan kell megmutatnom a Mach3-nak. Az melyik port hanyas lába?
Köszi

zt2c4wh9

Az AXBB-E mach3 plugin oldalon van egy beállítás, amivel hozzá tudod rendelni a spindle PWM kitöltési tényezőt az analog kimenethez. Szóval ezt nem a mach3-ban tudod beállítani, mert az nem ismer analog jeleket, hanem az AXBB-E pluginjában, amit a mach3/plugins menüben tudsz megnyitni.

RogerCo

Köszi, már van részeredményem.
Az mitől van, hogy a plugin azt mutatja 100%-on van az AO1,
de a kimeneten nem ad ki, csak 9.0-9.5 V-t azt is ingadozva.
A tápot 5.00 V-ra állítottam.
Így nem hajtja meg a frekiválltót rendesen, és ingadozik a fordulatszám.

Köszi

RogerCo

Megoldódott ;)
Kicseréltem a kábelt az AXBB és a frekiválltó között árnyékolt kábelre, láss csodát, megoldódott.
Csak érdekesség képpen a régi picospeed-el működött a nem árnyékolt kábel is, bár az a frekiválltó +,-, és bemenet-ből állt.
Itt meg csak a - és a bemenet volt használva.
Egy a lényeg, működik !

svejk

Mert a Picospeed egyszerű, optobemenettel ellátott RC tag egy emitterkövetővel megfejelve.

Az AXBBE-ben pedig valószínű valami műveleti erősítő is lapul.

Anno pont ez miatt született meg a kényszer fapados megoldás, mert a precíz bonyolult áramkör nagyon háklis volt egyes frekiváltókra.

xfg6v697j

Sziasztok!

UC100-assal próbálkozom, de nem tudom oldani a RESET-et, hiába állítóm be az E-stop-ot emulálásra, vagy hiába tiltom le.
Ha az LPT portot választom indításkor, akkor nincs gond.
Mindkét led világít a mozgásvezérlőn.

xfg6v697j

Még annyit megfigyeltem, hogy a RASET-re kattintva víllanik a zöld led egyet. Egy asztali gépen, és egy laptopon is kipróbáltam.