Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Namégegyszer. Ha megvásároltad a vezérlőprogramot és az az UCCNC, akkor rossz topikba írsz. Irány az wave]

dezsoe

Valamiért elszexuálja a linket. UCCNC topik akart lenni, meg egy integető.

bicme92us

Most nézem, lehet, hogy igazad van! BOCS. De amugy semmi gond ugyanis a MACH3 liszencem is megvan.

bicme92us

dezsoe

Bocs, félreérthető voltam: nem letolás volt, hogy rossz helyre írtál, hanem üdvözölni szerettelek volna az UCCNC felhasználók között. :)

3ebj3bk8b

Segítség!

Tisztelt fórumtársak!

Segítséget szeretnék kérni!

VAn egy UC300ETH 5Lpt vezérlőm, amire balfék módon egy pinnel elcsúsztatva dugtam rá egy digitális kibontó panelt az 1 es portra. Sajnos a kibontó csatlakozója rövidebb ezért ez lehetséges,
Lényeg, hogy elfüstölt a képen látható alkatrész.
Nem lehet leolvasni már a feliratot.
ha valakinek van ilyen kártyája vagy meg tudja mondani mi az az alkatrész akkor ki tudnám cserélni. Remélem a többi részének nem lett baja.

Köszönöm a segítséget előre is!

dezsoe

Hát, ha ettől okosabb leszel, akkor ügyes vagy! :) Ennél jobb képet nem sikerült lőni.

svejk

Egy P csatornás MOS-FET fordított polaritás elleni védelemnek.
Pontos típussal a gyártó bizonyára tud szolgálni, szerintem nekik írj levelet.

A tanulságot azért szűrd le, hogy az 5 V tápfeszültséget bizony biztosítékkal illik ellátni, vagy legalább méretezett kapcsolóüzemű tápegységről hajtani.

Te gyakorlatilag a kifejtőre menő +5V-ot  rövidre zártad.

kr97pwss2

A pontos típus: SI2315

itt az adatlapja:
SI2315 pdf

Ha nincsenek eszközeid illetve nem boldogulsz a javítással, akkor a szervizünk megjavítja, a részletekért keress emailben.

3ebj3bk8b

Uraim!

Ezer köszönet!

Ha találok ilyet a cégnél kicseréltetem valamelyik műszerésszel.

Azt hiszem jobban kell figyelnem!

Köszönöm még egyszer!

3ebj3bk8b

Köszönöm!

Forog a léptetőm![#smile][#worship]

svejk

Okszi, de azért pótold az alkatrészt és az áramvédelemről se feledkezz meg.

s7manbs8

Már ki is cserélted ? Egy 200-as  aluzott parabola tükörért szívesen kicseréltem volna. :)

3ebj3bk8b

Nem!

Rövidre zártam. Hétfőn kicseréljük, csak mindenképp ki akartam próbálni, hogy nem ment e tönkre a mozgásvezérlő.

Tükröt már csak max aluzni tudok.[#vigyor2]

xs55942m6

Hali! Olyan probléma adódott, hogy marás közbe többször megáll az egész folyamat és start lenyomásával tovább megy a marás. Mach3-ban és uccnc-ben is ugyan ez a helyzet. Tudom én ezt diagnosztizálni valahogy? Mert ezért már tört maróm. [#falbav]