Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Megköszönném,ha valaki megmondaná,hogy a 40w kínai Co laser cső hűtőcsonkjának mi a mérete. Milyen szilikon cső passzol rá.

48s05mtgb

Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem 2wattos kék lézert. A problémám a következő: Hiába kap ttl jelet nem kapcsolgat, folyamatosan világít mit csináljak hol keressem a hibát arduino mega2560+ramps 1.4 a vezérlő marlin féle firmware-rel.
A vezérlő küldi a ttl jelet.
Előre is köszönöm a segítséget.

s7manbs8

Mutasd meg a vezérlőt, met így nem lehet tudni, milyen az. Van amelyikben egy ellenállást ki kell venni belőle úgy megy TTL módban.

48s05mtgb

Olyat vettem ami a linken megtalálható:

2 watt laser

Köszi

kaqkk007

Igen ! Az oldalamon fent van mindkét változat

http://kaqkksystem.ucoz.hu/forum/5-35-1

Kelepeisz Lajos

Mondjuk ez marha érdekes, én megveszem Angliábol a kopasz 2W-os diódát 13000+3000ft postáért, ami ráadásul kiforrasztott dióda (állítólag null km-es), annak reményében hogy nem valami koppintott vackot kapok, a kínai meg egy az egyben ugyan ezt árulja újan 6-8000ft-ért, de nem merem megvenni mert ott a kisördög hogy vajon ő miért adja olcsóbban, ráadásul újonnan, talán valami gyártási selejt lehet aminek 1 tizeddel odébb sütötték fel a kupakját, nem tudom de még mindig inkább a drágább diódát veszem meg mert neki 3000 eladásból 0 negatív értékelése van. Csak arra akartam kilyukadni hogy vajon ez a komplett lézer szett ami 19000ft-ból eljön ingyen postával vajon hól rejti a kakukk tojást, de az is lehet hogy tényleg azt kapjuk amit reklámoznak és mások meg veszik a méregdrága használt diódát valami jobb remény ígéretében.[#nemtudom]

s7manbs8

A két poti közül az egyik ha aalpáramot állít és nagyon fel van tekerve, akkor akkor is megy nagyon, mikor a ttl jel nulla, nem e az az oka ? A TTL jelet megmérted ott a panelen biztos ? Nem fordítva kötötted be a TTL jel vezetékeket ?

48s05mtgb

Biztos h ott a ttl jel
A két poti VR-V és VR-I

000000000

A lelki nyugalom is nagyon fontos, még ha többe kerül is.(*_*)

csendesj

Az eredeti terv valami ilyesmi volt, bár ez a pontozós módszer nagyon tetszik. Valamikor nem kereshetnélek meg,  kipróbálni hogy mit csinál az én vasammal?

s7manbs8

A panel alját mutasd meg akkor, hátha ott látunk valamit, vagy tudunk tanácsot adni, mit nézzél meg rajta nem e zárlatos az áteresztó FET stb.

48s05mtgb

Íme a képek:

000000000

Csak ezt a szemét, trollkodó feltöltő helyet ismered?
Megkímélnél bennünket ha más helyet használnál.

48s05mtgb

Ennek a "szép" kérésnek nem tudok ellent mondani
Mond hová töltsem fel hogy neked is tetszen
és hogy ne kötekedj velem.

000000000

Ha, kötekedésnek vetted, akkor hagyjuk.