Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

hebo87

Igen, a 20KHz a max. kapcsolási frekit jelenti amit letud kezelni az áramgenerátor, ez bőven elég lesz.
Ha jó az áramgenerátor akkor nem lesz bajuk a gyors ki-be kapcsolásoktól, azon múlik, hogy bekapcsolásnál nincs-e túllövés.

Mach3 laser plugin is PWM-el szabályozza a lézer teljesítményt, tehát ahhoz jó lesz, csak ahhoz még kell egy impulzus nyújtó áramkör, hogy használható legyen kék lézerekhez.

ezsolt74

Egy impulzus nyújtó áramkört hol lehet beszerezni, és mire jó?
Nekem is Mach3-al lesz vezérelve.

Kelepeisz Lajos

Ha jól értem a kolléga impulzus szelesítőről írt, ez azért kell, mert eredetileg a Mach CO lézerhez szánta a lézer plugint, amihez kellenek a gyors impulzusok, viszont a kék lézer nem tud mit kezdeni ezekkel a gyors impulzusokkal, ezért ezeket meg kell nyújtani hogy tovább legyen bekapcsolva a dióda, ugye a kékség 2W-al operál a CO meg min 40W-al, nagyon nem mindegy mennyi időre adunk ki egy impulzust. Áramkört nem hinném hogy kapsz, de nagyon egyszerű a kapcsolási rajz, valaki biztos megadja neked.

Kelepeisz Lajos

Megvan az imp szélesítő.

ezsolt74

Mennyiért és ki tud ilyet csinálni?

s7manbs8

Én tudok csinálni, ha kell ilyesmiket.

s7manbs8

Másnak is.

ezsolt74

Mennyi lenne az ára?

s7manbs8

Ez is valami hasonló pl. amit nemrég csináltam, csak ez nem monostabil, hanem PWM driver 12V köröli tápos motort hajt meg, potival állítható.

s7manbs8

1200Ft kb. kijön. A nyákot meg kell rajzolni azéprt elsőre, ha több db. kéne úgy jobb lenne azért.

Kelepeisz Lajos

Ha gondolod, amit linkeltem kapcsrajzot, van hozzá egy szuper nyák is, ha érdekel?[#conf]

s7manbs8

Ja, gondolom volt már aki megrajzolta. :) Csak kérdés alkatrész is miylen kell bele, ami van abból dolgozunk, ha lehet, persze azért megnézném a rajzot is, gondolom neten is van készen ilyen alapkapcsolás nem ritka azért.

Kelepeisz Lajos

Itt van a leírás, a kapcsrajz, meg talán a nyákterv is.

Kelepeisz Lajos

Igen, ha jól tudom kaqkk007 fórumtársunk csinálgatott ilyen panelokat.[#fejvakaras]

kaqkk007

Ha meg tudod magadnak építeni , tudok küldeni nyáktervet kapcsirajzot fotókat a kész áramkörről .Ha kell küldj egy emilt az adatlapomon megtalálod a címet .